Jump to content


Αγορα PC


Dr.Paneas

Recommended Posts

CaseL Coolermaster Stacker 831 Red

PSU: Seasonic S12-650 80Plus

CPU: AMD Athlon 64X2 (sAM2) 5600 / 2x1mb Cache

Mobo: ASUS M2N32 - SLI Deluxe

RAM: 2x1GB DDR Lifetime

GPU: SVGA PCI-E SPARKLE 8600GT 256 HDCP

HDD: SATA II 500GB SEAGATE 16MB 7200rpm

Floppy:Disk Drive

DVDRW: Samsung Double Layer

Monitor: TFT 19' SAMSUNG SM931C

Cooler: Thermalright Ultra 120 Extreme

Cooler: 120 Coolermaster (black) Silent 1200rpm

Printer: HP PSC C3180

Router: Wireless Annex A USR

Τιμη: 1620 Ευρω. Τι λετε ;

Αυτο που με απασχολεί ειναι αν μπορεσουν να βαλουν την ψυκτρα στο AMD Socket. Το λεω αυτό, επειδή ειναι συμβατή με Intel αλλα μπορεί να εγκατασταθεί και σε AMD με μια προσθηκη - backplate/βαση κατι τετοιο . Το οποιο πωλείται ξεχωριστά (ετσι αναφερει στο επισημο website της. Στο Πλαισιο θα το παρουν χαμπάρι ή θα μου βαλουν καμια αλλη ψυκτρα.

Link to comment
Share on other sites

Οκ αν ειναι 2 εβδομαδες δεν υπαρχει θεμα. Εχετε καμια αλλη αντιστοιχης ποιοτητας και αποδοση ψυκτρας για τον AMD να μου προτείνετε ; Γιατι μαλλον δε βλεπω να μπορεσουν να κανουν εγκατασταση.

Link to comment
Share on other sites

πολλα λεφτά για ένα σύστημα που το πολύ τα Χριστούγεννα θα είναι μια γενιά πίσω.

Αμα θες Amd περίμενε να βγουν οι καινουργιοι και μετά βλέπεις, αλλιώς τώρα πας για C2d. Οτι και να κάνεις από τα δύο (κατά την γνώμη μου το πρώτο να κάνεις όπως και εγώ ) Amd Rulezz βάλε ένα ζευγάρι καλές μνήμες και μην πάρεις έναν σκληρό 500Gb πάρε καλύτερα 2 των 250 η κάτι τέτοιο(έτσι για ασφάλεια)

Τέλος, για την κάρτα γραφικών θα σου έλεγα αλλά πρώτα πρέπει να μου πεις την χρήση του Pc σου.

Link to comment
Share on other sites

Linux box και ΑΘΟΡΥΒΟ θέλει. Τα κομμάτια τα έχει επιλέξει για max compatibility με linux. Επίσης το θέλει για τη δουλειά του, οπότε δε νομίζω ότι μπορεί να περιμένει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από gdp77 [Σήμερα, στις 15:46]

Linux box και ΑΘΟΡΥΒΟ θέλει. Τα κομμάτια τα έχει επιλέξει για max compatibility με linux.

Καλά δεν μου λέει κάτι αυτό...

ο σκληρός και η κάρτα γραφικών δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που λες....

ούτε πιστεύω πως οι noname μνήμες είναι καλύτερες για τα linux...

Link to comment
Share on other sites

thb_59381.jpeg

με προοπτικη να ανεβασεις τον επεξεργαστη στα 2,66(σε 2 δευτερολεπτα απτο βιος) και αν εισαι και gamer ειδαλως κοβεις κατα πολυ το κοστος.

αμα περιμενεις λιγο παρε τα ιδια με καποιον πιο καινουριο core2duo αν το χρειαζεσαι βεβαια...διαφορα υπαρχει σε σχεση με 4πυρηνο ιδικα με penryn τα 2πυρινα κονροε στα ιδια χερτζ παν κατω ιδια ειναι.

Link to comment
Share on other sites

Να παρω τηλ ; Εκει οι υπαλληλοι δεν καταλαβαινουν και πολλα. Εδω την πρωτη φορα ο αλλος μυο εβαλε P35 για AMD X2....

Θα περασω απο το κατάστημα να ρωτησω, αλλα περιμενω να πεσει η ζεστη και ο ηλιος.

Αν ειναι να κανει θορυβο η Zalman ξεχαστε την. Μια ψυκτρα Scythe

Cooler Samurai Z Rev.B που μου προτεινε ο tolis, την εχει δοκιμασει κανεις ;

Ο θορυβος με ενδιαφέρει βασικα.

Αυτό με το σκληρό, έχεις δίκαιο. Θα το κανω 2x256 για backups κλπ. Καλη ιδεα, ευχαριστω πολύ!

Κατι ακόμα, για οθόνη, σας αρέσει η TFT 19' SAMSUNG SM931C ; ή προτειμάτε την 22' αρα Wide 226BW ; Εμενα μου αρέσει η 22άρα αλλα δεν ξερω αν θα εχει καποιο προβλημα με την ανάλυση στο Ubuntu. Εχει ακουσει κανεις κατι ; (αν οι Wide εχουν καποιο προβλημα).

btw προτείνετε ψύκτρες....

Link to comment
Share on other sites

αν θελεις κατι αθορηβο που προφανως θα θελεις να κανει και καλη δουλεια θα πρεπει να παρεις ειτε κατι που σιγουρα απο κοσμο γνωστο σου ή απο παιδια σε φορουμ ειναι δοκιμασμενο ή μια ψυκτρα της οποιας ο ανεμιστηρας ειναι αποσπομενος και αντικαθησταται απο ενας οποιονδοιποτε ιδιου μεγεθους απο το εμποριο. οποτε και αν δε σε ικανοποιει το επιπεδο θορυβου του εργοστασιακου ανεμιστηρα περνεις εναν αλλο και εισαι οκ. ή μπορεις παντα να συνδεσεις τη τροφοδοσια του ανεμιστηρα της ψυκτρας με ενα ρυθμιστη στροφων.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν πηγα εχθες στο Πλαισιο, αναφερα το γεγονος στον υπαλληλο και μου λεει: Στα τεχνικα χαρακτηριστικα βλέπω οτι η ψυκτρα Thermalright 120 Ultra Extreme "μπαίνει" τόσο σε Intel οσο και σε AMD. Τωρα αν απο εκει και περα, προκυψει καποιο προβλημα (οπως αυτο που μου λες οτι χρειαζεται κατι εξτρα το οποιο το αγοραζεις ξεχωριστα για να μπει σε AMD socket) θα με παρουν τηλεφωνο απο την Αθηνα που γινεται η συναρμολογιση και θα μου το αναφερουν. Εγω θα παρω τηνλεφωνο εσενα και θα στο πω. Μετα εσυ θα μου πεις μια αλλη ψυκτρα ωστε να μην υπαρχει προβλημα, καθως ΔΕΝ μπορουμε να κανουμε κατι αλλο με την Thermalright αν προκυψει προβλημα με AMD.

Του λεω: Ναι αλλα στο website σας αλλα και απο το Intranet που ειδες μολις τωρα, στα τεχνικα χαρακτηριστικα της λετε οτι μπορειτε να την βαλετε και σε AMD.

Μου λεει: Μα σου λεω, δεν ξερω αν προκυψει προβλημα. Εγω δεν πιστευω να υπαρξει προβλημα. Παντως για καθε ενδεχομενο, αν υπαρξει θα σου παρω τηλεφωνο να σε ειδοποιησω και να μου πεις να βαλουμε μια αλλη ψυκτρα.

Αυτα παιδια απο το Πλαισιο. Τώρα, εχετε υποψην σας καποια αλλη ψύκτρα ; Δοκιμασμενη λυση οπως ειπε και ο Tolis. Κυριως αθορυβη λειτουργια.

Link to comment
Share on other sites

Απο οτι εψαξα στο σχετικο Section του Λαμποχωριου, γινεται αρκετος ντορος για την

Scythe Infinity. Νομιζω οτι ειναι ιδανικη για 2η επιλογη σε περιπτωση που κατι παει στραβα με την 120 Extreme Ultra Thermalight. Αναφερει οτι εχει 1300 στροφες σε silent mode. Λετε να αλλαξω τον ανεμιστηρα της με εναν μαυρο Coolermaster silent ή δεν θα δω διαφορα ;

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Johnnymous [Χθες, στις 13:50]

Καλά δεν μου λέει κάτι αυτό...

ο σκληρός και η κάρτα γραφικών δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που λες....

ούτε πιστεύω πως οι noname μνήμες είναι καλύτερες για τα linux...

Γιατί τι είπε όσο αναφορά το σκληρό και την κάρτα ?:boxed:

Link to comment
Share on other sites

Έχεις διαλέξει απλα κορυφέα cpu , μοβο κτλ.

Θα ελεγα με 10000 να το πάρεις αλλα αντι για αυτή την μνήμη βάλε καμια supertalent,ocz,geil,gsill,cellsock,corsair και για μοβο αν μπορείς την asus croshair

Όσο για κάρτα η ati x1950pro είναι πάρα πολύ ανώτερη και αν δεν κάνω λαθος στα ίδια λεφτα...αλλα μιλάμε για πολύ αν΄΄ωτερη κάρτα πάρα πολύ

edit- Και αν μπορρείς κανένα tagan τροφοδοτικό θα είσαι πού οκ!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.