Jump to content



Για να φυγει σε ολους η απορια με τους μικρους ψυκτες.


unseen

Recommended Posts

Καθε λιγο εβλεπα thread/posts με θεμα τους μικρους ψυκτες και κατα ποσο θα μπορουσαμε να τους χωσουμε στο κυκλωμα υδροψυξης μας.

Ολοι εχουμε δει αυτους τους ψυκτες που παιρνουν μια μεγαλη μπουκαλα απο πανω. Χωριζονται σε δυο κατηγοριες. Στους μεγαλους που ψυχουν το νερο με μοτερ και στους μικρους που ψυχουν το νερο με peltier. Ειχα εναν στην δουλεια που δεν τον χρησιμοποιουσαμε πλεον λογω αλλατων. Τον ανοιξα και απομονωσα το παρακατω κυκλωμα. Δεν βρηκα πολλες πληροφοριες στο Internet αλλα το πελτιερ ειναι γυρω στα 80 watt. Μαζι οπως βελπουμε εχει και το τροφοδοτικο του που με το πολυμετρο ειδα να δινει 12,45 στο peltier. Εχει αισθητηριο το οποιο θα βγαλω που σταματαει την λειτουργια οταν φτασει στους 0 για να μην παγωνει το νερο. Εχει εισοδο εξοδο μισης ιντσας.

HPIM3201.jpg

HPIM3202.jpg

HPIM3203.jpg

HPIM3204.jpg

Τα αποτελεσματα αναμενομενα. Μια μικρη βελτιωση σε idle και σε load.

Εδω χωρις το cooler στο κυκλωμα:

Shot0001.JPG

Shot0002.JPG

Kι εδω με το cooler στο κυκλωμα μετα το ψυγειο(αν και δεν παιζει ρολο)

Shot0003.JPG

Shot0005.JPG

Να προσθεσω οτι η δικια μου αντλια δουλευε οριακα αφου ειναι μικρη 600αρα και το κυκλωμα εχει διπλο ψυγειο και δυο μπλοκ alphacool συν οτι εχω μικρους σωληνες. Προσθετωντας και το ~1λιτρου τανκ του cooler την ζορισε κιαλλο. Θα ηθελα να το δοκιμασει και καποιος αλλος στο κυκλωμα του για να συγκρινουμε αποτελεσματα. Πιστευω μια βελτιωση ~5-6 βαθμων ειναι εφικτη. Τωρα το κατα ποσο αξιζει το αφηνω σε εσας.

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου ειναι πως για 5 βαθμους αντε 10 στα μισα watt εναν μονοπυρηνο δλδ , δεν αξιζει , μιας δεν υπαρχει πρακτικος ουσιαστικος λόγος . ΤΟ overclock δεν κανεις με αυτο το κέρδος C . Ουτε το cpu θα πάρει φωτιά χωρίς αυτο . Το θεμα της υσηχιας το καλυπτει μια υδρόψυξη ενω του Overclock ενα singlaki στην γωνία για τις δύσκολες ώρες. Για πειραματισμό ισως .

Link to comment
Share on other sites

Μη βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα.

Η συγκεκριμένη διάταξη δεν είναι optimized για υπολογιστή.

Αν το TEC καταφέρει να κατεβάσει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς σε ένα διπύρηνο σε load, αυτό θα ήταν σημαντικό επίτευγμα.

Πάντως κάποιοι τα κατάφεραν και υπερχρόνισαν δύο κάρτες HD290XT και έπιασαν 20000 3DMark06.

Αν λοιπόν μπορούμε να ψύξουμε και επεξεργαστή και κάρτες γραφικών αποτελεσματικά, χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο, τότε πιστεύω ότι το σύστημα έχει πολύ καλές προοπτικές και δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

το θεμα ειναι αν μπορει να προσαρμοστεί σε ενα κύκλωμα υδροψυξης και να το ανάβουμε μονο χρειάζεται(bench games κτλπ) για να μην αποκτήσουμε μετοχές στην δεη!

είναι απο χαλκό αυτό που εχεις unseen? δεν νομίζω!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.