Jump to content



Προβλημα στο FORMAT !


annivas

Recommended Posts

γεια χαρά !!

καταρχήν καταλογίζω το θέμα στα Γενικα Hardware γιατί δεν ξέρω ποιά είναι η αιτεία του προβλήματος(μπορεί μητρική, μπορεί σκληρός)

έχουμε και λέμε.

ένας φίλος μου μόλις είχε πάρει το PC από το Service (format-εγκατασταση windows-κ κάποια προγράμματα) και πλήρωσε και 35. το θέμα είναι οτι δεν του έβαλε antivirus και έτσι το παιδί μέσα στα πρώτα 15λεπτά που μπήκε στο Internet κόλλησε ιό, εγκαταστήθηκαν προγράμματα επάνω χωρίς να το καταλάβει, άκουσε το 56άρι μόντεμ του να αποσυνδέεται και αμέσως έσβησε το pc. μετά όταν τον άναψε πολύ απλά κολούσε στην εκκίνηση με το που έμπαινει στα windows.

αποφάσισα να του το κάνω φορματ μιας κ δεν είχε τίποτα μέσα. ο δίσκος του είναι ένας Seagate 80GB (SATA).

βάζω το δισκάκι μέσα, κάνω boot το CD και όταν πατάω ENTER στην πρώτη οθόνη για να συνεχίσω μου βγάζει τ μήνυμα "Το πρόγραμμα εγκατάστασης δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει γιατί δεν είναι εγκατεστημένες μονάδες δίσκου" :boxed: (δοκίμασα πατώντας R - επισκευή αλλά το ίδιο)

ο δίσκος ΦΑΙΝΕΤΑΙ στο BIOS !

έτσι σύνδεσα το σκληρό στο δικό μου Pc και το φόρμαρα από εκεί. ολοκληρώθηκε το format και το συνδέω πάλι πίσω και μου βγάζει πάλι το ίδιο μήνυμα. σκέφτηκα να βγάλω την μπαταρία απ τη μητρική μπας κ αλλάξει κάτι αλλά τπτ.(το έβγαλα για όλο τ βράδυ) το πρωί πάλι το ίδιο μήνυμα έπαιρνα.

ρε παιδιά ΤΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ? , και ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ?

να κάνω αναβάθμιση το BIOS ?

Link to comment
Share on other sites

Το μήνυμα που σου βγάζει σημαίνει ότι χρειάζεται το storage driver της μητρικής για να δει το σκληρό το setup των windows. Βρες το sata storage driver της μητρικής και πέρασε τον σε δισκέτα για να τον εγκαταστήσεις με F6 κατά την εκκίνηση της εγκατάστασης των windows.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ο υπολογιστής έχει SATA δίσκο ο οποίος δεν αναγνωρίζεται απο τα XP καθώς ψάχνουν μόνο στα IDE κανάλια, σου λέει πως δεν υπάρχει δίσκος. Για να κάνεις τον υπολογιστή να το δεί, πρέπει να κατεβάσεις απο το Site της εταιρίας της μητρικής ενα driver (θα δεις την περιγραφή, είναι γι αυτή τη δουλειά) τον οποίο περνάς σε δισκέτα, τη βάζεις στο Α:\ πρίν την εγκατάσταση και όταν η εγκατάσταση των XP σου πεί "to install additional drivers press F6" (Στην αρχή αρχή θα γίνει αυτό) το πατάς και μετά ακολουθείς απλώς τα βήματα.

Αν δυσκολεύεσαι να το βρείς πες μου τι μητρική έχει ο φίλος σου και θα σου δώσω link.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.