Jump to content



Που αγοραζουν καλυτερα τα παλια μας μελανια-toner(συσκευασιες)


minus

Recommended Posts

Πηγα χθες στα multirama.

Ηθελα να αγορασω μελανια για τον canon εκτυπωτη μου.

Ηξερα οτι κανουν ανακυκλωση, οχι για δοχεια απο canon μελανια, αλλα απο hp και γενικα οτι εχει κεφαλη πανω(της canon δεν εχουν γι αυτο δεν τα δεχονται).

Εδωσα λοιπον 2 toner hp για επιστροφη-ανακυκλωση, και μου πιστωσαν χρηματικο ποσο, το οποιο το συμψηφισα με τις νεες αγορες μελανιων που εκανα.

Αυτο που μου εκανε κακη εντυπωση, ηταν οι τιμες που πηραν πισω τα παλια toner.

Κοιταζει λοιπον ο υπαλληλος την αντιστοιχη πινακιδα του multirama, η οποια ηταν ανηρτημενη και σε εμφανες σημειο να την βλεπει ο καθενας, και ειδε(κι εγω μαζι):

μελανια Inkjet: 1,5 e επιστροφη

toner laser: 2e επιστροφη.

Δεν ξερω, για τα μελανια ισως οι τιμες επιστροφης ακουγονται καλες, αλλα οταν εδωσα ογκωδες τονερ, 4 φορες μεγαλυτερο απο μελανακι Inkjet, και η διαφορα ηταν μονο 0,5ε παραπανω, το θεωρησα κοροιδια.

Αυτοι τα ξαναγεμιζουν, σε συνεργασια με αλλες εταιριες και βγαζουν κερδη επαναπροωθωντας τα στην αγορα, κι εμεις στην κοροδια.

Δεν πηγα για να πλουτισω με τα παλια μελανια και τονερ. Αλλα οχι να παιρνουν πισω παλια συσκευασια μελανιου inkjet με 1,5 και το τονερ μολις 2! Οταν το τονερ πουλιεται στην καλυτερη 50-60ε!

Αλλα ισως αλλου δινουν καλυτερες τιμες.

Θα με ενδιεφερε να ξερω τι γνωριζετε για το θεμα, αν το εχετε κανει κι εσεις(επιστροφη) και τι τιμες παιζουν στα μαγαζια.

Link to comment
Share on other sites

Είναι λογικό τα μαγαζιά που αγοράζουν τα άδεια μελάνια να τα αγοράζουν σε χαμηλή τιμή, αφού τα αγοράζουν χωρίς επιλογή ποιότητας (μπορεί να είναι και κατεστραμένα) και χωρίς επιλογή τύπων (δηλαδή όλους τους κωδικούς).

Πάντως για όποιον θέλει, εγώ ενδιαφέρομαι μόνο για συγκεκριμένα που αγοράζονται σε πολύ καλή τιμή http://www.thelab.gr/showthread.php?threadid=41600

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Πηγα σημερα στο multirama.

Τις χαλασαν-εριξαν ακομη περισσοτερο τις τιμες.

Πλεον, ολα, και τα τονερ και τα μελανια, τα παιρνουν μονο 1 ευρω το κομματι!

Και επιπλεον, ο υπαλληλος εξεταζε αν το τονερ ηταν αυθεντικο και αλλες τετοιες π@π@ριες!

Αποτελεσμα? Ειχα παει για ανακυκλωση 4 τονερ και 1 μελανι, και μου 'αναγνωρισε' για ανακυκλωση μονο 2, και τελικα η εκπτωση ηταν μονο ....2 ευρω!!!!!

Μετα απο αυτο, εκτος κι αν μου πειτε οτι δινουν αλλου καλυτερα, λεω να μην ξαναπαω μελανια για ανακυκλωση.

Εγω δεν ειδα να μειωνονται οι τιμες στα μελανια. Αντιθετως εκει που επαιρνα 9,5 του canon, τωρα τα παιρνω 10,50.

Αυτοι κερδιζουν ενα καρο λεφτα με τα ανακυκλωμενα μας και εμεις δεν κερδιζουμε τιποτε.

Περιμενω να μου πειτε αν αλλου εχει καλυτερες τιμες.

πχ. 2 ευρω το κομματι.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά να πω ότι στη Ζήτηση του TheLab.gr υπάρχει λίστα με τα μελάνια (laser/inkjet) που με ενδιαφέρουν να αγοράσω και τα περισσότερα σε καλύτερες τιμές. Αλλά είναι μόνο αυτά που θέλω, για άλλα δεν ενδιαφέρομαι.

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=62902

Τώρα, ο λόγος που τα μαγαζιά αγοράζουν τα άδεια σε φθηνότερες τιμές είναι κύρια γιατί υπάρχει μεγάλος αριθμός κωδικών μελανιών και αυτό δυσκολεύει τα πράγματα. Από την άλλη όλοι είναι περισσότερο επιφυλακτικοί σε γεμισμένα/συμβατά αφού τα ορίτζιναλ είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, π.χ. το Πλαίσιο δεν αγοράζει ούτε τα δικά του συμβατά/αναγομωμένα, αγοράζει μόνο ορίτζιναλ!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ επειδή δεν τυπώνω συχνά, στον Canon μου βάζω μόνο "μαμα" μελάνια. Κατά καιρούς στο Πλαίσιο έχουν "προσφερθεί" να μου δώσουν συμβατά άλλης μάρκας αλλά για 1-2 ευρώ διαφορά δεν το συζητάω. Έτσι κι αλλιώς με τιμολόγιο που τα παίρνω, λίγο από το ΦΠΑ λίγο από το φόρο, χαμηλώνει καλά η τιμή.

Το κακό με το refill στα toner ή στα HP μελάνια είναι ότι δεν παίρνεις πίσω αυτό που δίνεις. π.χ. Αν πήγαινα μελανάκι καινούριο που δεν έχει υποστεί refill θα ήθελα να πάρω το συγκεκριμένο πίσω και όχι κάποιο που έχει υποστεί refill 36 φορές.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Έχετε δίκιο να απορείτε για τον λόγο που ένα δοχείο inkjetτο αγοράζουν 1 εύρο και ένα laser2. Ένα μελανοδοχείο για να γεμιστεί αρκεί να μην είναι καμένο και να μην είναι βουλόμενο πολύ. Οπότε μέσα σε ένα τέταρτο γεμίζει και είναι έτοιμο προς χρήση, και εφόσον τα υλικά είναι καλής ποιότητας τότε δεν υπάρχει καμιά διάφορα στην ποιότητα και ποσότητα σε σχέση με ένα γνήσιο. Στα τονερ από την Αλή η σωστή έκφραση είναι ανακατασκευή και όχι γέμισμα. Διότι ένα τονερ αποτελείτε από διάφορα μέρη τα οποία κατά την λειτουργιά φθείρονται και χρίζουν αλλαγής, συν το ότι οι εταιρίες εφευρίσκουν τρόπους έτσι ώστε να μην είναι εύκολη η ανακατασκευή. Θέλω να πω ότι το κάθε δοχείο έχει μια αυστηρά συγκεκριμένη διαδικασία ανακατασκευής. Αυτό σημαίνει ότι πολύ δοχεία καταστρέφονται κατά την διάρκεια ανακατασκευή και φυσικά για να γίνει σωστή ανακατασκευή ενός δοχείου τονερ πρέπει να γίνει αλλαγή σε (drumwiperbladedoctorblademugrollerchip+ κάποια μικρά ανταλλακτικά) αυτό σημαίνει ότι ναι μεν είναι ακριβότερα αλά και τα υλικά είναι περισσότερα και ακριβότατα και ο χρόνος για να γίνει ανακατασκευή είναι κατά πολύ περισσότερος.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Αν και είναι πολύ παλιό το thread, είπα να το επαναφέρω.. καθώς πλέον με ενδιαφέρει αν αγοράζονται κάπου άδεια toner-inkjet μελάνια.

αν κάποιος έχει κάτι υπόψη του, θα βοηθούσε πολύ.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.