Jump to content



αγορά κεραίας wi-fi


AGRIMI

Recommended Posts

εισαγωγή: το χωριό μου δεν έχει adsl. υπάρχει ένα άτομο που μοιράζει internet ασύρματα με 40 ευρώ τον μήνα 1mbit και δίνει με 170 ευρώ μία κεραία linksys δεν ξέρω τη τύπο. η κεραία πιάνει μία παύλα απ' τις πέντε(το καλοκαίρι) σ' έναν φίλο μου 10 μέτρα πιο κάτω(ο οποίος το ακύρωσε). η απόσταση από την κεραία είναι γύρω στο 1 χιλιόμετρο. το internet πρέπει να μπει μέσα στην εβδομάδα λόγω δουλειάς.

θέμα: ρώτησα και μου είπαν yagi κεραίες 18 dbi. θέλουν και πιάτο? ή πιάνουν από μόνες τους.

η κεραία επικυνωνεί με θύρα ethernet ή πρέπει να αγοράσω και wifi κάρτα?

το budjet για όλο τον εξοπλισμό είναι 200 ευρώ. πέστε μου τη να αγοράσω και αν γίνεται διαφωτίστε με περί του θέματος. καταστήματα plaisio και e-shop ή κάποιο άλλο στην θεσσαλονίκη αλλά δυτικά.

Link to comment
Share on other sites

σήμα gprs έχει κανείς στο χωριό?

εννοώ απο τα τυχόν vodafone κινητά φίλων και γνωστών

έχει κανείς gprs ή 3G σήμα στο κινητό του?

αν ναι μη το σκέφτεσαι κατευθείαν vodafone θα έχεις και τηλεφωνο σταθερό με τα λεφτά που θέλει ο φίλος για το 1Μbps....

απαράδεκτο το 40άρι δεν ξέρω με τίποτα δε θα το έδινα....

τι δουλειά θα κάνεις και χρειάζεσαι τόσο πολύ το 1Mbps αν επιτρέπεται δηλαδη...

Link to comment
Share on other sites

δεν είναι η ταχύτητα είναι ότι είναι στάνταρ bandwitch.δεν υπάρχει ούτε πιο μεγάλη ούτε πιο αργή. ρώτησα στη vodafone αλλά δεν δίνει adsl. εκτός από δουλειά το θέλω και για να κατεβάζω αρχεία. τι είναι αυτό με το 3g που λες?

Link to comment
Share on other sites

κουνητή τηλεφωνία 3ης γενιάς

αν υπάρχει σήμα 3G ή GPRS στο χωριο στα κινητά

τότε παίζει και το ADSL της vodafone.

εγγυάται 1Mbps? Downstream και με τι upstream?

εξακολουθώ να πιστευω πως δεν αξίζει

το πρόσωπο είναι εταιρία? κόβει αποδείξεις?

παρέχει κάποια "εγγύηση" για όσα προσφέρει?

εκεί κολλάω εγώ

Link to comment
Share on other sites

Εδώ δεν παρέχει εγγύηση ο εκάστοτε isp, θα σου παρέχει ο τυχάρπαστος wisp που μοιράζει στο χωριό που δε φτάνει η dsl; Προφανώς του έχει κάτσει η καλή να είναι σε κάποιο μέρος με πρόσβαση σε adsl και τη μεταπωλεί παραέξω.

Για κεραία τώρα, αυτές που δίνουν οι εταιρίες όπως linksys, dlink, netgear κλπ δε λένε μία μπροστά σε μία καλή grid, όπως pacific wireless, andrew, ακόμα και ένα πιάτο με feeder.

Μετά την κεραία θα χρειαστείς καλώδιο ομοαξωνικό που να κατεβάζει το σήμα από την κεραία στην ασύρματη συσκευή που έχεις. Μπορεί να είναι είτε κάρτα στο pc ή εξωτερική συσκευή που συνδέεται με το pc με ethernet. Όπως και να έχει προτίμησε κάποια συσκευή που να ρυθμίζει ισχύ για να μην είσαι παράνομος.

Link to comment
Share on other sites

Τι ειναι προτιμοτερο σαν κεραια, μια grid ή το πιατο? Ρωταω με βαση το να εχεις οσο το δυνατον καλυτερη ληψη, χωρις ομως να γεμιζεις με θορυβο την περιοχη επηρεαζοντας τα γειτονικα δικτυα.

Link to comment
Share on other sites

Χθές έβαλα μ'ια σπίτι μου (λινκ από φίλο που έχει 10Mbps)

απόσταση 5,7Κm, σήμα -82 dbm, περνω 3,5 με 5,5 Mbps.

Κεραία 24dbi τουλάχιστον (περίπου 150)

PS (από βδομάδα κόβω και τον ΟΤΕ τελείως........)

post-4599-1416073191,1692_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

επειδή κι αυτό το παράνομος δεν το πιάνω κάντε το μου πιο λιανά. πείτε μου κάποιο μαγαζί και κάποια προϊόντα για να αγοράσω. εγώ κάτι omni και κάτι yαgi έχω στο μυαλό μου. ένα grid που έχει το e-shop είναι στα 270 + wi-fi =300....κάτι. στα 200 δεν μπορούμε να το ρίξουμε?

Link to comment
Share on other sites

εντάξει παιδιά μίλησα μαζί του. χρησιμοποιεί κεραία οmni και την στέλνει σε μας δίνοντας μας μια κεραία grid αξίας 260 ευρώ την οποία πληρώνουμε 150 και όταν σταματήσουμε την πέρνει πίσω. 40 ευρώ το μήνα για 768/192 dynamic τελικά κι όχι 1mbit. ξέρω αστα να πάνε είναι άλλα τι να κάνω.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από unseen

@gprhellas νομιζω πως εχεις βαλει το feeder λαθος.

ενοείς την πόλωση?

Πρέπει να είναι ίδια και από τις δύο πλευρές.

Η ζεύξη είναι σε οριζόντια πόλωση.......(15 χρόνια ζεύξεις M/W κάνω.....)

Link to comment
Share on other sites

Καλή η equinox αλλά η pacific είναι καλύτερη ειδικά αυτή με το ζωνοπερατό φίλτρο.

O gprhellas παίζει με οριζόντια πόλωση και είναι λάθος αν ο απέναντι παίζει με κάθετη. Ίσως από εκεί να εξηγείται το κακό του σήμα. Επίσης έχει τους κονέκτορες εκτεθειμένους στον αέρα και τη βροχή.

Τέλος για να μοιράζει ο άλλος σε απόσταση τόσο μακριά με omni δεν έχει καλή λήψη, ακόμα κι αν παίζει με νόμιμη ισχύ στην έξοδό του. Χώρια που με την omni θορυβεί το χώρο γύρω του ακόμα κι αν δεν έχει πελάτη σε κάποια περιοχή.

Link to comment
Share on other sites

grphellas αν μπορείς πες μου όλα τα μαραφέτια που πρέπει να αγοράσω για να επικοινωνίσει η antenna που είναι 4 μέτρα πάνω από το δωμάτιο μου, με τον υπολογιστή μου χωρίς να μπορέσει να περάσει καλώδιο στο δωμάτιο. ελπίζω να μην σε κουράζω.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.