Jump to content



Dual Boot Vista + XP ?


ngt

Recommended Posts

Μολις αγορασθηκε ενα laptop ACER (μοντελο θα σας πω αυριο)

Και θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται να υπαρχει DUAL BOOT Windows XP και VISTA μαζι.

Ο λογος ειναι οτι το laptop προοριζεται για αρχαριο χρηστη οποτε αν θελει να μπορει να επιλεξει τα γνωριμα XP η τα μοντερνα αλλα αργα Vista ωστε να μην παθει τον Πανικο του αρχαριου οτι εκανε καποια λαθος κινηση... !

Διαβασα οτι χρειαζεται το προγραμμα slipstream για να γινει σωστα η εγκατασταση XP σε laptop αλλα και οι οδηγοι των καινουριων laptop ειναι ψιλοσπανιοι για WIN XP ?

Μου Προτεινεται να κανω format εντελως τα VISTA η θα τρεχω?

Link to comment
Share on other sites

Τυπικά ισχύει ο κανόνας πρώτα μπαίνει το παλιό λειτουργικό άρα χπ και μετά το νεότερο βίστα. Οπότε πρέπει να φορμάρεις τα πάντα υποθέτοντας ότι είναι καινούριο μηχάνημα με προεγκατεστημένα τα βίστα. Κυκλοφορούν κάποιες μέθοδοι που μπορείς να το κάνεις αντίστροφα αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει και σίγουρα είναι περισσότερο ιστορία και σε συνδυασμό μάλιστα με την αναζήτηση drivers gia xp σε λαπτοπ θα... τρέχεις. Προσωπικά 2 φίλοι που μου ζήτησαν να τους βάλω χπ σε λαπτοπ με βίστα τους γείωσα. :whistling

http://apcmag.com/5485/dualbooting_vista_and_xp

Link to comment
Share on other sites

εγκαθιστάς τα xp στο c: partition και μετά τα vista σε ένα άλλο partition. όταν εγκατασταθούν όποιο λειτουργικό και να ξεκινήσεις θα είναι σαν να είναι εγκατεστημένο στον c: . το boot το αλλάζεις από τα vista(π.χ. wait sec for boot , ή ποιο λειτουργικό να ξεκινάει πρώτο κ.τ.λ.) αλλά δεν θυμάμαι που ακριβώς είναι.

Link to comment
Share on other sites

Αν θες να εγκαταστισεις και αλλη εκδοση των windows διαφορετικη από τα vista τότε ισχύει ο κανόνας που ανέφερε ο Dorian, δηλαδή οι εγκαταστάσεις πρέπει να γίνουν με χρονολογική σειρά (πρώτα windows xp και μετά windows vista). Αν τώρα τα έχεις προεγκατεστημένα τα vista και θες να βάλεις και windows xp, γίνεται οδηγίες υπάρχουν στο site του support τις μαμας Microsoft. (εδώ). Οσον αφορά τους drivers για τα windows xp επειδή η ms παρέτεινε την πώληση των windows xp πλέον όλοι οι μεγάλοι κατασκεθαστεσ laptop δίνουν την δινατότητα να διαλέξεις το λειτουργικό (οπότε δίνουν και τους ανάλογους drivers).......

Ελπίζω να βοηθήσα......

Link to comment
Share on other sites

Βασικα η μεγαλυτερη (καινουρια) βλακεια ειναι οτι δεν σου παρεχουν το DVD των VISTA. Τους παιρνω τηλεφωνο και τα παιρνω απο εκει η καπως ετσι ??

Επισης Φανταζομαι το slipstream το χρησιμποιω στανταρ απο πριν για να ετοιμασω τα winxp μαλλον?

Οχι τιποτα αλλο εχει και τον καινουριο Τ8000 κατι μεσα ειναι φρεσκο πραμα !

Link to comment
Share on other sites

Βασικα η μεγαλυτερη (καινουρια) βλακεια ειναι οτι δεν σου παρεχουν το DVD των VISTA. Τους παιρνω τηλεφωνο και τα παιρνω απο εκει η καπως ετσι ??

Νομίζω στα ACER χρησιμοποιείς ενα πρόγραμμα που λέγεται e-recovery και φτιάχνεις τα recovery DVD με τα VISTA απο κει.. δε ξέρω αν γίνεται να σου δώσουν το DVD ξεχωριστά απο την αντιπροσωπεία..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.