Jump to content



Μερική αναβάθμιση-αγορά απο Πλαίσιο


salonicafan

Recommended Posts

Είχα δώσει την άνοιξη, το παλιό μου pc στον θείο μου, αλλα επειδή η crt οθόνη που είχε έπιανε χώρο τον πρότεινα να το συνδέσει με την τηλεόραση του και να μην χρειάζεται να μετατρέπει-καίει την κάθε ταινία που κατεβάζει και θέλει να δει. Τον κάνω μια λίστα λοιπόν και τον στέλνω να αγοράσει:

http://img410.imageshack.us/my.php?image=bitmaxh9.jpg

Καθότι όμως άσχετος από υπολογιστές, το καλοκαίρι κόλλησε μερικούς ιούς, τους οποίους έβγαλα με διάφορα anti virus\spyware αλλα δεν μου φαινόταν και πολύ εντάξει. Οπότε λέω αφού θα πας και θα αγοράσεις τόσα, πες τους να σου κάνουν και ένα format και ίσως σου βάλουν και τα vista σαν "δώρο".

Έρχεται λοιπόν ο θείος μου, (το μετάνιωσα που δεν πήγα μαζί του αν και μου το ζήτησε) και μου λέει ότι αυτές οι μνήμες, ούτε υπάρχουν, αλλά ούτε είναι συμβατές (δικό μου λάθος αυτό, ξέχασα τη μητρική είχα) και του πρότειναν άλλες στα 400 MHz με 60 ευρό (αρνήθηκε να τις βάλει).

Τα υπόλοιπα τα αγόρασε αλλά για να του περάσουν την ψήκτρα του ζητάν 20 ευρό (δυστυχώς συμφώνησε).

Για να κάνει format ζητάν 30 ευρό επιπλέον (εδώ του κοψε και είπε όχι), και όποια windows θέλει, πρέπει να τα αγοράσει κανονικά!

Αυτή είναι η πολιτική τους δηλαδή;

Μόλις δούμε έναν άσχετο τον μαδάμε από την κορυφή μέχρι τα νύχια;

’λλα διάβαζα εδώ μέσα...

Link to comment
Share on other sites

Ναι , ουτε εγω...

Μην τρελαθουμε κιολας, τσαμπα τα θελουμε ολα?....

Αυτος που θα κανει Format και θα φαει τουλαχιστον μια ωρα, ποιος θα τον πληρωσει?...

Ε, ενταξει μην ειμαστε υπερβολικοι....

Αν ειναι ας το κανει μονος του και χωρις να ξοδεψει 30ευρω ή εφοσον το θεωρεις ευκολο καντο εσυ....

Ειναι σαν να σου λεει ο υδραυλικος για να σου αλλαξω λεκανη θελω τοσα, και να λες οτι

"Σιγα τοσα πολλα θες για να αλλαξεις μονο μια λεκανη?...."

Απλο ειναι για τον υδραυλικο γιατι το κανει καθε μερα ενω εσυ οχι.

Δεν ειναι θεμα εκμεταλευσης οπως το λες λοιπον...

Τη δουλεια του κανει οχι το χομπι του.....

Link to comment
Share on other sites

Ούτε και γω μπορώ να καταλάβω ποιο το πρόβλημα. Να υποθέσω ήθελε τελικά DDRI μνήμες, οπότε και 60 ευρώ για 2 στικ 512? Τόσο έχουν και στο σάιτ του πλαισίου.

Από κει και πέρα, με ποια λογική να του βάλουν τα vista σαν δώρο? Είναι δυνατόν? Αυτά κοστίζουν περισσότερο από τα πράγματα που αγοράσατε. Τι να βάλουν, πειρατική έκδοση?? Δε γίνεται αυτό. Και όπως ξέρεις το "φορμάτ" (που δεν είναι μόνο format) χρειάζεται χρόνο μέχρι να γίνει η εγκατάσταση του λειτουργικού, να περαστούν οι drivers για να δουλέψουν τα πάντα κλπ... Δηλαδή μιλάμε για κοντά ώρα χοντρικά, οπότε και πρέπει να πληρωθεί ο τεχνικός που θα κάνει τη δουλειά. Και για την ψύχτρα το ίδιο ισχύει. Χρειάζεται κάποιο χρόνο/δουλειά για να μπει. Ειδικά αν είναι κάνα socket 939, που πρέπει να λυθεί και η μητρική ολόκληρη για να μπει η ψύχτρα. Οπότε υπάρχει κάποια στάνταρ ταρίφα που είναι 20 ευρώ όπως είπαν στον θείο σου (σίγουρο αυτό, το άκουσα χθες στο πλαίσιο που ρώτησε ένας τυπάς μπροστά μου) για εγκατάσταση ψύχτρας, ακόμα και αν είναι 775 πχ. που απαιτεί λιγότερη δουλειά. Σε κάθε περίπτωση, μπροστά στον πάγκο του τεχνικού τμήματος στα καταστήματα πλαίσιο υπάρχει τιμοκατάλογος με όλες τις χρεώσεις. Δεν είναι δωρεάν τμήμα εξυπηρέτησης πελατών.

Είπαμε, να προασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας σαν αγοραστές/καταναλωτές αλλά όχι και να έχουμε παράλογες απαιτήσεις...

Link to comment
Share on other sites

Ναί σε αυτά που λέτε αλλά ακούω συνέχεια οτι τα windows συνηθίζετε να στα περνάνε-δίνουν τζάμπα. Αυτό με χάλασε.

Βαρύ θα τους έπεφτε δηλαδή;

Link to comment
Share on other sites

Από κει και πέρα, με ποια λογική να του βάλουν τα vista σαν δώρο? Είναι δυνατόν? Αυτά κοστίζουν περισσότερο από τα πράγματα που αγοράσατε. Τι να βάλουν, πειρατική έκδοση??

Έστω τα xp, διάβασα σε πολλά άτομα να τους τα έχουν χαρίσει γι αυτό μου κακοφάνηκε.

Τέλος πάντων στο μεγαλύτερο μέρος έχετε δίκιο και αντέδρασα υπερβολικά.

Μετονομάζω τον τίτλο "διαμαρτυρία".

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα αυτο μου έχει τύχει...αλλά όταν το άφησα σε ενα γνωστό μου συνοικιακό μαγαζί πριν χρόνια καθώς δεν είχα χρόνο ούτε για ψαξιμο πόσο μάλλον διόρθωσης του προβλήματος λόγω συνθηκών και αυτός απο Win95 μου πέρασε τα Win98 αφου έκανε εν τέλει format, χωρίς καν να με ρωτήσει κιόλας για την "δωρεάν" αναβάθμιση... σαν δωρο το έκανε...

Σε μια TETOIA περίπτωση μπορεί και να σου πέρναγε κάποιος XP, Vista (στην ζούλα πάντα) αλλά οχι στο τεχνικό τμήμα μιας εταιρείας όπως το ΠΛΑΙΣΙΟ... και να πλήρωνες την εργασία μόνο, πάλι δεν θα το έκαναν... εκτός απο ουσιαστική παρανομία, παίζουν πρόστιμα, σπίλωση εταιρικής ταυτότητας, απόλυση υπαλλήλων, ένδικα μέσα κτλ...

Link to comment
Share on other sites

Όχι, όχι, μάλλον παρερμήνευσες. Ίσως παίζει απλά να τα έδωσαν μαζί με νέο υπολογιστή αγορασμένο από το πλαίσιο. Αυτό μόνο. Και να τα βάφτισαν "δώρο", ενώ στην ουσία ήταν μέσα στην τιμή του πακέτου. Εκτός κι αν αναφέρεσαι στις τελευταίες μέρες πριν την κυκλοφορία των Vista που το πλαίσιο σου χάριζε τα Vista, με την προϋπόθεση να έχεις αγοράσει ΧΡ μέσα στην περίοδο της προσφοράς αυτής. Η προσφορά αυτή ήταν για συγκεκριμένη περίοδο και έγινε μάλλον για ξεστοκάρισμα ΧΡ.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.