Jump to content


Team Xtreem SPD upload


papatsonis

Recommended Posts

Καλημεριζω

οποιος/οποιοι εχουν καποια απο τις παρακατω μνημες με EPP

Team Xtreem DDR2 800MHz CL 3-3-3-8

Team Xtreem DDR2 1200MHz CL 5-5-5-15

Team Xtreem DDR2 1066MHz CL 4-4-4-12

μπορουν να κανουν ενα κοπο με το SPD Tool να σωσουν και να κανουν upload καπου το spd τους?

Link to comment
Share on other sites

@Hipro και ελεγα ποτε θα μπεις για να το κανεις upload μιας και απο ενα συντομο search ειδα οτι τις ειχες :D , και παλι ευχαριστώ

@tifozif1 για ποιο λογο να τις κανεις flash με καποιο "αργοτερο" ?

last min edit : και οι Team 800C3 και οι 1200C4 εχουν το ιδιο EPP profile , στα 800 3-4-3 με 2.2v ,(αφου η Team τις διαφημιζει στα 800 3-3-3 δε θα πρεπε και το EPP να τις εχει τοσο???)

Link to comment
Share on other sites

το Taiphoon burner ειναι , και κατεβασε το απο εδω , δε το συμπαθω , μονο και μονο επειδη δεν ειναι free σε αντιθεση με το spd tool , απο πλευρας δυνατοτητων/πληροφοριων , ιδια μου φανηκαν.

και κυριως ΔΕ το συμπαθω για το γεγονος οτι ο VVJ του xs (ο προγραμματιστης του) , απο καποια εκδοση και μετα εκανε ενα ψευτο scrambling στο dump που σωζει (στις παλιοτερες εκδοσεις εβαζε απλως 5byte header ) με σκοπο να κανει πιο δυσκολη την αναγνωση των spd απο αλλες εφαρμογες..:TD: (λεγε με SPD tool...:whistling :whistling ?? ) , βεβαια υπαρχει ακομη ο χαζος/απλος τροπος να αντιγραψεις σε ενα αδειο αρχειο με hex editor το περιεχομενο του spd οπως το δειχνει το taiphoon (για αυτο θεωρω χαζο και το scramble που εβαλε..).

μερικα dumps για το Spd Tool κατεβασε απο εδω

dumps symbata me spd tool.rar

Link to comment
Share on other sites

δεν ξερω αν υπαρχει.. ;? , αλλα ακομη και αν γινει η μαμακια με καποιο στικακι -χτυπα ξυλο- , στο xs διαβαζα οτι μπουταρεις και με τα δυο στικακια (το καλο στην 1η θεση) και μπορεις αν το φλασαρεις πισω με το αρχικο spd (το backup του spd ενοοειται στην αρχη ;) )

εδιτ : αυτο που δε μου αρεσει με το spd των μνημων σου ειναι το tRC και οχι το tRFC , σε ενα ενδιαφερον αρθρο στο LostCircuits ,αναφερει οτι το tRC δε πρεπει να ειναι μικροτερο απο το tRAS + tRP , οποτε μαλλον αυτο θα ανεβαζα σε tRAS + tRP (+1 για να εχω ενα αβαντζο :p)

Link to comment
Share on other sites

Και οι Corsair έτσι το έχουν το tRC (χαμηλότερο από tRAS + tRP).

Με το MemSet (έχω bootαρει στα 9χ380) αν αλλάξω μόνο το tRFC από 28 σε 36 τότε φτάνω άνετα με SetFSB στα 420+

Μάλλον πρέπει να παίξω πολύ και καλά με ΜemSet + SetFSB πριν κάνω οτιδήποτε.

Link to comment
Share on other sites

Αν κοιταξεις στο datasheet της micron , σελιδες 44,45 ,απο τα διαγραμματα χρονισμου, φαινεται tRC=tRAS + tRP και tRAS = tRCD + tRTP .Για το tRFC (σελιδα 63) δε πολυκαταλαβα τι λεει ακριβως (καποιος με καλο υποβαθρο ας μας διαφωτισει) ,παντως τα περισσοτερα 512mbit spd που κοιταξα , εχουν tRFC 105ns ,ελαχιστα ειχαν 75,οποτε για τα 420fsb -> 525 ram θα επρεπε αντιστοιχα να εχεις trfc 55!!! , παντως ενδιαφερον ειναι οτι στα 380(475) με 28 , εχεις 59ns trfc και στα 420(525) εχεις περιπου 69ns αλλα εισαι σταθερος οπως λες.Εντυπωση μου κανει βεβαια η διαφορα αυτη(59-69) αλλα θα μπορουσες να δοκιμασεις στα 420 με trfc 32 και να πεις αποτελεσματα

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.