Jump to content



Διόρθωση μυωπίας-αστιγματισμού με laser


planetman

Recommended Posts

Kαι πάλι εγώ, 6 χρόνια μετά το πρώτο μου post...

Ίσως να μην πηγαίνει κάτι καλά με τους γιατρούς σας, με αυτά που ακούω. Την εγχείρηση την είχα κάνει εγώ πριν 9 χρόνια από σήμερα (σε δραχμές τότε ακόμα), δεν έβαλα φακούς ούτε τίποτα μετά, κολύριο έβαλα 5 μέρες μόνο, δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα/πόνο και ούτε έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τον ήλιο/φως. Μάλιστα ποτέ δεν φοράω γυαλιά ηλίου. Χτύπα ξύλο, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, οποιουδήποτε τύπου.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα παιδιά, είμαι καινούργια εδώ και γράφτηκα με αφορμή το τόπικ αυτό... Στις 26/2 έκανα την επέμβαση PRK για διόρθωση της μυωπίας μου.. Είχα μυωπία απ`όσο θυμάμαι τον εαυτό μου..έφτασα τους 8 βαθμούς μυωπία με 4 αστιγματισμό και η όραση μου όπως μου είπαν στον προεγχειρητικό έλεγχο ήταν μόλις 14 εκατοστά. Ο λόγος που θα γράψω τα παρακάτω είναι, επειδή θυμάμαι το άγχος που είχα πριν την όλη διαδικασία και οτι ήθελα πρακτικές απαντήσεις που δεν έβρισκα.

Λοιπόον, έκανα τον προεγχειρητικό σε γνωστή κλινική των Αθηνών (όποιος θέλει ας μου στείλε ένα πμ για περισσότερες λεπτομέρειες για να μην κάνω και διαφήμιση). Μιας και μεσολαβούσε εξεταστική προτίμησα να περάσει πρώτα και μετά να κάνω το λέιζερ. Η εξέταση πρίν κράτησε 2 ώρες και πραγματικά εξέτασαν ο,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.μέχρι και κάτι ειδικά χαρτάκια σαν πεχαμετρικά μου ακούμπησαν στο μάτι για να δούν την ποσότητα δακρύων άρα να εκτιμήσουν τον κίνδυνο ξηροφθαλμίας.Αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος αποφάσισε ο γιατρός μου οτι είναι η πιο κατάλληλη για μένα η "παλιά" μέθοδος- η PRK.

Την ημέρα της επέμβασης είχα άγχος, μου έδωσαν ένα lexotanil πριν μπω στο... "χειρουργείο" (μοιάζει με καρέκλα οδοντιάτρου).Μου έριξαν ένα κολλύριο αλλά παρόλα αυτά ΕΒΛΕΠΑ. Η όλη διαδικασία μαζί με τη νάρκωση για το κάθε μάτι κράτησε 15 λεπτά,δε πονάει καθόλου,δεν είναι ενοχλητική γιατί εκείνη τη στιγμή δε βλέπεις πολλά πολλά. Το μόνο ενοχλητικό κομμάτι είναι για περίπου 15δευτερόλεπτα που βάζουν κάτι ΣΑΝ διαστολέα για να κρατήσει το βλέφαρο ανοιχτό.. μετά μυρίζεις στιγμιαία κάτι να καίγεται και αργότερα σου ρίχνουν πολύ παγωμένο νερό στο μάτι. ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ,πονούσα απο το παγωμένο νερό.. υποφερτά όλα

αμέσως μετά μου λέει ο γιατρός δε απέναντι το ρολόι και πες μου την ώρα. ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ... ΚΑΙ ΟΜΩΣ..

η όραση δεν είναι καλή αρχικά και υπάρχουν πολλές διακυμάνσεις απο μέρα σε μέρα.. Τη πρώτη βδομάδα έβαζα τεχνητά δάκρυα ανα μισή ώρα, μετά ανα ώρα, τώρα ανα δύωρο (χωρίς να`μαι εξαρτημένη απο αυτά).. Τοποθρτούν μετά την επέμβαση ένα προστατευτικό φακό επαφής που αφαιρεί κάποιες μέρες μετά ο οφθαλμίατρος, ο φακός όμως ουσιαστικά "ζητάει" τα δάκρυα, γιατί αλλιώς ενοχλεί.. μετάόλα οκ. η αντιβίωση το πρώτο 10ήμερο είναι δεδομένη

τις πρώτες 3-4 μέρες εία τόσο τρομερή φωτοφοβία σε σημειο ΒΡΑΔΥ,με κλειστά τα περισσότερα φώτα σπίτι και εγώ να φοράω γυαλιά ηλίου.αυτό πέρασε. δε πονάει, αλλά τη δεύτερη μέρα ένιωθα λες και έχει μπεί άμμος στο μάτι μου, έβαλα όμως κάποιες παυσίπονες σταγόνες που μου έδωσαν και μετά όλα εντάξει. Απο τη στιγμή που μου έβγαλε το προστατευτικό φακό ο γιατρός κάθε μέρα ήταν και καλύτερα, ωστόσο φρίκαρα κάποια στιγμή γιατί έβαλα τα γυαλιά μυωπίας της αδερφής μου (1,5 βαθμός) ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΑ.. απογοητευτηκα. μου είπε οτι είναι φυσιολογικο αυτό.. τώρα,2 μήνες μετά ΒΛΕΠΩ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ.. Οδηγώ κανονικά βράδυ χωρίς πρόβλημα, βάζω ωστόσο μαζί με τα δάκρυα και κάποιες άλλες σταγόνες που δουλειά τους είναι να μου καθαρίζουν την όραση ακόμα περισσότερο. 3 φορές την ημέρα για 3 μήνες συνολικά. Ωστόσο, κάποια στιγμή στην αρχή δεν ένιωθα τα μάτια μου ξερά και δεν έβαζα τεχνητά δάκρυα, αλλά η όραση μου όλο και χειροτερευε.. ευτυχώς πήρα τηλέφωνο το γιατρό κα8ι μου είπε να βάζω όπως και να έχει το πρώτο καιρό τα δάκρυα ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ γιατί έτσι θα καθυστερήσει η πλήρης σταθεροποίηση της όρασης μου

δε ξέρω τι άλλο πρέπει να γράψω,αλλά όποιος θέλει να μάθει κάτι ακόμα και μπορώ να τον βοηθήσω θα το κάνω με χαρά :)

ΥΓ. ούτε υπέγραψα κανένα χαρτί ούτε τίποτα.. Απλά μετά μου έδωσαν σε ένα ττσαντάκι ένα χαρτί με οδηγίες όπως πχ για το πρώτο καιρό όχι μακιγιάζ κλπ και επίσης μου είπαν οτι αν αν αν ξαναανεβάσω ποτέ μυωπία θα μου τη διορθώσουν δωρεάν, παρότι αυτή η περίπτωση είναι σπάνια

Έγινε επεξεργασία από casperaki
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

simfono me tin amadryada se osa leei... kai egw exw kanei prk kai den eimai katholou euxaristimenos apo ta apotelesmata....sigoura iparxoun arketoi pou eixan 100% epituxia alla an deis kai posoi paraponiountai meta tin egxeirisi einai komati diskolo na pistepseis pososta epitixas 99.7% i estw kai 90% kata ti gnwmi mou. to an petixe i oxi mia enxeirisi to krinei mono autos pou enxeiristike..to mauro mugaki isxiei opws kai oi klwstes otan estiazeis gia wra kapou... kata ti gnwmi mou poloi apo osous anaferontai gia thaumatourgika apotelesmata exoun kapio simferon i einai pathontes kai theloun na paroun mazi tous kai allous ston gremo... egw proswpika den tha tin ksanaekana akoma kai lefta na mou dinane...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Το ιδιο ακριβως με την amadryada συνέβει και σε μένα. Εκανα ένα μήνα να μπορεσω να δω καθαρα... και ακομα καθαρα δεν βλέπω. Επισης βλέπω μυγακια και τριχακια οπου έχει εντονο φως. Επισης βλεπω γύρω απο ολα τα φώτα ακτινες. Ουσιαστηκα ολα τα φώτα τα βλέπω σε σχήμα αστεριου. Το βράδυ δεν καταλαβαινω αν ενα φαναρια ειναι βελακι για να στριψουμε ή στρογγυλο για ευθεια. Επισης δεν βλέπω καθολου καθαρα, το βραδυ στα κλαμπ δεν αναγωνριζω προσωπα απο καποια αποσταση και περα.... Αλλα το χειροτερο απ ολα ειναι οτι δεν βλέπω στον υπολογιστη. Πρεπει πρωτα να κεντραρουν τα μάτια μου για αρκετη ωρα και μετα να καταφέρω να δω και να διαβάσω τα γράμματα . Στην τηλεόραση δυσκολευομαι να διαβάσω τους υπότιτλους γιατι βλεπω ασπρες γραμμες κάτω απ τα γραμματα κι ετσι δεν τα διακρινω καθαρα. Γενικα οτιδηποτε φωτεινο υπάρχει το βλεπω παραμορφωμένο με τον ενα ή τον αλλο τροπο.

Μακαρι να μπορουσα να γυρίσω το χρόνο πίσω να ειμουνα με φακους και γυαλια. Η οραση μου μου ειναι πολυ χειροτερη απο πριν. Ο γιατρος που με εξετάσε πολλες φορες μου ειπε οτι δεν έχω καθολου μυωπια ... Τα ιδια ακριβως που έγραψε και η αμαδρυαδα οτι της ειπανε κι αυτηνης. Δεν ξερω πως εξηγειται το να μην βλεπω.

Και οι 2 μου αδερφες εκαναν λειζερ πριν χρονια στον ιδιο γιατρο και καμια απ τις 2 δεν ειχε οποιαδηποτε επιπλοκη. Τοσα χρονια μου ελεγαν πηγε καν την να ξεμπερδευεις και αντι να ξεμπερδεψω κοντευω να παθω καταθλιψη, δεν ξερω τι να κάνω.

Link to comment
Share on other sites

Υπομονή να κάνεις. Κοντινό μου πρόσωπο που την έκανε της πήρε 3,5 μήνες να δει καθαρά, τα έβλεπε διπλά, ειδικά τα γράμματα, ενώ σχεδόν 8 μήνες μετά έχει ακόμα φωτοευαισθησία. Όλα τα μάτια είναι διαφορετικά κι αντιδρούν ξεχωριστά από οτι μας έλεγε ο γιατρός, άλλα χρειάζονται 10 μέρες για να επουλώσουν κι άλλα βδομάδες. Δεν είμαι γιατρός, απλά προσωπικές εμπειρίες παραθέτω.

Link to comment
Share on other sites

Έκανε 3,5 μήνες να δει καθαρα? Είναι σιγουρο αυτο? Εγω τωρα ειμαι στον 1,5 μήνα και κατι απ την PRK και δεν βλέπω πλεον βελτίωση. Βεβαια ισως η βελτίωση είναι μικρη και δεν την καταλαβαινω.

Υπάρχει κανενας αλλος που να έκανε PRK και στον 1,5 μήνα να μην έβλεπε καλα και μετα στους 3,5 μήνες να είδε επιτέλους καθαρα?

Χαίρομαι που μου δίνεις ελπίδες . Μακάρι να βελτιωθει η κατάσταση.

Σε λίγο καιρο θα σας ξαναγράψω τι έγινε τελικα με εμενα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι σίγουρο.. στους 2.5 μήνες πάνω μέχρι κι ο γιατρός μας έλεγε ότι ίσως χρειαστεί διορθωτική επέμβαση, αλλά δεν θα έκανε τίποτα αν δεν περνούσαν 6 μήνες από την εγχείρηση πρώτα. Ευτυχώς μετά τα μάτια έφτιαξαν. Σου εύχομαι να δεις γρήγορα καλά και να ναι περαστικά όλα :)

Link to comment
Share on other sites

Εγω εκανα prk τον οκτωβρη. Βραδυ με φωτα δυσκολευομουν να δω καλα σιγουρα 1.5 μηνα. Ο γιατρος μου ειπε οτι ακομα και στο 3μηνο θα βελτιωνεται η οραση μου. Τωρα ειμαι στο 6μηνο ακριβως και θα παω για μια εξεταση που μου ειχε πει. Νομιζω παντως οτι βλεπω πολυ καλα κ δεν εχω προβλημα. Δεν εχω δλδ καπου προβλημα, και υπολογιστη, και τηλεοραση, και οδηγηση βραδυ, και ολα.

Ευχομαι συντομαι να γινουν καλα κ τα δικα σου ματια.

ΥΓ.

Ειχα μυωπια 4 & 4.75 και λιγο αστιγματισμο.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Έγινε επεξεργασία από FANISTELROOY
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πέρα απ το οτι βλεπω λιγο πιο καθαρα, δεν υπάρχει καμια βελτιωση οσον αφορα τα starbursts ολα τα φώτα τα βλέπω σαν αστερια. ολα τα φωτα. Ειναι πολυ κακή η οραση μου............ Θέλω να γυρίσω το χρονο πισω και να ξαναβάλω γυαλια να μπορω να δω τα παντα οπως εινα ιστην πραγματικότητα και οχι ολα να τα βλεπω σαν αστερια και παραμορφωμένα. Ειμαι τοσο στεναχωρημένη το μετανιωσα τοσο πολυ που εκανα λέιζερ. ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΛΕΙΖΕΡ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΥΑΛΙ Η ΦΑΚΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΑΤΕ ΠΑΛΙΑ. η ΟΡΑΣΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικη εμπειρια με femtosecond laser (χωρις μηχανικο κερατομο)

διαρκεια επεμβασης 15-20 λεπτα

αναμενομενες ενοχλησεις το πρωτο 12ωρο (κυριως σε εντονο φως)

Την επομενη μερα τηλεοραση και Η/Υ κανονικα (το πολυ εντονα λευκα ηταν ισως λιγο θολα)

πρωτη εβδομαδα (μια πολυ μικρη αδυναμια στην ξαφνικη αλλαγη εστιασης)

κολλυρια ανα 2-3 ωρες για την πρωτη εβδομαδα (το βραδυ ηταν οντως εκνευριστικο)

και πληρης αποφυγη νερου ή οποιουδηποτε μη αποστειρωμενου υγρου/σωματος στα ματια

και μετα απο τν πρωτη εβδομαδα

συντηρητικα κολλυριο για το υπολοιπο διαστημα μεχρι την ολοκληρωση ενος μηνα

Μπορω να πω πως πονεσα μονο τις πρωτες ωρες

αλλα απαξ και κλεισεις τα ματια και ξαπλωσεις, κανενα προβλημα

Την επομενη μερα απο θεμα μυωπιας και αστιγματισμου σχεδον τελεια

απλα υπηρχε μια πολυ ελαφρια θολουρα (σαν halo) η οποια ομως εφυγε πολυ γρηγορα.

Γενικα θα το ξανακανα και αυριο κιολας

αλλα απ'οτι καταλαβαινω πλεον μιλωντας και με αλλα ατομα

το παν ειναι η μεθοδος, (εκει παιζει πολυ ρολο η μορφολογια του ιδιου του ματιου,

δεν κανουν ολες οι μεθοδοι για ολες τις περιπτωσεις, χρειαζεται αναλυτικος προεγχειρητικος ελεγχος)

η σχολαστικοτητα του γιατρου και του επιτελειου του

καθως φυσικα και η προσοχη στην υγιεινή στο μετεγχειρητικο σταδιο.

περαν απο την αισθηση απεξαρτησης απο τα γυαλια

και απο οικονομικης πλευρας εαν το δει κανεις

σε μερικα χρονια αποσβαινεις πληρως το κοστος φακων επαφης + γυαλιων

Προς φιλους κι επισκεπτες του εργαστηριου

πριν παρετε χαρακες κι αρχισετε να μετρατε τα custom κουτια σας

don't worry δεν εστηνα συστηματα ουτε εκοβα κουτια εκεινο το διαστημα :p

Link to comment
Share on other sites

Πέρα απ το οτι βλεπω λιγο πιο καθαρα, δεν υπάρχει καμια βελτιωση οσον αφορα τα starbursts ολα τα φώτα τα βλέπω σαν αστερια. ολα τα φωτα. Ειναι πολυ κακή η οραση μου............ Θέλω να γυρίσω το χρονο πισω και να ξαναβάλω γυαλια να μπορω να δω τα παντα οπως εινα ιστην πραγματικότητα και οχι ολα να τα βλεπω σαν αστερια και παραμορφωμένα. Ειμαι τοσο στεναχωρημένη το μετανιωσα τοσο πολυ που εκανα λέιζερ. ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΛΕΙΖΕΡ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΥΑΛΙ Η ΦΑΚΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΑΤΕ ΠΑΛΙΑ. η ΟΡΑΣΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ.

Ειναι φανερο πως σου εχει καταστρεψει την ψυχολογια, αλλα οι τελευταιες προτασεις με τα κεφαλαια ειναι καργα fail. Και ειδικα αυτο που μπολνταρα...

Το οτι δεν πετυχε σε εσενα για τους Χ/Ψ λογους, δεν πηγες σε καλο γιατρο? δεν εγινε η καταλληλη προετιμασια/εξεταση ετσι ωστε να υπαρχει σιγουρο αποτελεσμα? Απο την στιγμη ομως που λενε πως ανα περιπτωσεις πρεπει να περασει καποιο (σχετικα μεγαλο) χρονικο διαστημα για επαναφορα της ορασης (και δεν εχεις φτασει ακομα, πληρως, εκει), η υπομονη ειναι το μονο που εχεις και θα πρεπει να μεινεις με αυτο. Το κραξιμο δεν θα ωφελησει καπου (οχι σε αυτη τη περιπτωση).

Link to comment
Share on other sites

Εγω πριν παω ρωτησα στον οφθαλμιατρο μου να μου πει τους καλυτερους για λειζερ, μου συστησε 2-3 αλλα πιο πολυ εναν ο οποιος λεει αν θεωρησει απο τον προεγχηριτικο ελεγχο οτι υπαρχει πιθανοτητα να παει κατι λαθος δεν θα σου κανει την επεμβαση. Ευτυχως ηταν συμβεβλημενος με την ασφαλεια μου κ πληρωσα μονο 100€ τον ελεγχο. Τωρα εκλεισα 6 μηνες κ θα παω για ελεγχο. Πριν την κανω μου ειπε οτι μπορω να κανω και λασικ, αλλα επειδη ειμαι στο οριο καλυτερα να κανω prk και ας με ταλαιπωρησει περισσοτερο. Τον ακουσα κ δωξα το θεο πηγε καλα.

Μεσα στο χρονο θα παει να κανει κ η αδερφη μου πριν ληξει η ασφαλεια, γιατι οι καινουριες δεν καλυπτουν 100%.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Οκ η δικη μου περιπτωση ητανε σπανια. Αλλα πριν κάνω το λειζερ διαβασα διαφορα forums με αποτυχημένες εγχειρησεις και ελεγα : "ενταξει αυτα συμβαινουν στους αλλους, δεν θα συμβουν σε εμενα". Και να που έτυχε σε εμενα!!! Τωρα? ???? Πως θα συνεχίσω τη ζωη μου με αυτη την οραση? Βλέπω αστερια παντου και διπλες και τριπλες εικονες και μυγακια να πηγαινοερχονται μπροστα μου. Πως θα συνηθισω αυτο το πραγμα?

Γιατι ετυχε σε εμενα????

Link to comment
Share on other sites

"νεα": Πριν γινει η επεμβαση του laser, ο γιατρος αφαιρουσε ενα υπερ-λεπτο στρωμα του κερατοειδους, το οποιο μενει στο πλάι, γινεται η επεμβαση απο το laser, και ο προσωρινα αφηρημενος "χιτωνας" ξανακαλυπτει την περιοχη της επεμβασης.

Αυτή έκανα το 2005. Λέγεται LASIK.

Αν δεν έχεις γερά νεύρα, μη δεις το βίντεο της wikipedia.

EDIT: Τώρα είδα ότι απάντησα σε γραπτό του 2004....

Έγινε επεξεργασία από PetrosD
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Λοιπόν, προς το τέλος Δεκέμβρη (ή αρχές Ιανουαρίου) θα πάω να κάνω κι εγώ λόγω στρατού κυρίως...

Πριν 2 χρόνια έκανε η αδελφή μου (στη Κων/πολη) με 1000ε, εγώ δεν μπόρεσα γιατί δεν είχε σταθεροποιηθεί η μυωπία μου παρότι ήμουν 21 τότε...

Τώρα κοιτάω αποκλειστικά για Αθήνα κάτι σίγουρα καλό αλλα και λιγάκι οικονομικό ταυτόχρονα...

Όποιοι έχετε κάνει σχετικά πρόσφατα μπορείτε να μου προτείνετε κάποια κλινική (και φυσικά ποια θα ήταν καλό να αποφύγω)?

:)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, προς το τέλος Δεκέμβρη (ή αρχές Ιανουαρίου) θα πάω να κάνω κι εγώ λόγω στρατού κυρίως...

Πριν 2 χρόνια έκανε η αδελφή μου (στη Κων/πολη) με 1000ε, εγώ δεν μπόρεσα γιατί δεν είχε σταθεροποιηθεί η μυωπία μου παρότι ήμουν 21 τότε...

Τώρα κοιτάω αποκλειστικά για Αθήνα κάτι σίγουρα καλό αλλα και λιγάκι οικονομικό ταυτόχρονα...

Όποιοι έχετε κάνει σχετικά πρόσφατα μπορείτε να μου προτείνετε κάποια κλινική (και φυσικά ποια θα ήταν καλό να αποφύγω)?

:)

Φιλαρακι χιλια συγγνωμη που επεμβαινω, αλλα στο λεω με μακρα τσακωνοπειρα.

Οπου ειναι θεμα υγειας, και ειδικα των ματιων σου, μην σκεφτεσαι σαν λογιστης γιατι θα το μετανιωσεις πικρα.

Ο φτηνος δεν ειναι φτηνος για να βοηθησει τον κοσμο και να σταματησει το φαινομενο του θερμοκηπιου, ειναι φτηνος γιατι απο καπου εχει κοψει κοστος. Με ζημια δεν δουλευει κανεις. Απο που θα εχει κοψει δεν θες να φανταστεις. Φτηνα μηχανηματα, γιατροι Ρουμανιας, κακο ονομα στην αγορα, μικρη πειρα κλπ. Το βλεπω και στον δικο μου κλαδο, οταν καποιος ειναι καλος στην δουλεια του, ανεβαζει τις τιμες του και σου λεει "Η ερχεσαι εδω , μου τα σκας κι εχεις το κεφαλι σου ησυχο, η πηγαινε να γλιτωσεις τα ψιχουλα και κοψε τον λαιμο σου μετα, δικα σου ειναι τα ματια" ... Ο καλος επαγγελματιας δεν εχει αναγκη κανεναν και παζαρια δεν σηκωνει, παει με την λογικη "αμα δεν γουσταρεις περιμενουν αλλοι 10". Αν πας στον φτηνο και γλιτωσεις 300-400 ευρω, οταν γινει η μ@λ@κια, στην φυλακη 200 χρονια να στειλεις τον υπευθυνο και 121231 γκαζιλιονς να του παρεις αποζημιωση, για τα ματια σου θα ειναι αργα πια.

Link to comment
Share on other sites

Φιλαρακι χιλια συγγνωμη που επεμβαινω, αλλα στο λεω με μακρα τσακωνοπειρα.

Οπου ειναι θεμα υγειας, και ειδικα των ματιων σου, μην σκεφτεσαι σαν λογιστης γιατι θα το μετανιωσεις πικρα.

Ο φτηνος δεν ειναι φτηνος για να βοηθησει τον κοσμο και να σταματησει το φαινομενο του θερμοκηπιου, ειναι φτηνος γιατι απο καπου εχει κοψει κοστος. Με ζημια δεν δουλευει κανεις. Απο που θα εχει κοψει δεν θες να φανταστεις. Φτηνα μηχανηματα, γιατροι Ρουμανιας, κακο ονομα στην αγορα, μικρη πειρα κλπ. Το βλεπω και στον δικο μου κλαδο, οταν καποιος ειναι καλος στην δουλεια του, ανεβαζει τις τιμες του και σου λεει "Η ερχεσαι εδω , μου τα σκας κι εχεις το κεφαλι σου ησυχο, η πηγαινε να γλιτωσεις τα ψιχουλα και κοψε τον λαιμο σου μετα, δικα σου ειναι τα ματια" ... Ο καλος επαγγελματιας δεν εχει αναγκη κανεναν και παζαρια δεν σηκωνει, παει με την λογικη "αμα δεν γουσταρεις περιμενουν αλλοι 10". Αν πας στον φτηνο και γλιτωσεις 300-400 ευρω, οταν γινει η μ@λ@κια, στην φυλακη 200 χρονια να στειλεις τον υπευθυνο και 121231 γκαζιλιονς να του παρεις αποζημιωση, για τα ματια σου θα ειναι αργα πια.

Συμφωνώ 100% στο συγκεκριμένο θέμα.

Αν ήταν πχ οδοντιατρική/ορθοδοντική, το μοιραίο λάθος μπορεί να διορθωθεί. Για τα μάτια περνάμε σε άλλη υπόθεση.

Link to comment
Share on other sites

Μαζί σας παιδιά, δε ψάχνω όμως για το 1000ρικο όπως ήξερα πως ήταν τα δεδομένα στη Τουρκία πχ. αλλα για κάτι μέχρι 2-2500... Σε αυτά τα χρήματα και με δεδομένη τη κατάσταση στην αγορά τα τελευταία 3-4 χρόνια σίγουρα θα βρω κάτι καλό και αξιόπιστο!

Link to comment
Share on other sites

Φιλαρακι χιλια συγγνωμη που επεμβαινω, αλλα στο λεω με μακρα τσακωνοπειρα.

Οπου ειναι θεμα υγειας, και ειδικα των ματιων σου, μην σκεφτεσαι σαν λογιστης γιατι θα το μετανιωσεις πικρα.

Ο φτηνος δεν ειναι φτηνος για να βοηθησει τον κοσμο και να σταματησει το φαινομενο του θερμοκηπιου, ειναι φτηνος γιατι απο καπου εχει κοψει κοστος. Με ζημια δεν δουλευει κανεις. Απο που θα εχει κοψει δεν θες να φανταστεις. Φτηνα μηχανηματα, γιατροι Ρουμανιας, κακο ονομα στην αγορα, μικρη πειρα κλπ. Το βλεπω και στον δικο μου κλαδο, οταν καποιος ειναι καλος στην δουλεια του, ανεβαζει τις τιμες του και σου λεει "Η ερχεσαι εδω , μου τα σκας κι εχεις το κεφαλι σου ησυχο, η πηγαινε να γλιτωσεις τα ψιχουλα και κοψε τον λαιμο σου μετα, δικα σου ειναι τα ματια" ... Ο καλος επαγγελματιας δεν εχει αναγκη κανεναν και παζαρια δεν σηκωνει, παει με την λογικη "αμα δεν γουσταρεις περιμενουν αλλοι 10". Αν πας στον φτηνο και γλιτωσεις 300-400 ευρω, οταν γινει η μ@λ@κια, στην φυλακη 200 χρονια να στειλεις τον υπευθυνο και 121231 γκαζιλιονς να του παρεις αποζημιωση, για τα ματια σου θα ειναι αργα πια.

υπαρχει και η ρατσα ατομων που δηθεν το παιζουν μεγαλα ονοματα η μεγαλα μαστορια και σου κοπανανε αερα κοπανιστο.συμφωνεις ;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.