Jump to content



Θερμοκρασία E6300 OC'ed


koozoop

Recommended Posts

Χαίρετε! Πριν λίγο καιρό έβαλα μια Zalman 9700Led πάνω στον E6300 που έχω στο σύστημά μου. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι και με τη stock ψήκτρα της Intel και με τη Zalman, ότι overclocking και να έκανα (από stock frequencies έως 2.8 που τρέχει τώρα) οι θερμoκρασίες παραμένουν ίδιες (από 40 idle έως 60 load.. άντε να παίζουν +/-2 βαθμούς)!!

Τι σας λέει αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Έκανα ότι ακριβώς υπαγορεύουν οι οδηγίες της Ceramique: ένα μικρό "μπαλάκι", ακούμπησα την ψύκτρα, την "έπαιξα" λίγο για να απλωθεί η πάστα και αυτό ήταν. Ξέχασα να αναφέρω ότι τόσο στην stock ψήκτρα όσο και στην Zalman χρησιμοποίησα 3 διαφορετικές πάστες..

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω στους C2D πιο σωστή είναι μια λεπτή "γραμμή", κατά μήκος των πυρήνων,

αλλά δεν νομίζω να φταίει τόσο πολύ.

Υπάρχει περίπτωση να μην πατάει καλά η ψύκτρα?

Η Zalman μήπως έχει κι αυτή τα άθλια push-pins, ή έχει βίδες και backplate?

Link to comment
Share on other sites

Το σύστημα έχει 37 βαθμούς. Τουλάχιστον αυτό λέει το uguru της Αbit AB9 που έχω (το PWM δείχνει 45). Τις θερμοκρασίες για τον επεξεργαστή τις παίρνω από το CoreTemp 0.95. Επίσης το κουτί έχει 2 12cm ανεμιστήρες για εισαγωγή-εξαγωγή αέρα καθώς και εξαερισμούς στο ύψος της CPU και VGA. Ο πίσω 12άρης, ο ανεμιστήρας της Zalman καθώς και του PSU (enermax liberty 620), διώχνουν προς τα έξω ερκετό αέρα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδία τίποτα! Έβαλα και μια Scythe Ninja (Rev.B) αλλά οι θερμοκρασίες δεν άλλαξαν καθόλου (απλά είναι λίγο πιο ήσυχο τώρα..). Τι να πω, ότι χρονισμό και να του δώσω παίζει μόνιμα από 40-43 idle έως 60-65 σε Orthos.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.