Jump to content



Διαρροή ρεύματος στο κουτί... [solved]


Wizard!

Recommended Posts

Εχθές παρέλαβα μιά GB-P35-DS4 και μιά HD2900XT :D

Ξεκινώντας την αποσυναρμολόγηση του παλιού, κι ενώ έχω ξαπλώσει το κουτί στο πάτωμα για να ξεβιδώσω τη μητρική, βγαίνει η μία σωλήνα της υδρόψυξης από την εξωτερική πλευρά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο τόπος :boxed:

Γρήγορα γρήγορα, σηκώνω τη σωλήνα ψηλά για να σταματήσει η διαρροή, αλλά το άκρο του κουτιού που δεν ήταν δυνατό να το σηκώσω, συνέχισε να τρέχει με αποτέλεσμα να αδειάσει όλο το κύκλωμα (cpu, vga) στο πάτωμα, ευτυχώς έξω από το κουτί :wassat:

Η σειρήνα του συνεγειαρμού σήμανε κίνδυνο κι αμέσως κατέφθασε σφουγγαρίστρα και μεγάλη πετσέτα... Τα νερά μαζεύτηκαν, αλλά όσο να'ναι το πλαϊνό μέρος του κουτιού που πατούσε στο πάτωμα, ήταν υγρό. Εγώ μετά συνέχισα την αποσυναρμολόγηση, έβγαλα τα πάντα, έβαλα την καινούρια μητρική, την κάρτα, τα μπλόκ, τις ψήκτρες, μάζεψα καλώδια, κι επιτέλους μετά από ένα 3ωρο ήμουν έτοιμος να βάλω ρεύμα.

Τα καλώδια από την πίσω πλευρά του κουτιού (usb, ηχεία, vga, κλπ) ήταν φυσικά μούσκεμα και τα στέγνωσα με την πετσέτα και μετά με χρήση πεπιεσμένου αέρα για να φύγει εντελώς η υγρασία. Τα συνδέω όλα και τελευταίο βάζω το καλώδιο του ρεύματος.

Με το που το συνδέω όμως κι ενώ προσπαθώ να γυρίσω το κουτί για να βλέπω τη μπροστινή πλευρά, αισθάνομαι διαρροή ρεύματος :hmm: δε χτυπάει, αλλά πρέπει να είναι της τάξεως των 40ν, υπέρ αρκετό βέβαια για να κάψει μητρικές, κάρτες, δίσκους αν περάσει μέσα :slap: Όλα αυτά φυσικά με το διακόπτη του τροφοδοτικού κλειστό.

Φυσικά το άφησα έτσι, δεν τόλμησα να το ανάψω, έβγαλα και το καλώδιο του ρεύματος (αφού το ξαναπροσπάθησα 2-3 φορές, ξαναφυσώντας με αέρα φις και υποδοχή, χωρίς αποτέλεσμα όμως) κι πήγα για ύπνο αφού ήταν ήδη αργάμιση... :yawn:

Τι κάνουμε? Εγώ θα μπορέσω να το ανοίξω πάλι κατά τις 8 το βράδυ. Αν έχει πάλι διαρροή τι επιλογές έχω? :...:

Link to comment
Share on other sites

Κατα πασα πιθανοτητα οταν υπαρχει διαρροη πανω στο κουτι εχεις προβλημα γειωσης. Σε μια αντιστοιχη περιπτωση διαρροης ρευματος που μου ετυχε εφταιγε η πριζα του τοιχου που δεν ηταν γειωμενη.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό φοβάμαι κι εγώ... Θα του κάνω μια περμανάντ το βράδυ (πιστολάκι με ζεστό αέρα) για να βεβαιωθώ ότι στέγνωσε και θα ξαναδοκιμάσω. 99% όπως από εκεί είναι, και το βγάζει στο κουτί

Link to comment
Share on other sites

θα πω κατι αν και μπορει να ακουστει χαζο σε καποιον. τεσπα παρε πιστολακι για τα μαλλια και σε μια μεση σκαλα θερμοτητας στεγνωσε το κουτι. προσοχη σε καρτες κτλ... αν μπορεις να τα βγαλεις ολα και να το στεγνωσεις ακομα καλυτερα...

edit: (τωρα διαβασα το πιστολακι μεσα στην παρενθεση ).. :confused: :confused: :confused::nerd: :nerd:

Link to comment
Share on other sites

Το νερό έχει σχέση με το πρόβλημα, ο υπολογιστής όχι.

Βράχηκε το πάτωμα και έχοντας συνδεδεμένο το καλώδιο στο PC όλο το σασί του ήταν προέκταση της γείωσης.

Κάπου αλλού υπάρχει διαρροή στο σπίτι σου.

Link to comment
Share on other sites

Παντως και εμενα χθες μου εφυγαν κατι νερα στο κουτι .....

Οταν αλλαζα το νερο στο κυκλομα ....

Το καλοδιο της τροφοδοσιας ηταν συνδεδεμενο ....

Αλλα το stacker δεν μου εκανε κατι που να μοιαζει με το προβλημα σου .... :confused:

Ευχομαι να βρεις γρηγορα την λυση Γιωργο :)

Link to comment
Share on other sites

Σκεψου το θετικο της υποθεσης καθαρισες το κουτακι απο τη σκονη.

2 φορες μου τυχε εμενα να τα κανω λουτσα με κλειστο το διακοπτη βεβαια και μετα το αρχικο σοκ την 1η φορα απλα την 2η σπαστηκα με το 15 λεπτο που θα χανα με το πιστολακι να τα στεγνωνω.Προσοχη περισοτερο θελουν κατ εμε δισκοι drive και τροφοδοτικο τα υπολοιπα στεγνωνουν γρηγορα και ευκολα.

Και φυσικα το κουτακι μετα το πλυσιμο γυαλιζει :tomato:

Link to comment
Share on other sites

Λήξης συνεγειαρμού :D

Βασικά ήρθα σπίτι, προετοιμασμένος να κάνω περμανάντ στο τροφοδοτικό. Πριν όμως, έβαλα πάλι το καλώδιο και έκανα δοκιμή. Ευτυχώς δεν είχε τίποτα. Σκέφτηκα ότι ήταν λογικό να πάρει λίγο υγρασία μέσα κι έτσι θα ξεκίναγα από εκεί, αλλά όπως φάνηκε είχε στεγνώσει μόνο του.

Τέλος καλό, όλα καλά :)

υγ: Όσο για τη σκόνη, καθαρίζεται τακτικά κι ειδικά αφού έγινε αναβάθμιση, θα είχε γενική φασίνα :p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.