Jump to content



Asus Maximus Formula προβλήματα


Trooper

Recommended Posts

Εδω και καιρό ειχα πάρει την Asus Maximus Formula Special edition (αυτή με το waterblock).

Αφού κατάφερα να βρω λίγο χρόνο για να τη στήσω, εστησα vista 64 σε εναν προσωρινό δίσκο για να δώ τι γίνεται.

Ολα καλα σχετικά, 2x2GB mushkin performance οι μνήμες, 2 χ 3870 οι κάρτες γραφικών και όλα μια χαρα.

Δοκίμασα και λίγο o/c κατάφερα να μπω στα win με 4 giga, αλλα δεν ήταν σταθερό σχεδόν πουθενά.

Ήρθε λοιπόν η μέρα (χτές) να λύσω το παλιο σύστημα και να στήσω το νέο (raptors,κουτί κλπ - To υπόλοιπο σύστημα, PSU 1200W Hipro, watercooling για ψύξη, 2 raptors, 1 500GB, 1 750GB, onboard lan+sound)

Στηνονται όλα μια χαρά, και αρχίζουν τα προβλήματα.

Δοκιμάζω να στήσω xp, τιποτα, πάγωνε στη διάρκεια της εγκατάστασης. Σε διαφορετικά σημεία πάντα. Default ολα, βαζω και το τελευταίο bios, τίποτα. Λεω θα βάλω vista, μπορεί να κάτσουν καλύτερα. Μετα απο 1-2 κολλήματα, μπαίνουν τα vista. Λεω, μαλλον προσωρινό θα ήταν το πρόβλημα. Αμ πως... reboot στο πουθενά, μπλε οθόνες, crasharismata explorer, να ανοίγω opera browser και μολις κανω click στο link να παγώνει ο opera κλπ...Εχω αρχίσει να φορτώνω μιας και πλέον δεν ειναι σταθερό ουτε στα default.

Ας δοκιμάσω να τρέξω ενα Memtest στο dos. Μετα απο 10-20 sec, πεταει μερικά 1000αδες errors. Default ολα υπενθυμίζω... Μονο στη μνήμη ειχα δώσει λιγο ρεύμα για να ειναι πιο σίγουρο (2.0v)

Αλλάζω θέσεις στις μνήμες, τις βάζω και μια μια, τιποτα, errors συνέχεια. Λεω κατσε να βάλω τις παλιές μου, που δούλευα τοσο καιρό... Εrrors και εκει... Πλεον θεωρώ οτι εχει πρόβλημα η μητρική, δε μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση. Τωρα εχω βάλει τα 4 giga στην παλιά μητρική και στηνω windows να δω αν θα πανε καλα... Μεχρι στιγμής προχωράει καλα το installation.

Καμια ιδέα κανεις ?:(

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ReaperX

Δοκίμασε να τσιμπήσεις ρεύμα σε northbridge και fsb..

Το έκανα και αυτό... καμία διαφορά.. Κανονικά με ολα default θα έπρεπε να παίζει μια χαρά, χωρίς να χρειαστεί να του πειράξω τίποτα...

Εβαλα τις mushkin στο άλλο σύστημα και πάιζουν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.