Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

το καλυτερο εκανες, μεγαλη διαφορα στο φουσκωμα οι πιτες χωρις τις πλαστικες πατατες!

Για ενα και μονο λογο: Οταν τρως πιτες σουβλακια που δεν εχεις φτιαξει ο ιδιος ειναι λαθος πιστευω να φας και τις πατατες τους που εκτος απο πλαστικες ειναι και καρκινογονες 100% διοτι πολυ απλα το λαδι που τις εχουν τηγανισει εχει να αλλαχτει απο τοτε που ανοιξε το μαγαζι...

Δεν λεω, υπαρχουν και σωστοι επαγγελματιες αλλα μπορεις να γνωριζεις τι γινεται;

Μεσα σε αυτα τα πλαισια λοιπον οταν τρωμε απο εξω καλο θα ειναι να περιοριζουμε οσο μπορουμε το κακο.

Link to comment
Share on other sites

Πόσο επικίνδυνες είναι οι τηγανητές πατάτες;

Σύμφωνα με τα σουηδικά πειράματα, μια μεγάλη μερίδα πατάτες τηγανητές περιέχει 39 ώς 82 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης, ποσοστό εκατοντάδες φορές υψηλότερο από το ανώτατο επιτρεπτό όριο σε ένα ποτήρι πόσιμο νερό. Eνα κιλό τσιπς περιέχει κατά μέσο όρο 1.212 μικρογραμμάρια της καρκινογόνου ουσίας, ενώ το αντίστοιχο βάρος βραστές πατάτες εμφανίζει μόλις 2,9 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης. Eνα κιλό ψωμί περιέχει 50 μικρογραμμάρια και ένα κιλό κορν φλέικς φθάνει τα 298 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης. Ποιος άνθρωπος καταναλώνει, όμως, ένα κιλό κορν φλέικς την ημέρα;

Link to comment
Share on other sites

Αν μεινουν σε νερο οι πατατες η συγκεκριμενη ουσια διαλυεται. Να τις αφηνετε, , τουλαχιστον, ενα μισαωρο σε ενα μπολ με νερο πριν τις τηγανισετε. Επισης μη τις αφηνετε να παιρνουν χρυσοκαφε χρωμα, πριν χρυσαφισουν να τις βγαζετε (και την ενταση του ματιου μην την εχετε στο φουλ).

Τωρα για το τι τρωμε απ'εξω... αφηστε το...

Link to comment
Share on other sites

Πόσο επικίνδυνες είναι οι τηγανητές πατάτες;

Σύμφωνα με τα σουηδικά πειράματα, μια μεγάλη μερίδα πατάτες τηγανητές περιέχει 39 ώς 82 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης, ποσοστό εκατοντάδες φορές υψηλότερο από το ανώτατο επιτρεπτό όριο σε ένα ποτήρι πόσιμο νερό. Eνα κιλό τσιπς περιέχει κατά μέσο όρο 1.212 μικρογραμμάρια της καρκινογόνου ουσίας, ενώ το αντίστοιχο βάρος βραστές πατάτες εμφανίζει μόλις 2,9 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης. Eνα κιλό ψωμί περιέχει 50 μικρογραμμάρια και ένα κιλό κορν φλέικς φθάνει τα 298 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης. Ποιος άνθρωπος καταναλώνει, όμως, ένα κιλό κορν φλέικς την ημέρα;

μιλάμε για τις τηγανιτές πατάτες γενικά -δηλαδή, και για τις πατάτες στο σπίτι-, ή για αυτές που παίρνουμε από φαστφουντάδικα, που το λάδι αλλάζει κάθε 30 φεβρουαρίου;

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον πρέπει όντως να τα περιορίζουμε αυτά.

Κορόιδευα τον πατέρα μου που παίρνει μόνο με γύρο την πίτα και βάζει αυτός ντομάτα - κρεμμύδι και καμμιά φορά πατάτες απ' το σπίτι. Θα πρέπει να τον ακολουθήσω!

Link to comment
Share on other sites

μιλάμε για τις τηγανιτές πατάτες γενικά -δηλαδή, και για τις πατάτες στο σπίτι-, ή για αυτές που παίρνουμε από φαστφουντάδικα, που το λάδι αλλάζει κάθε 30 φεβρουαρίου;

Η ακρυλαμίδη δημιουργείται όταν τρόφιμα που περιέχουν άμυλο, υποβληθούν σε θερμοκρασίες, υψηλότερες από 120 βαθμούς Κελσίου

Η ακρυλαμίδη προκύπτει από τη χημική αντίδραση, σε ψηλές θερμοκρασίες, μεταξύ της ασπαραγίνης (που είναι ένα φυσικό αμινοξύ) και ορισμένων ζαχάρων όπως η γλυκόζη.

Όπως αντιλαμβάνεσαι το που θα συντελεσθεί αυτή η χημική αντίδραση δεν έχει καμία σημασία. Το κύριο ζητούμενο είναι η χαμηλή θερμοκρασία

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον πρέπει όντως να τα περιορίζουμε αυτά.

Κορόιδευα τον πατέρα μου που παίρνει μόνο με γύρο την πίτα και βάζει αυτός ντομάτα - κρεμμύδι και καμμιά φορά πατάτες απ' το σπίτι. Θα πρέπει να τον ακολουθήσω!

γυρο μπορεις να φτιαξεις ευκολα και γρηγορα και στο σπιτι απο χοιρινο λαιμο π.χ :)

Link to comment
Share on other sites

γυρο μπορεις να φτιαξεις ευκολα και γρηγορα και στο σπιτι απο χοιρινο λαιμο π.χ :)

Κάνουμε που και που, αλλά το θέλεις και το "βρώμικο" μια φορά το μήνα. :)

Μη κοιτάς που το τρώω 5 φορές το μήνα. Πολύ κακώς!

Link to comment
Share on other sites

Πόσο επικίνδυνες είναι οι τηγανητές πατάτες;

Σύμφωνα με τα σουηδικά πειράματα, μια μεγάλη μερίδα πατάτες τηγανητές περιέχει 39 ώς 82 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης, ποσοστό εκατοντάδες φορές υψηλότερο από το ανώτατο επιτρεπτό όριο σε ένα ποτήρι πόσιμο νερό. Eνα κιλό τσιπς περιέχει κατά μέσο όρο 1.212 μικρογραμμάρια της καρκινογόνου ουσίας, ενώ το αντίστοιχο βάρος βραστές πατάτες εμφανίζει μόλις 2,9 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης. Eνα κιλό ψωμί περιέχει 50 μικρογραμμάρια και ένα κιλό κορν φλέικς φθάνει τα 298 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης. Ποιος άνθρωπος καταναλώνει, όμως, ένα κιλό κορν φλέικς την ημέρα;

Πάει καταστραφήκαμε :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Πόσο επικίνδυνες είναι οι τηγανητές πατάτες;

Σύμφωνα με τα σουηδικά πειράματα, μια μεγάλη μερίδα πατάτες τηγανητές περιέχει 39 ώς 82 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης, ποσοστό εκατοντάδες φορές υψηλότερο από το ανώτατο επιτρεπτό όριο σε ένα ποτήρι πόσιμο νερό. Eνα κιλό τσιπς περιέχει κατά μέσο όρο 1.212 μικρογραμμάρια της καρκινογόνου ουσίας, ενώ το αντίστοιχο βάρος βραστές πατάτες εμφανίζει μόλις 2,9 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης. Eνα κιλό ψωμί περιέχει 50 μικρογραμμάρια και ένα κιλό κορν φλέικς φθάνει τα 298 μικρογραμμάρια ακρυλαμίδης. Ποιος άνθρωπος καταναλώνει, όμως, ένα κιλό κορν φλέικς την ημέρα;

Σωστος, μπραβο για την ερευνα σου και σε ευχαριστουμε για της πολυτιμες πληροφοριες.

Το ζητουμενο ειναι οπως τη ψαχνουμε μεχρι λεπτομερειας με τα pc και γενικα το hardware και το software να τη ψαχνουμε λιγακι παραπανω και με αυτα που τρωμε (οχι μονο τη βιολογικη τροφη αλλα και τη πνευματικη τροφη) διοτι ως γνωστο : ειμαστε οτι τρωμε.

Link to comment
Share on other sites

ΒΑΝ ΗΙΜ!

YOU WISH !

Btw να κάνω και την επεξήγηση :

Καλά τους λουκουμάδες όλοι τους καταλάβατε..

Το πιοτό είναι Λικέρ κανέλας με κρέμα γάλακτος...

Μετριάζεται η πολύ έντονη γεύση της κανέλας.. και παχαίνει πολύ :p

PS: Θέλει καλό ανακάτεμα πριν το πιείς!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.