Jump to content



HDD χτυπημένος, έκκληση για βοήθεια για ανάκτηση δεδομένων!!!


elhariz21

Recommended Posts

Είχα έναν 500άρη WD σε εξωτερική θήκη USB&E-SATA, ο οποίος για κάποιο ανεξήγητο λόγο μας άφησε χρόνους...Πήγα μια μέρα να τον ανοίξω, ακούω την κεφαλή να κάνει κάτι περίεργους θορύβους, σα να κόλλησε, και αυτό ήηταααααν!!!

Ούτε τα Windows τον βλέπουν, ούτε τίποτα...Toν έβαλα για μια μέρα στην κατάψυξη, σε 5 σακκούλες και με σακουλάκι σιλικόνης, και μετά τον ξαναέβαλα στην εξωτερική θήκη, μπας και ανακτήσω τίποτα, με το easy recovery. Τίποτα, το πρόγραμμα δε τον έβλεπε καν...και είχα για συντροφιά τους ίδιους ήχους με πριν, σα να κόλλησε η κεφαλή δηλαδή... Καμιά ιδέα???Είπα να τον δοκιμάσω και σε desktop με κανονική Sata συνδεσμολογία, αλλά, άλλαξα μηχάνημα και έχω κάποια προβληματάκια ακόμα, όπως μπορείτε να δείτε στο άλλο άρθρο... Δε με νοιάζουν τόσο όλα τα υπόλοιπα που είχα μέσα, όσο τα 60giga φωτογραφίες που είχα μέσα...Η ειρωνία είναι ότι έλεγα να του κάνω ένα backup την επόμενη βδομάδα, αλλά, δεν πρόλαβα. Βοήθειαααα!

Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά όπως τα περιγράφεις τα πράγματα...μόνο με το χέρι βαθιά στην τσέπη κάνεις δουλειά.

Με software λύσεις δεν έχει κάτι άλλο να κάνεις.

Ψάξε για data recovery υπηρεσίες αν είναι ζωτικής σημασίας τα δεδομένα σου. Υπολόγιζε και 2000 ζεστά και μετρητά το μαλλί περίπου

Link to comment
Share on other sites

Κάτι άκουσα εδώ μέσα για να πάρεις πλακέτα από άλλο δίσκο

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να ανοίξεις τον δίσκο και να επιχειρήσεις διάφορα

Κάνε κάνα search μπορεί να σταθείς τυχερός

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο καταλαβαίνουμε την αξία του backup και του raid (1, 5 etc).

Όπως στα λέει ο διεφθαρμένος εκπρόσωπος της εξουσίας είναι δυστυχώς.

Με την μόνο διαφορά ότι μπορεί να την γλυτώσεις και φθηνότερα.

Έχω ακούσει για κόστη που ξεκινάνε από ~ 300 .

Επικοινώνησε και με τον χρήστη mortisboy που, αν θυμάμαι καλά, κάνει και αυτή την δουλειά και υποθέτω ότι μπορεί να σε εξυπηρετήσει με σχετικά λογικές τιμές.

(αν και πιθανόν να ανήκεις στην συντριπτική πλειοψηφία που δεν θα πλήρωνε τίποτα για μία τέτοια δουλειά εννοείται ότι δεν το λέω ειρωνικά).

Link to comment
Share on other sites

Για να πάρω πλακέτα από άλλο δίσκο, το σκέφτηκα κι εγώ. Τεσπά, απ'ότι άκουσα, αν είμαι τυχερός, πρέπει να μπει μεν στην κατάψυξη(έχει να κάνει με τη συστολή των μετάλλων), αλλά μετά πρέπει να μπει κατευθείαν πάνω σε μητρική(συνδεσμολογία Sata, και όχι USB, όπως επιχείρησα)...Θα δείξει, τί να πω...

Link to comment
Share on other sites

εγω ειχα παθει το ιδιο,ειχα δυο ιδιους σχεδον, wd, εβγαλα τα δισκακια και τα εβαλα σε αλλον,αφουν τον εκανα χιλια κομματια κτλ κτλ,το κραταγα με το χερι να μην πεταξει φαντασου.νταξει ηλεκτρονικος ειμαι πιανουν λιγο τα χερια μου. βεβαια πηγαν στα σκουπιδια κ οι 2 αλλα τα αρχεια μου τα πηρα. παντος νομιζω αν δεν ηταν ιδια μαρκα κ οι 2 δεν ξερω αν γινεται. φαντασου για να βγουν τα δισκακια κ η κεφαλες πρεπει κατι αξονακια να σπασουν. αυτα.. δεν ξερω αν σου εβαλα καμια ιδεα..

Link to comment
Share on other sites

τα ιδια ειχα παθει πριν 3 χρονια...ευτυχως τα χα σωσει σε ενα dvd και πανω που τον ειχα παει σε μαγαζι και μου λεγαν για 300+ και οτι θα εφευγε εξω για 1000 γιατι τιποτα δεν γινοταν το βρηκα εκ θαυματος!!!

η μονη λυση ειναι αυτη που λεει ο φιλος.

περνεις τον ιδιο ακριβως..

τον κανεις μπιλιες και ο θεος βοηθος..

αλλιως αδελφε περαστικα.ξερω τι πικρα ειναι...και ποσο μαλλον οι φωτογραφιες που ειναι στιγμες.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΣ ΕΧΩ ΕΝΑ 500GB WD Ο ΟΠΙΟΣ ΜΟΥ ΕΠΕΣΕ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΘΟΡΥΒΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑ ΑΝΗΓΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΘΟΡΥΒΟΥΣ ΑΦΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ. ΕΙΝΑΙ 3,5" SATA II ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΕΞΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑ ΕΞΟΤΕΡΙΚΟ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ PC ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΤΥΠΙΜΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ... ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΣΗ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΙΑ ΛΥΣΗ ΓΤ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ ΕΠΙΔΕΙ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΧΑΣΑ ΟΛΑ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΟΝ..:clap:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.