Jump to content



Αγορά φτηνού και μικρού ups (ή κάτι άλλο)


geogeoland

Recommended Posts

Χαιρετώ! :) Λοιπόν, το θέμα έχει ως εξής. Ψάχνω ενα ups να αγοράσω, το οποίο θα έχει την εξής χρήση. Θα πάει σε νησί, πράγμα που σημαίνει πως το ρεύμα είναι τραγικό. Παρ όλα αυτά, επάνω θα έχει ενα laptop και 2 εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, αντε και 1-2 άλλα, ελάχιστα ενεργοβόρα χαζάκια. Αυτό σημαίνει πως θέλω κάτι με μικρή ισχύ και αυτονομία και με ικανοποιητικά ρεύματα. Επίσης ψάχνω για κάτι ΦΤΗΝΟ! :p Τί προτάσεις θα είχατε? Σε ups ή οτιδήποτε άλλο? Εγώ το ΑPC το 500άρι χαλβαδιάζω, αλλά δεν είναι για μενα... αν δε βρεθεί λύση θα αρχίσει ψηστήρι, αλλά αν υπάρχει τίποτα φτηνότερο, αξιοπρεπές και με suko μπρίζες πάνω για να μην αναγκάζομαι να εξηγώ τηλεφωνικά και τελικώς να κάνω εγώ την πατέντα με το πολύμπριζο... :p

Link to comment
Share on other sites

Σου προτείνω το NrG Guard 800VA L/I στα 78. Έχει 1 σούκο έξοδο, οπότε με ένα πολύμπριζο βγάζεις όσες θέλεις.

Το αγόρασα για ένα φίλο που είχε πολλά προβλήματα με το ρεύμα (Του είχαν καεί 2 τροφοδοτικά). Ένα 3μηνο τώρα παίζει χωρίς προβλήματα.

Εγώ έχω το 1000άρι περίπου 1 χρόνο και με έχει σώσει αρκετές φορές. Συνιστώ τη μάρκα ανεπιφύλακτα.

Link to comment
Share on other sites

Στα Mediamarkt πωλείται το 950VA Trust στα 59€. Αν υπάρχει Mediamarkt στην Θεσσαλονίκη δεν θα ήταν άσχημη ιδέα πιστεύω. Σε περίπτωση που δεν μείνεις ικανοποιημένος το κατάστημα έχει Γερμανική νοοτροπία, με λίγα λόγια το πας πίσω.

Το αντίστοιχο 750VA παίζει στα 49€.

Αν θέλεις κάτι ποιο δοκιμασμένο από αρκετούς και εδώ και στο PCTechnology, απλά δες το 600άρι Mustek.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από yanni

Στα Mediamarkt πωλείται το 950VA Trust στα 59. Αν υπάρχει Mediamarkt στην Θεσσαλονίκη δεν θα ήταν άσχημη ιδέα πιστεύω. Σε περίπτωση που δεν μείνεις ικανοποιημένος το κατάστημα έχει Γερμανική νοοτροπία, με λίγα λόγια το πας πίσω.

Το αντίστοιχο 750VA παίζει στα 49.

Αν θέλεις κάτι ποιο δοκιμασμένο από αρκετούς και εδώ και στο PCTechnology, απλά δες το 600άρι Mustek.

Χμμμ.. ενδιαφέροντα αυτά, πολύ ενδιαφέροντα. :) Μάλλον για mustek θα πήγαινα όμως, γιατί με ενδιαφέρει πιο πολύ η ποιότητα και ταχύτητα απόκρισης παρά η αυτονομία (και καθόλου αυτονομία να μην έχει δε με πειράζει, έχει το laptop δική του μπαταρία), το 500άρι, το 600άρι πολύ βαριά (για laptop και 2 σκληρούς μιλάμε, εδώ εγώ σε 750apc έχω πάνω το pc της υπογραφής και κάτι άλλα κτήνη και μέχρι τα 3/5 το έχω καταφέρει να το πάω). Το Mustek ειδικά με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Έχουν suko αυτά? Και, σε νησί μπορεί να αποσταλεί? Αντιπροσωπεία?

Να ρωτήσω...κάποιος που ξέρει σίγουρα... επειδή δε με ενδιαφέρει η αυτονομία, ένας σταθεροποιητής τάσης σαν κι αυτόν θα με κάλυπτε? Απο βυθίσεις προστατεύει? Θυμάμαι το είχαμε ξανασυζητήσει, αλλά δε καταλήξαμε πουθενά. :p Ο φίλος είχε αγοράσει UPS τελικά γιατί ανακάλυψε πως τον κάλυπτε καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από pavou

Από βύθιση όχι μόνο απο υπέρταση , αν σε κάλυπτε και από βύθιση τότε θα ήταν UPS :p

Όχι, καθώς δε παρέχει ενέργεια και αυτονομία. Σε τελική UPS σημαίνει Uninterruptible Power Supply. Δεν υπάρχει καθόλου power supply, πόσο μάλλον και uninterruptible. :p Στο site της APC και στο PDF manual του προϊόντος πάντως λέει πως προστατεύει απο τις υπερτάσεις ΚΑΙ απο τις βυθίσεις (brownouts), σ' αυτό το τελευταίο ενισχύοντας την τάση. Δεν ξέρω όμως πως λειτουργούν αυτά τα μηχανήματα, αν το κάνει με πυκνωτές ή αν έχει μπαταρία μέσα για να παρέχει την ενίσχυση, που να μη κάνει για αυτονομία όμως, ή να ενισχύει την τάση με κάποιο μετατροπέα/μετασχηματιστή (?) και μετά με μεταβαλλόμενη αντίσταση να καθορίζει την τελική εξερχόμενη τάση. Αυτά τα 3 μου έρχονται αυτή τη στιγμή στο μυαλό, και φυσικά το τελευταίο ,αν στέκει, θα ήταν και το προτιμότερο καθώς θα σήμαινε πως μπορεί να διατηρήσει την ενίσχυση επ' αόριστον. Ίσως κάποιος ηλεκτρολόγος-μηχανικός κλπ κλπ να μπορούσε να μας διαφωτίσει, ή απλώς κάποιος που ξέρει απο χόμπι. :):clap: :)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Kostas007

λολ!

πως σου ρθε αυτο?

παλι καλα που δεν ειπες united parcel service :p

Μετά απο 5 μέρες με πρόγραμμα ύπνου 4-8 είναι απίστευτο σε τί κατάσταση επικοινωνίας με τον..κόσμο των ιδεών βρίσκεσαι! :p

Δεν κακό αυτό που λες...την επόμενη φορα! :p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.