Jump to content

Πρόβλημα με OC σε Q6600 & Abit IP35 PRO


Sitios
 Share

Recommended Posts

Καλημέρα. Θα ήθελα τη βοήθεια κυρίως όσων έχουν την παραπάνω μητρική (αλλά και όσοι γνωρίζουν χωρίς να την έχουν και θέλουν να βοηθήσουν, εννοείται ότι είναι καλοδεχούμενοι...).

Λοιπόν, κατ' αρχάς, το μηχάνημα αποτελείται από τα παρακάτω:

CPU: Q6600 SLACR (G0 αν δεν κάνω λάθος) με τη μαμά ψύξη

MOBO: ABIT IP35 PRO

RAM: 2x1GB CELLSHOCK pc8000 4-4-4-12

VGA: XFX 8800GTS 320mb

PSU: SEASONIC 650W ENERGY+

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής: κάθε φορά που πάω να μπουτάρω με fsb>390 ή κάπου εκεί κοντά, μου πετάει bsod... Για παράδειγμα, 9x356 = 3204 με 1.435V μπουτάρει κανονικά το pc και τρέχει benches, ενώ 8x400 = 3200 έχοντας τσιμπήσει λίγο παραπάνω τα ρεύματα της μητρικής, δε μπαίνει... Δοκίμασα και με μικρότερο πολλαπλασιαστή (7χ450 = 3150, αλλά πάλι τίποτα).

Αυτό που θα μου ήταν χρήσιμο είναι 3 πράγματα:

1) Τυπικά Vcore για το συγκεκριμένο stepping σε standard συχνότητες, όπως, στα 3G, 3.2G, 3.5G για να ξέρω ότι από άποψη Vcore είμαι ok...

2) Τι ρεύματα χρειάζεται το mobo για συγκεκριμένα fsb έτσι ώστε να είναι stable... π.χ. στα 333,400,450 και 500 (αν είναι ικανό να τα πιάσει χωρίς mod)... αυτά με τη σειρά που εμφανίζονται είναι: CPU VTT 1.2v, MCH 1.25v, ICH 1.05V, ICHIO 1.5V, DDR2 REFERENCE VOLTAGE.

3) Στις μνήμες, πάνω κάτω από ρεύματα ξέρω τι παίζει... αυτό που δεν ξέρω, είναι τα υπόλοιπα timmings (εκτός του 4-4-4-12) πόσο μπορώ να τα σφίξω... κι έτσι τα έχω στο Auto... αυτά με τη σειρά που εμφανίζονται είναι: tRFC, tWR, tWTR, tRRD, tRTT.

Επίσης, αν κάποιος μπορούσε να μου πει από που μπορώ να κατεβάσω το BIOS της XFX 8800GTS 320 XXX θα το εκτιμούσα πολύ...

Αν κάποιος μπορούσε να με διαφωτίσει σε ότι από τα παραπάνω έχει δοκιμάσει ή ξέρει στα σίγουρα, θα του ήμουν υπόχρεος... Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μακροσκελές θέμα...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον.

Μιας και Χθές πήρα και γώ την ενλόγο μητρική θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τα εξής ρεύματα.

Vtt: 1.3x

MCH: 1.4x

ICH: 1.15

ICHIO: 1.60

Και ξαναδοκίμασε να μπουτάρεις 400*8

Αν πάλι δέν τσίμπα λίγο Vtt και MCH

Link to comment
Share on other sites

Timings

4

4

4

12

25

3

3

3

4

τα 3άρια παίζουν και με 2 αλλά θα θες τουλάχιστον +0.05v πάνω στις μνήμες

επίσης η μητρική χρειάζεται οπωσδήποτε το droop mod (για τους quad)

και δοκίμασε αυτο το Bios στην Abit

αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Doom [Σήμερα, στις 21:58]

επίσης η μητρική χρειάζεται οπωσδήποτε το droop mod (για τους quad)

Γιατί λες οπωσδήποτε ? Τόσο μεγάλο είναι?

Link to comment
Share on other sites

παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τις πληροφορίες... θα δοκιμάσω σύντομα αυτά που μου είπατε και αν δε δουλέψουν, βλέπουμε...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αν δεν κάνεις droop mod δεν πάει ; Μέχρι 3 τον πήγα χαλαρά αν δοκιμάσω παραπάνω πάει αλλά ποτέ δεν είναι σταθερός έχω παίξει και με gtlref βλέπω διάφορα αλλά και πάλη δεν είναι σταθερός..To θέμα είναι ότι πηρά αυτήν για παραπάνω από 3 και τελικά είμαι πάλη εκεί κολλημένος η προηγούμενη είναι asus striker και τώρα δεν ξέρω πια να κρατήσω.:help:

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασα τελικά τις ρυθμίσεις που μου είπες ΑΝ7 OverClocker, αλλά και πάλι τζίφος... Αύριο θα παίξω κι άλλο με πιθανούς συνδυασμούς και από κάτι απαντήσεις που δόθηκαν σε κάποιον στο Anandtech με το ίδιο πρόβλημα και βλέπω... Τα timmings σου Doom δουλεύουνε... Ευχαριστώ... Πάντως αρχίζω να πιστεύω πως αν δεν αλλάξω bios δε γίνεται τπτ... και το droop mod τι ακριβώς είναι και πως γίνεται? χάνω την εγγύηση αν το κάνω? Επίσης, έχω ένα άλλο πρόβλημα... Στο Aquamark, ενώ ο q6600 είναι στα 3G, βγάζει στο τέλος CPU score περίπου 3.500... Γιατί συμβαίνει αυτό?

Link to comment
Share on other sites

δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγγνώμη Μηνά. Αν ήταν για κάποιο άσχετο λόγο, θα γινόταν παρατήρηση από τους moderators... Και κάτι άλλο που δε ρώτησα στο προηγούμενο μου post... Ποια ρύθμιση είναι στο bios αυτή που κρατάει το cpu συνέχεια στα MHz που του έχω πει εγώ, χωρίς να ρίχνει το multi για εξοικονόμηση ενέργειας? Ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Sitios

δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγγνώμη Μηνά. Αν ήταν για κάποιο άσχετο λόγο, θα γινόταν παρατήρηση από τους moderators... Και κάτι άλλο που δε ρώτησα στο προηγούμενο μου post... Ποια ρύθμιση είναι στο bios αυτή που κρατάει το cpu συνέχεια στα MHz που του έχω πει εγώ, χωρίς να ρίχνει το multi για εξοικονόμηση ενέργειας? Ευχαριστώ...

Αυτα επρεπε ηδη να τα ειχες απενεργοποιημενα, speedstep technology λεγεται και πρεπει να ειναι off απο bios, ψαξε καπου θα λεει cpu configuration ή κατι τετοιο. Επισης πρεπει να κλεισεις και ολα τα μαραφετια που λογικα ειναι στην ιδια σελιδα οπως C1E ή οπως αλλιως λεγονται...

Ισως γι' αυτο σου βγαζει προβλημα;) ;)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ fusion!!! Αυτό που είπες έφταιγε... τώρα πήρε Pi 1M μέχρι και 465FSB... θα το ψάξω κι άλλο μπας και καταφέρω τπτ καλύτερο... Το Aquamark όμως τζίφος... 3.500 CPU score μόνο... Τι μπορεί να φταίει? Καμιά ιδέα κανείς? μήπως να εγκαταστήσω κανένα Intel chipset driver?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.