Jump to content

Προβλημα με DFI Ultra-D + Tagan 480-U01 - NO BOOT!!!


Daytime Dreamer
 Share

Recommended Posts

Καλησπερα παιδες

Εχω μια DFI Ultra-D και ενα TAGAN 480Watt. Τα συνδεω ολα και ενω αναβει το κατω αριστερα κιτρινο λαμπακι της Ultra-D που δειχνει οτι παιρνει ρευμα παταω να αναψει και τιποτα. Ουτε το Tagan δεν παιρνει μπρος ... το παραξενο ομως ειναι οτι αναβει το κιτρινο λαμπακι κατω αριστερα στην μητρικη. Ουτε ανεμιστηρια κανουν να γυρισουν ουτε το παραμικρο. Εντωμεταξυ, το τροφοδοτικο πριν απο μερικες ωρες το δοκιμαζα με μια P4C800-E και δουλευε ρολοι ...

Δοκιμασα να αλλαξω μνημες, να κανω clear CMOS, να βγαλω μπαταριες, να τα ξεσυνδεσω ολα αλλα τιποτα ... νεκρα ολα! Αυτο που με παραξενευει ειναι οτι ουτε το ΤAGAN παιρνει μπρος καθολου ...

Εχει κανεις καμια ιδεα?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως ο συγκεκριμένος είναι "παραπληγικός" συνδυασμός. Δοκίμασε να γυρίσεις το καλώδιο του ρευματος στην πρίζα κατα 180 μοίρες σα να έχει πολικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Pan0s [Σήμερα, στις 09:58]

τι πράγματα έχεις πάνω στο πισί??

Εχω πολλα, αλλα δοκιμασα να το ανοιξω και με τα βασικα μονο (cpu, memory) και τιποτα ...

Το εχω αφησει απο χθες τα ξημερωματα χωρις μπαταρια και σε CLEAR CMOS θεση. Εχουν περασει 12 ωρες ... παω να δω αν θα μου κανει την τιμη εστω να ξεκινησει

Link to comment
Share on other sites

το δοκιμασες και εκτος κουτιου?εννοω χωρις το κουμπι του power ενωνοντας τα pinακια.επισης αν θυμαμε καλα η μητρικη αυτη τελει 24πινο+4πινο+4πινο σαν του cdrom+4πινο σαν του floppy.φανταζομαι πως τα εχεις συνδεσει ολα

Link to comment
Share on other sites

σιγουρα δουλευε η dfi πριν το tagan?

δοκιμασες να τη μπουταρεις με το insert πατημενο;

δοκιμασες να τη μπουταρεις με αλλες μνημες;

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 15:50]

σιγουρα δουλευε η dfi πριν το tagan?

δοκιμασες να τη μπουταρεις με το insert πατημενο;

δοκιμασες να τη μπουταρεις με αλλες μνημες;

Δεν ειμαι σιγουρος αν δουλευε. Απο τον λαμπη την πηρα και τωρα την δοκιμασα πρωτη φορα μετα απο εναμιση μηνα. Τι να πω ...

Link to comment
Share on other sites

Κατι που παρατηρησα ειναι οτι αναβει μονο ενα κιτρινο λαμπακι κατω αριστερα (το Stand-By). Tο αλλο κιτρινο κοντα στις μνημες δεν αναβει καθολου ... αυτο με 2 διαφορετικα τροφοδοτικα.

Βρισκεται κανενας στην Αγια Παρασκευη να δανειστω για μερικες ωρες κανενα "βαρυ" τροφοδοτικο να δω τι γινεται?

Link to comment
Share on other sites

αλλες μνημες εχεις?

γιατι ως γνωστον οι DFI ειναι αρκετα picky με τις μνημες (και με τα τροφοδοτικα φυσικα)

κατι αλλο.

δοκιμασε να δωσεις ρευμα στη μητρικη εχοντας πανω μονο τον επεξεργαστη κουμπωμενο και κανα δισκο.ουτε μνημες ουτε οπτικα ουτε καρτα γραφικων.

Link to comment
Share on other sites

η κάρτα σου δεν έχει πάνω αριστερά και δυο διακόπτες που είναι για να την ξεκινάς χωρίς το κουτί ? μήπως είναι κανένας πατημένος μέσα?

Link to comment
Share on other sites

Αφου περασε ο φιλος gdp77, το λυσαμε εν μερη το προβλημα. Χθες ομως που πηγα να μεταφερω το πισι απο το σαλονι στο δωματιο μου, δεν ανοιγε παλι μετα. Το προβλημα ειναι οτι δεν αναβει το κιτρινο λαμπακι πανω αριστερα που ειναι η τροφοδοσια για τις μνημες.

Αν (ενω ειναι ανοιχτο το τροφοδοτικο) κουμπωσεις και ξανακουμπωσεις την μνημη καμια φορα παιρνει μπρος και χρειαστηκε να το κανω 2-3 φορες απο τοτε που εφυγε ο φιλος gdp77. Χθες το βραδυ ομως τα ξανακακαρωσε η μητρικη και δεν παιρνει μπρος. Το εχω αφησει σε CLEAR CMOS και χωρις μπαταρια να δω τι θα γινει. Και με τον gdp77 ουσιαστικα δεν βγαλαμε καποια ακρη ... πειραματισμους καναμε μεχρι να δεχτει η μητρικη τις μνημες ... και μιλαμε για bh5, CE-5, micron, διαφορες μνημες οχι μονο μια.

Link to comment
Share on other sites

τα ιδια εκανε και η δικη μου, οταν πεθαναν τα utt επανω της και την μισαχαλασε το bios.

bootαρισε την με πατημενο το Insert (enduracell ftw) και ξαναδοκιμασε με μνημες που ξερεις οτι σιγουρα παιζουν μαζι της.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.