Jump to content



Ξεκλείδωμα Sony Ericsson κινητού


SLN

Recommended Posts

Σαν τσίπης και γύφτος, ο γνωστός φίλος μου σκέφτεται να αγοράσει κανα SE Κ800 τώρα που πάλιωσε και έχει πέσει.

Βρήκα μια καλή τιμούλα σε vodafone live συσκευή.

Αρχικά τι παίζει με τις διαφορές σε λειτουργικότητα (δεν με ενδιαφέρει το μενού, αλλα οι τυχόν περιορισμοί σε μεταφορές/αναπαραγωγή αρχείων) και κατα δεύτερον, τι πιθανότητες υπαρχουν να περαστεί ενα αλλο firmware/bios και να γινει κανονικο Κ800 και να τελειώνει η ιστορία??

Ο φιλος μου σας ευχαριστεί εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Συμπτωματικά χθες βράδυ τα έψαχνα καθώς πήρα ένα w810i live το οποίο θα του βγάλω τα μάτια :D

Αναμονή έως ότου βρεθώ σπίτι να τα postάρω :) Εν' ολίγοις flashάρεις το κινητό με κάποιες αλλαγές που κάνεις. Αν και το live δεν επηρεάζει καθόλου τις λειτουργίες ;)

Link to comment
Share on other sites

Δηλ να βγάλεις με λίγα λόγια το Vodafone live λες? Η διαφορά που θα έχεις είναι ότι θα έχεις κάποιες επιλογές ελεύθερης επιλογής , ενώ με το live κάπου σε περιορίζει.

Επίσης αν έχεις το καλώδιο με usb σε επιτρέπει η SE να κάνεις από το σπίτι σου κανονικά και επίσημα update το firmware

Αλλά για το vlive να πας σε κανονικό μόνο σε ιδιώτες η με extra utility

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα βασικα, ΠΡΕΠΕΙ να το βγαλω γιατι μαλλον θα παει SIM αλλης εταιριας οποτε αποκλειεται η vlive συσκευη να δουλεψει χωρις vodafone SIM.

Το αλλο θεμα ειναι...

α) χρειαζομαι καλωδιο mobile->pc (εννοω δεν εχει μεσα η συσκευασια όπως στα nokia??)

και β) ειναι τοσα πολλα τα firmware που κυκλοφορουνε που δεν εχω ιδεα τι να βαλω?

http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=4002

K800_CID49_R1CB001_GENERIC

K800_CXC1250210_GENERIC_WI_R1CB001_RED49

K800_CXC1250490_CENT_EUROPE_R1CB001_RED49

K800_CXC1250490_EUROPE_1_R1CB001_RED49

K800_CXC1250490_EUROPE_2_R1CB001_RED49

K800_CXC1250490_EUROPE_3_R1CB001_RED49

K800_CXC1250490_EUROPE_4_R1CB001_RED49

K800_CXC1250490_EUROPE_5_R1CB001_RED49

Link to comment
Share on other sites

Θα ελεγα να κανει μια δοκιμη με μια καρτα αλλης εταιριας.

Ενας κολλητος εχει ενα vodafone live (W900 νομιζω) και σκεφτοταν να το αλλαξει οποτε καναμε μια δοκιμη για πλακα και παιζει κανονικα.

Τωρα το εχει κανα μηνα ετσι και ειναι μια χαρα, βεβαια ειναι λιγο σπαστικο να ανοιγει με τα κλασικα βοδιαφον logo κτλ και μετα να βλεπεις cosmote και απο κατω το εικονιδιο του live αλλα πρακτικα δεν υπαρχει προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Σολωνα,δεν εχει σχεση που η συσκευη ειναι VLive

ολες οι συσκευες που ειναι Branded δεχονται κανονικοτατα SIM απο τις υπολοιπες εταιριες καρατσεκαρισμενο

και εχουν μαλιστα ενεργο το εκαστοτε μενου,απλα δεν ξερω κατα ποσο 8α μπορεις να το χρησημοποιησεις (το Vodafone Live menu εννοω)

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου αν δεν εχεις καποιο μιχανιμα για ανβ τις sonyerricnon 1) δεν μπορεισ να περασεις καποιες απο αυτες τις ανβ που γραφεις παραπανω. και 2) η ανβ που πρεπει να περασεις λεγετε generic mediterranea (K800i_CXC1250490_Mediterr_R1JG001_Red52) ka 8elei kai mcu alla kai ppm αλλιος δεν 8α εχεις ελληνικα μεσα.απο εκει και περα πρεπει να δεισ και τι cid ειναι το κηνιτο σου. αμα εχις το γνησιο καλωδιο να σου δωσω καποιο link το οποιο μπορει να το κανεις εσυ μεσο πληρομης περιπου αν 8υμαμαι καλα 10

Link to comment
Share on other sites

Χρήσιμες πληροφορίες ρε συ galactob :D, αλλά δεν τα καταλαβαίνω όλα όπως τα γράφεις :...:

Τι εννοείς ανβ? mcu? ppm? cid?

Εγώ έχω γνήσιο καλώδιο, τι επιλογές έχω για το w810i?

PS. Ma neega, άλλαξε τον τίτλο σε κάτι με περισσότερο στόμφο :p (πχ Flash σε Sony Ericsson or something)

Link to comment
Share on other sites

ανβ = αναβαθμιση (μαλλον) μεχρι εκεί καταλαβα :p

Οντως ψαγμενος ο φιλοC.

Αυτο με τα 10 γιουρια το ειδα σε ενα site... αλλα δεν πολυψηνομαι

Εδω εχει κατι αλχημειες και εξηγει 1-2 ορους

http://www.seuniverse.com/forums/showthread.php?t=4911

Μαλλον απλη αναβαθμιση firmware θα προσπαθησω να κανω με το προγραμμα της Sony... Αμα το δεχτει σε vlive συσκευη, να της περασει απλο Κ800 firmware...εχει καλως. Αλλιως θα μεινω με το live. :p

α ναι.. .τιτλο σε πιο "σοβαρο" δεν αλλαζουμε! Εμεις ειμαστε επιστημονες, οχι μαρκετιστες! :p Κοιταμε την ουσια...

Δεν εβαλα και κανα τιτλο "Βοηθεια ρε παιδια!!!"

Αμα θες πες στο Αστρο-πελεκι να αλλαξει τιτλο! :tomato:

Link to comment
Share on other sites

Περιορισμοί δεν υπάρχουν στο k800i vf live, αλλά υπάρχει μία διαφορά με τη debranded. Η vf live έχει τα κουμπιά τηλεφώνου (κόκκινο-πράσινο) ενώ η άλλη όχι, αλλά λογικά με αλλαγή firmware απλώς θα αλλάξει η λειτουργία τους.

Με το SEUS (sony ericsson upgrade service) θα κάνει αναβάθμιση αλλά θα ξαναπεράσει Vodafone firmware. Γίνεται debrand άμα κατεβάσεις το firmware που θες (mediterranean, και όχι red->voda), με το usbκαλώδιο που έχει μέσα και προγράμματα

Πάντως, (έχω το ίδιο κινητό k800i vf) δεν βρίσκω λόγο για debrand σοβαρό, δηλαδή λειτουργικά. Απλώς άμα θες να ξεφορτωθείς τα πράματα της vodafone.

Θα ποστάρω αργότερα να σας πω ως βρίσκουμε cid κτλ. Κοιτάξτε και τα se-nse.com forums.

Link to comment
Share on other sites

cid ειναι κατι σαν rev στις μιτρικες π.χ to k800 βγαινει σαν cid49 ,cid50, cid51, cid52 opoy ειναι και το πιο καινουργιο.τωρα το κα8ε cid εχει τις δικες του ανβ=αναβα8μισεις οι οποιες αποτελουντε απο 2 μερη.το mcu= ο ποιρινας(αυτος πρπει να περασει οπως διποτε για να βγει το VL) π.χ bios και το ppm= το πακετο γλοσσων που περνας μεσα στο κινητο,αυτα τα 2 πρεπει να εχουν τον ιδιο κωδικο π.χ K800i_CXC1250490_Mediterr_R1JG001_Red52 = γλωσσα

K800i_CXC1250490_general_R1JG001_Red52 = ποιρινας

τωρα το προγραμμα της sony ericsson το μονο που κανει ειναι ειναι να διαβασει τι ανβ εχεις μεσα και να σε πληροφορισει αν εχει βγει καινουργια η οποια και αυτη περναει επιφανιακα σαν να περνας ξανα τα windows απο πανω χωρις format. δεν μπορει να σου βγαλει το VL ουτε να σου περασει αλλη γλωσσα που δεν εχει μεσα το κινητο σου. πιστευω να τα εξιγησα καπως καλητερα απο πριν..

Link to comment
Share on other sites

1)Κατεβάζεις καί τρέχεις το xs++

2)Συνδέεις το κινητό ακολουθώντας τις οδηγείες του xs++

3)Επιλέγεις Flash Main Firmware, Flash Filesystem, and Customize Filesystem και στα κενά πεδία βάζεις το path του κάθε αρχείου που χρειάζεσαι (Θα τα ανεβάσω σε ραπιδσηαρε σε λίγο...)

4)Πατας Start Flash και σε κανα 5λεπτο είσαι έτοιμος....

Θα ανεβάσω και αναλυτικό οδηγό.. αναμείνατε...:flower:

Link to comment
Share on other sites

USB DRIVERS

*Για αρχή χρειάζεσαι Usb drivers του K800i. Ο πιο απλός τρόπος να τους εγκαταστήσεις είναι να εγκαταστήσεις το προγραμμα της SE που θα έρθει μαζί με το κινητό.

*Διαφορετικά τους κατεβάζεις απο εδώ και αποσυμπιέζεις το rar κάπου στο pc σου.Ύστερα κλείνεις το κινητό βγάζεις την μπαταρία για 20-30 δευτερόλεπτα και την ξαναβάζεις.Κρατώντας τώρα πατημένο το πλήκτρο 'c' του κινητού το συνδέεις με το καλώδιο (που έρχεται μαζί με το κιν.) και το αφήνεις παρα μόνο όταν τα win αναγνωρίσουν το κινητό σαν flash drive... στο παράθυρο που ανόιγει για εύρεση driver βάζεις το path όπου βρίσκονται οι drivers που κατέβασες.Φυσικά ο πρώτος τρόπος είναι ευκολότερος :p

FLASHING!!!

1) Κατεβάζεις XS++,Main firmware (K800_R1KG001_MAIN_GENERIC_WI_RED52) και File System (K800_R1KG001_FS_MEDITERR_RED52) από εδώ

2)Ανοίγεις το XS++ πατάς το κουμπί connect και κρατώντας πατημένο το το πλήκτρο 'c' του κινητού το συνδέεις με το καλώδιο (που έρχεται μαζί με το κιν.) και το αφήνεις παρα μόνο όταν το πρόγραμμα αναγνωρίσει το κινητό σου.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το κινητό πρεπει να είναι σβηστό και πλήρως φορτισμένο!

Λογικά η εικόνα που θα δείς μόλις αναγνωριστεί το κινητό θα είναι αυτη

46441921ie4.th.jpg

3)Επιλέγεις Flash Main Firmware και Flash Filesystem και στα κενά πεδία βάζεις το path του κάθε αρχείου που χρειάζεσαι. Υστερα επιλέγεις το Customize file system ορίζεις το κινητό και στο CDA and region επιλέγεις το MEDITERR (CDA102568/4) για Ελληνικά.

17625825mh1.th.jpg

4) Πατας flash περιμένεις κανα 5λεπτο και όταν το πρόγραμμα ολοκληρώσει τη αναβάθμιση σου λεει να αποσυνδέσεις το κινητό... το αποσυνδέεις βγάζεις για μερικά δευτερόλεπτα την μπαταρία, την ξαναβάζεις το ανοίγεις και περιμένεις για λίγο μέχρι το κινητό να ανγνωρίσει το καινούργιο firmware...

ΜΕΓΕΙΑ!!!:daisy:

Edit

Με λίγο ψάξιμο στο net βρίσκουμε ποιά είναι η τελευταία έκδοσή λογισμικού του κινητού που μας ενδιαφέρει και μόλις την βρόυμε κάνουμε ένα search εδώ

και κατεβάζουμε το file....

Για περεταίρω ανάλυση τής διαδικασίας και τών ορολογιών εδώ... ;)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από DarkSaga

αυτά παίζουν και σε k750i?

ή υπάρχει ανάλογο υλικό για debrand και πιθανή αναβάθμιση σε w800?

Η διαδικασία είναι ίδια αλλα προφανώς χρειάζεσαι διαφορετικό firmware... (Νομίζω πώς η τελευταία έκδοση για τοΚ750ι είναι η R1CA021)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από galactob

ωραιος. εγω στην δουλεια δουλευω αλλα προγραμματα αλλα απο τι δειχνει και αυτο ειναι καλο. παντος δεν ειναι αυτη η τελευτεα ανβ για Κ800

Είσαι σίγουρος?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.