Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Καλό το κοκορέτσι (του video) αλλά μπορεί να γίνει και πολύ καλύτερο!

1. Αλατοπιπεροριγανώνουμε την συκωταριά πριν την βάλουμε στη σούβλα!

2. Αφού είμαστε στην πηγή, εξασφαλίζουμε και το παχύ έντερο και το απλώνουμε πάνω στη σούβλα.

3. Βάζουμε πολύ περισσότερο έντερο!

Τα έντερα ενός αρνιού δεν φτάνουν για να γίνει σωστό το κοκορέτσι που γίνεται από μια συκωταριά.

Μια αναλογία που έχω βρει ότι δίνει καλό αποτέλεσμα είναι 3 συκωταριές και 6 κιλά έντερα.

Βέβαια αυτό μας δίνει ένα κοκορέτσι κάπου 1,3 μέτρα σε μήκος, αλλά ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι ήταν αρκετό! :p

4. Παραλλαγή, άμα διατίθεται και η πόλια του αρνιού (αφού της αφαιρέσουμε τα πολύ χοντρά κομμάτια το λίπος), την τυλάμε γύρω από την συκωταριά.

Με τον τρόπο αυτό τα μεζεδάκια καλύπτονται και ψήνονται ομοιόμορφα και στο τέλος η πόλια είναι απλά ανύπαρκτη.

5. Καλό είναι η σούβλα για το κοκορέτσι να είναι πολύ αιχμηρή για να μην "σπάνε" τα συκωτάκια και για να περνιούνται εύκολα οι άλλοι μεζέδες.

6. Και ποτέ δεν αφήνουμε το κοκορέτσι να στραγγίξει ξέσκεπο, το τυλάμε με ένα μεγάλο πανί , έτσι και το κοκορέτσι στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα και προφυλαγμένο από τις μύγες είναι!!!

Και όσο για τις αποθυμιές , δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε το Πάσχα , τα υλικά υπάρχουν και τώρα στο χασάπη!

Είδατε πόσο υπεράνω χρημάτων το παίζω!!!!:suicide2:

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
Link to comment
Share on other sites

Sorry φίλε, αλλά μετά τα κοκορέτσια και τα σπληνάντερα, τι να κλάσουν τα ζυμαρικά!

εσύ κάθε μέρα σπληνάντερα τρως;

και συγνώμη που δεν έχω μπάρμπεκιου με 2-3 σούβλες στην 35τμ γκαρσονιέρα μου..

Link to comment
Share on other sites

άσε που αυτή η ποσότητα ειναι "δείγμα δωρεάν" :p

τρομπάρεται όλοι μου φαίνεται σήμερα..το ότι είναι αυτή η ποσότητα στο πιάτο δεν σημαίνει ότι δεν έχει και άλλο..

και επίσης από καιρό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εδώ θεωρείται μαγκιά να τρως σα βόδι.

Link to comment
Share on other sites

εσύ κάθε μέρα σπληνάντερα τρως;

Όχι. Άσε, σήμερα έφαγα ρεβίθια. Έπρεπε δηλαδή να ποστάρω φωτό ρεβίθια;

και συγνώμη που δεν έχω μπάρμπεκιου με 2-3 σούβλες στην 35τμ γκαρσονιέρα μου..

Haters gonna hate. Στο internetz να είσαι έτοιμος να δεχτείς το πείραγμα.

Α, και το "τρομπάρεται" με έψιλον στο τέλος.

Link to comment
Share on other sites

Και όσο για τις αποθυμιές , δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε το Πάσχα , τα υλικά υπάρχουν και τώρα στο χασάπη!

Είδατε πόσο υπεράνω χρημάτων το παίζω!!!!:suicide2:

Αν φίλε μου μπορούσα να καταναλώνω σε εβδομαδιαία βάση κοκορέτσια και σπληνάντερα θα ήμουν είτε ευτυχισμένος είτε είκοσι χρόνια νεώτερος (επίτηδες το γράφω με ω για να τονίσω πως είμαι της παλιάς γραμματικής). Με βάση όμως την ηλικία μου αλλά και την επιθυμία μου να κρατηθώ μακριά από τον καρδιολόγο για πολλά χρόνια ακόμα, γεύομαι τέτοιες λιχουδιές με μέτρο.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=14013]Ταμτάκος[/MENTION].

Σε αυτό έχεις δίκιο!

Πάνε οι εποχές που αυτές τις απολαύσεις τις είχαμε "με το μέτρο"!!!

Τώρα πια μπορούμε μόνο "με μέτρο"!!!:weep:

[MENTION=4802]PetrosD[/MENTION].

Αμ τι κάνουμε εδώ πέρα!!!

Να μην επαναληφθεί παρακαλώ!!!

Είχες ρεβίθια και δεν πόσταρες.....αίσχος!:whip:

Δεν κάνω πλάκα, όταν έχουμε κάποιο φαγητό που μας συγκινεί , ποστάρουμε, αλλιώς τι κάνω εγώ που ποστάρω φασολάκια και γίγαντες δηλαδή!!:p

[MENTION=9359]performer[/MENTION].

Τς! Τς!

Εϊς ξιφυγ!!

Ναι μερικές φορές και εγώ έχω δει να καταλυούνται ποσότητες, αλλά δεν είπε κανείς ότι ήτανε μαγκιά!

Απλά το πνεύμα πρόθυμον αλλά η σαρξ ασθενής!!!:p

Link to comment
Share on other sites

τα απο πανω τι ειναι πρωινό??

th_P5018978.jpg

επί 50

th_P5019119.jpg

Ωραίος φίλε!

Εμείς στα χωριά μου δεν κάνουμε αντικριστό. Δεν ξέρω γιατί... Απλά δεν...

Κάτι φίλοι του πατέρα μου ξεκίνησαν ένα νέο "έθιμο" ...

Ψήσιμο Μοσχαριού στη σούβλα..

17 ώρες ψήσιμο και τέτοια θέματα..αλλά δεν έχω πάει ακόμα.. Αν γίνει φέτος .. θα σας κάνω ανταπόκριση!

Link to comment
Share on other sites

Με μικρή διαφορά, προτιμώ το σπληνάντερο..

img5288g.jpg

Το quote έτσι για να ξαναμπεί το κομψοτέχνημα!!

ΑΑΑΑΧΧΧΧΧ!!!!!!

Μια ένσταση μόνο!

Τι το θέλεις το σύρμα!

Σπαγκάκι, κορδονέτο βαμβακερό και είσαι πασάς!!!

:worship::worship::worship:

Link to comment
Share on other sites

Καλό το κοκορέτσι (του video) αλλά μπορεί να γίνει και πολύ καλύτερο!

....................................................................................

+1 φίλτατε. 3 παρατηρήσεις μόνο, αν μου επιτρέπεις:

1) Εννοείται ότι χρησιμοποιούμε όλη τη συκωταριά (σπλήνες, πνευμόνια κτλ)

2) Αν ψηθεί σωστά, δεν στεγνώνει το κοκορέτσι.

3) Δεν χρειάζεται να έχεις 1.5 μέτρο σούβλα. Φτιάχνεις 2 μικρότερα :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.