Jump to content



psu troubleshooting


trendy

Recommended Posts

Ένα μικρό ιστορικό

Μια φορά και έναν καιρό είχα το σερβεράκο μου στη ντουλάπα της βεράντας με ένα fortron 300W. Το γαϊδουράκι μου είναι ένα athlon 1800 downclocked στα 1150 από 1530 περίπου που έπαιζε κανονικά.Έχει 1 άρθρωμα μνήμης DDR στα 333, μητρική gigabyte, 3 κάρτες δικτύου (1 στη μητρική, οι άλλες 2 σε pci), vga gforce 2 pro, 3 ATA HDD's και κάμποσους ανεμιστήρες (cpu,northbridge,front,back,hdd & 2 12άρηδες delta για την κυκλοφορία στη ντουλάπα)

Και τώρα στο ψητό

Μου έκανε κάτι περίεργα το σύστημα και μέτρησα τις τάσεις. Ήταν ήδη αρκετά χαμηλές. Έκανα σκάτζα το 550W Antec από το desktop μου για να έχει αρκετό ρεύμα. Όμως ενώ η 12άρα σκέκεται στο ύψος της άνετα, η 5άρα είναι ανάμεσα σε 4,7 και 4,6.Η 3,3 δεν έχει πρόβλημα. Δοκίμασα το τροφοδοτικό και σε ένα embedded pc που έχω και είχε και εκεί πολύ χαμηλωμένη την 5άρα (ανεξήγητα γιατί αυτό δεν τραβάει τίποτα και η 5άρα υποτίθεται ότι δίνει 40Α). Χωρίς φορτίο επάνω δείχνει κανονικά πάνω από 5V.

Τι να κάνω;

Θα είναι πρόβλημα να μείνει έτσι; Είναι κάτι κραχτό το πρόβλημα; Αν ναι μπορεί να φτιαχτεί (γιατί σε εγγύηση δεν ελπίζω).

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

το πρόβλημα του τροφοδοτικού σου (του Antec) δεν παρουσιαζόταν στο κυρίως PC ?? ή απλά έτυχε και το εντόπισες μόλις έκανες τη σκάτζα ? ’ν συμβάινει και στο δικό σου ''κυρίως'' μηχάνημα (απο εκεί που βγήκε δηλαδή) τότε, και εφόσον δεν πάιζει εγγύηση, δεν κοιτάς μήπως παίζει κανένα ρυθμιστικό εντός του τροφοδοτικού ?

Link to comment
Share on other sites

Ναι ενδεχομένως να έπαιζε και στο desktop αυτό το πρόβλημα αλλά δεν το είχα αντιληφθεί. Παλιότερα που το είχα πρωτοστήσει είχα ρυθμίσει τις τάσεις ακριβώς και έκτοτε δεν ξανασχολήθηκα μαζί του.

Επειδή δεν είμαι εξπέρ στα τροφοδοτικά, αυτό με τα ρυθμιστικά πώς το ελέγχω;

Link to comment
Share on other sites

Παλιότερα είχα δεί εδώ την ρύθμιση των εξόδων ενός τροφοδοτικού. Δυστυχώς δεν θυμάμαι σε ποιο section του φόρουμ νόμίζω όμως ότι αυτός που έπαιζε μαζί του ήταν ο hipro 5. Λογικά πάντως, λόγω ποιότητας και μόνο του τροφοδοτικού αυτά τα ρυθμιστικά πρέπει να υπάρχουν μέσα στα ''άντερά'' του. Αν όμως δεν πολυκατέχεις ή το φοβάσαι, μή σε πάρω και στο λαιμό μου.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.