Jump to content



Τα φτυσε ο δίσκος. Ανάκτηση δεδομένων ?


iparout

Recommended Posts

Χαίρετε.

Έχω έναν πολύ παλιό WD 40GB χωρισμένο σε 2 partitions, ένα που έχει τα windows και ένα άλλο που έχω προγράμματα/αρχεία.

Εδώ και μερικούς μήνες άρχισε να κάνει περίεργους ήχους ("τσακ-τσακ") σαν να προσπαθούσε να πάρει μπρος αλλά δεν μπορούσε. Υποψιαζόμουν ότι ήταν στα τελευταία του και γι'αυτό έκανα κάποια backup και είχα σκοπό να το αντικαταστήσω. Όταν όμως άφηνα τον υπολογιστή κλειστό ή/και του έκανα format, κατάφερνα να τον κάνω να δουλέψει. Μάλιστα τις τελευταίες 2 φορές, αφήνοντας τον απλώς να κρυώσει καμιά μέρα, μετά ήταν όλα εντάξει, με αποτέλεσμα να μην τον αντικαταστήσω.

Παρουσίασε λοιπόν το ίδιο πρόβλημα την Παρασκευή και επειδή είχα, δυστυχώς πάνω από 2 μήνες να κάνω backup, τον άφησα μέχρι σήμερα το πρωί να "κρυώσει", αλλά δυστυχώς όταν τον άνοιξα, δεν έμπαινε με τίποτα στα windows και δεν σταματούσε να κάνει αυτούς τους ήχους. Στην αρχή μάλιστα δεν τον έβλεπε καθόλου το bios, μετά από πολλά restarts όμως, κατάφερα να τον δει το bios (οι ήχοι όμως συνεχίζουν).

Έκανα boot από το cd του norton ghost, και το utility που έχει μέσα, βλέπει κανονικά τον δίσκο με τα 2 partitions, όμως το ένα (αυτό με τα προγράμματα-όχι αυτό που έχει τα windows) δεν το αναγνωρίζει, λέγοντας Unable to access drive c: - The volume does not contain a recognized file system. Παρόλα αυτά μπορώ να κάνω browse στο άλλο partition που έχει τα windows οπότε υποθέτω ότι μπορώ να αντιγράψω τα αρχεία μου από εκεί. Το θέμα είναι πώς ? Δεν μπορώ να μπω στα windows, οπότε θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα bootable που να διαβάζει τον δίσκο εκτός windows και να μπορώ επιλεκτικά να αντιγράψω τα αρχεία που θέλω να σώσω (το ghost δεν έχει αυτή τη δυνατότητα).

BTW, κάνοντας boot από το cd των windows, μέσα από το recovery console, κάνω chkdsk το χαλασμένο partition, φτάνει στο 63% και μου λέει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει παρακάτω λόγω μη επιδιορθώσιμων σφαλμάτων.

Είμαι σε απόγνωση παιδιά γιατί δεν γίνεται να χάσω με τίποτα τα δεδομένα.

Κάθε βοήθεια ή ιδέα ευπρόσδεκτη.

Link to comment
Share on other sites

Κατέβασα όλα τα προγράμματα που έχουν αναφερθεί σε αυτό το section και πάω τώρα να πάρω καινούριο δίσκο για να δω τι θα καταφέρω. Δυστυχώς είχα τη λαμπρή ιδέα όμως να βάλω το δίσκο σε μια πλαστική σακούλα και να τον αφήσω για καμία ώρα στην κατάψυξη !?! (κάπου είχε αναφερθεί). Τώρα που τον συνδέω δεν τον βλέπει ούτε το Bios ! Καμιά ιδέα μέχρι να επιστρέψω με τον καινούριο δίσκο (κατά το βραδάκι υποθέτω) ? Υπάρχει περίπτωση να ανακτηθούν ποτέ δεδομένα από δίσκο που δεν βλέπει ούτε το bios ?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από iparout [Σήμερα, στις 14:07]

Το έχω ήδη κατεβάσει και θα το δοκιμάσω το βράδυ. Δουλεύει άραγε αν τον δίσκο δεν τον βλέπει το BIOS ?

Δεν θα το ελεγα !!:o

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν τον βλεπει το bios το προβλημα ειναι στην πλακετα του δισκου.Δεν θα πετυχεις τιποτα με κανενα προγραμμα.Το μονο που μπορεις να κανεις εινα να βρεις ενα ιδιο δισκο και να κανεις αλλαγη τις πλακετες.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.