Jump to content



Χαμηλή ταχύτητα μεταφοράς αρχείων σε LAN


n1ck0s

Recommended Posts

Έχω δύο PCs πάνω σε ένα Fritz!Box aDSL Router.

Τι ταχύτητες πρέπει να περιμένω στη μεταφορά αρχείων μεταξύ των PC;

Έκανα πρόχειρα ένα test και για 720ΜΒ αρχείου έκανε 2:40, δλδ χοντρικά 4,5 MB/sec (ή αλλιώς 35 Mbit/sec). Είναι λογικές οι τιμές αυτές για ένα aDSL router και 100άρες κάρτες; Ή να αρχίζω να ψάχνω τι φταίει;

Link to comment
Share on other sites

Οταν λεμε 100αρες, εννοουμε 100αρες. Αρα το 35 που πιανεις ειναι μικρο. Οπως και να το κανουμε βεβαια σε κοβουν οι δισκοι αλλα και παλι ειναι πολυ μικρη η ταχυτητα. Πριν ψαξεις αν φταιει η καρτα ή ο,τι αλλο, δες αν το καλωδιο πληροι τις προδιαγραφες για 100Mbit. Παρε 5 ή 5e για καλυτερα και κανε ενα τεστ οχι με μονοκομματο αρχειο τεραστιων διαστασεων αλλα με πολλα μικρα αρχεια. Αν παλι ειναι αργο, κοιτα τιποτα περιορισμους στο router ή στις καρτες δικτυου.

Link to comment
Share on other sites

’μα μεταφέρεις αρχεία κάνε cntr+alt+delete και πήγαινε στην καρτέλα networking και αν εκεί στη σύνδεση σου γράφει πάνω από 50% είσαι ΟΚ

EDIT : εμένα μου έκανε ενάμισι λεπτό να μεταφέρει αρχείο 715 ΜΒ σε δίκτυο lan 100Mbit

post-3848-1416073149,4423_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mήπως είναι όμως λογικό να μην "σηκώνει" το adsl router; Αν είχα switch για παράδειγμα θεωρώ ότι δεν θα είχα θέμα.

Τα καλώδιά μου είναι Cat 5e (το ένα είναι βέβαια 14m αλλά δεν νομίζω να έχει τόσο μεγάλες απώλειες) και το λειτουργικά WinXP και στα δύο PCs.

Στο task manager το network utilization φτανει το 38% max.

Link to comment
Share on other sites

Το καλωδιο ειναι μια χαρα. Τα 14μ ειναι τιποτα. Εγω εχω 20μ και παει καλα. Αλλα δεν κοιταω το σπιτι μου αλλα στην δουλεια μου που δεν εχουμε μονο ενα και δυο καλωδια. Οταν επικοινωνουν 3 οροφοι μεταξυ τους, τα 14 και τα 20 ειναι τιποτα και ολα τρεχουν ρολοϊ. Δοκιμασες με μικρα αρχεια να δεις αν εχει διαφορες? Μην τυχον εχουν προβλημα οι ακρες των καλωδιων? Αν εχουν λυγισει ή καταπονεθει, υπαρχει αυτη η περιπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Και με πολλά μικρά αρχεία στα ίδια επίπεδα είμαι. Όσοι αναφέρεται μεγαλύτερες ταχύτητες στο LAN είστε με aDSL router; Γιατί αυτό είναι η βασική μου απορία.

Παίζει ρόλο ότι είμαι με router; Παίζει ρόλο η ποιότητα του router; Γιατί προφανώς o κύριος ρόλος των aDSL routers δεν είναι το LAN.

Link to comment
Share on other sites

Έλεγξε επίσης αν στο καλώδιο δικτύου υπάρχει ενδεχόμενο παρεμβολής από καλώδιο ρέυματος.

Με το iperf πάντως θα δεις το μέγιστο throughput στο link των 2 υπολογιστών. Το modem μπορεί όντως να δυσκολεύεται να μεταφέρει σε πολύ μεγάλη ταχύτητα. Το είχα πάθει και εγώ αυτό με το zyxel που όταν μετέφερα πολλά, έκλανε η ppp και έμενα χωρίς wan. Λύση είναι προφανώς ένα 100 Mbps switch.

Link to comment
Share on other sites

Δυνατό το iperf, thx για το tip.

55.7Μbit/s μου λέει... είμαι χαμηλά. Δεν θα ασχοληθώ όμως άλλο, αν πέσει στα χέρια μου κάποια στιγμή άλλο ρουτεράκι θα το βάλω πάνω να δω αν έχει διαφορά.

Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.