Jump to content



Πως μπορω να δω ανοιχτες Ports?


kallileo

Recommended Posts

Αν εχω ενα τοπικο δικτυο με 5-6 υπολογιστες και θελω να δω αν δυο απο αυτους επικοινωνουν μεσω μιας συγκεκριμενης πόρτας. Μπορω ας πουμε με ping να δω αν βλεπει ο ενας τον αλλον αλλα αν θελω να δω αν υπαρχει επικοινωνια μεσω της port 1500 ας πουμε? Πως μπορω να το κανω?

Link to comment
Share on other sites

Ναι και την κατασταση. Αν πατησεις το εικονιδιο διπλα στο Α (show unconnected endpoints) θα δεις τι ειναι ανοιχτο εκεινη τη στιγμη.

Το remote σου δειχνει που παει ή που εχει συνδεθει η συγκεκριμενη process.

Link to comment
Share on other sites

Ωραια ειναι δυο υπολογιστες μεσα στον δικτυο απο τους οποιους ο ενας εχει μια βαση εγκαταστημενη. Και οι δυο εχουν το Firewall των Windows όπου ανοιξα την TCP 1521 θυρα. Πως μπορω να ειμαι σιγουρος οτι λειτουργουν κανονικα?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από kallileo

Οταν κανω ping την IP εχω κανονικα την ανταποκριση...οταν ομως βαζω το ονομα το ονομα ενος απο τα pc στο δικτυο κανω ping απο αλλο PC δεν γινεται τιποτα...γιατι?

Πρεπει να ενεργοποιησεις το netbios over tcp/ip και στα δυο μηχανηματα ή να εγκαταστησεις dns server.

Link to comment
Share on other sites

Αυτα τα ονοματα του δικτυου οταν γινουν resolve μπαινουν σε μια cache και πολλες φορες προκυπτουν διαφορα τρελα. Σε παρομοιες περιπτωσεις καλη ιδεα ειναι απο command prompt :

ipconfig /flushdns

και

arp -d για τις ip

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.