Dr.Paneas Posted May 11, 2011 #1 Share Posted May 11, 2011 Εχουμε μερικά παιδιά στο forum τα οποία εντός ολίγων μηνών θα κληθούν να πάρουν μέρος στο τραγελαφικό και απαράδεκτο ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης. Να δώσουν τις περίφημες πανελλαδικές εξετάσεις και να περάσουν με το καλό σε κάποιο ΤΕΙ ή ΑΕΙ για να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Ο λόγος που γράφω αυτό το post είναι γιατί κανένας δεν το έγραψε για μένα όταν βρισκόμουν στην ίδια φάση. Κανένας δεν ήξερε να με καθοδηγήσει και να μου πει πως έχουν τα πράγματα από μέσα.Η μάνα μου και οι παππούδες μου έλεγαν, να περάσεις πανεπιστήμειο να γίνεις Επιστήμονας. Να γίνει γιατρός, να γίνεις φυσικός, μαθηματικός. Ετσι ώστε μετά να βγαίνουν με καμάρι στην γειτονιά και να το λένε στις κοτσομπόλες φίλες και φίλους. -Εμένα ο γιος μου πέρασε Αριστοτέλειο. Εμένα η κόρη μου πέρασε Πάντειο. Εμάς τα παιδιά μας είναι απόφοιτοι του Μετσόβιου, και το λένε με καμάρι και περηφάνεια. Βέβαια το τι παίζει με τις σπουδές, το επίπεδο σπουδών και τις συνθήκες και εφόδια για εργασία είναι αλλουνου παπά ευαγγέλιο. Η δικη μου συμβουλη ειναι να περασετε και αν ασχοληθειτε με αυτο που σας αρεσει και οχι με αυτο που εχει σιγουρα ή όχι χρήματα στην ελληνική αγορά. Την μιση σας ζωή θα δουλεύετε, την μισή ημέρα θα είστε στην δουλειά και αν δεν κανετε αυτο που σας αρεσει την μιση ζωη σας θα ειστε δυστυχησμένος. Επιλέξτε με βάση αυτό που σας αρέσει!Στα φροντιστήρια όλο τον χρόνο σου μιλάνε τρελές γκόμενες (γραμματεία) με μπουτι και ξανθό μαλλί, ενώ ξαφνικά έρχεται ένας γεράκος να σου εξιολογήσει τις επιλογές του μηχανογραφικου. Αυτόματα νιώθεις ένα δέος που σοβαρεύει η κατάσταση και τον βλέπεις σαντον Gandalf ενα πράγμα.Οποτε διαβάζεις, αγχώνεσαι, μερικοί αρρωσταίνουν κι ολας στην πορεία και πάνε ψυχολόγο, άλλοι αυτοκτονούν (ναι μιλάω για Ελλάδα -- πριν 2 μηνες πηδηξε μια απο το γνωστο εμπορικο κέντρο εδω την Σαλονικα) γράφουν.... περνάνε ή ξαναδίνουν την επόμενη χρονια.Πάμε να δούμε λίγο τα χρήματα που δίνει μία μέση οικογένεια σήμερα:3η λυκείου: ~2500 - 3000 Ευρώ2α λυκείου: ~1000 - 1200 ΕυρώΠανεπιστημείο - ΤΕΙ (σπιτι, ενοικια, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ): 800 τον μηνα για 7 χρόνια (μέσος όρος τεχνολογικών σπουδών για ΤΕΙ ή Πανεπιστήμειο): 800 x 12 x 7 = 67200 Ευρώοποτε με μια σουμα εχουμε χοντρικα απο 50000 Ευρώ μέχρι 75000 αναλογα με το τι μπορουν οι γονεις να δινουν. Βεβαια τι γινεται οταν απωληθεί ενας γονέας; Τι γίνεται όταν η σχολη εχει καταληψη αλλα το ενοικιο και οι λογαριασμοι τρεχουν; Και βέβαια σε καποια φάση, όσο συνεπης και να είσαι μπαίνεις σε μια φάση χαλαρότητας, φραπέ και ΟΥΑΑΑΑ και χανεις 1 με 1.5 χρονο ετσι χωρις λογω και αιτία.Οποτε ενας Μηχ. Υπολογιστών με βαση 18,10 (καπου εκει) τελειωνει στα 26 με 28 χρονια του και μετα καλείται να δουλεψει, ο οποιος ... ειναι ΑΣΧΕΤΟΣ. Θα πρεπει να του γινουν σεμιναρια, να δουλεψει σε τιποτα μικροτερες επιχειρισεις (που εχουν λουκετο πλεον σημερα) ωστε να δηλωσουν και καποια προυπηρεσια για να σε παρει ο μεγαλος εργοδοτης. Αμ δε .... Ειδικα αν 28 σκεφτεις να βγεις εξω χωρις προυπηρεσια και μενα κ0λ0χαρτο ΑΕΙ εισαι χαμενος. Γιατι ο αντιστοιχος Μηχ.Υπολογιστω εξω στα 28 του χρονια θα εχει Πτυχειο απο αντιστοιχο Πανεπιστημειο όπου θα εχει κανει και πρακτικη και σεμιναρια, θα εχει κανει μεταπτυχιακο και διδακτορικο αμα θελει και προφανως θα δουλευει ήδη σε μια δουλειά με έναν ικανοποιητικό για έξω μισθό. Καλείσαι λοιπόν εσύ, με τον φραπέ και το κομπολόι να του πάρεις την θέση. Μπαααα, μάλλον δύσκολο. Πλέον τα πράγματα αρχίζουν και σφίγγουν και έξω, και οι φοιτητές αναγκάζονται να παρουσιάζουν όλο και καλύτερο βιογραφικό, με πτυχεία και εργασίες όπως Cisco, Red Hat, Microsoft, Virtualization, IT Administration, Security Forensics κλπ.Τι προτείνω εγώ;Παίξτε και αράξτε και κοροϊδεψτε τους συμμαθητες σας που λυποθημουν και τρέμουν τα χέρια τους στην 3η Λυκείου όταν βλέπουν μπροστά τους διαγώνισμα ή τεστ. Βγείτε παίξτε μπάλα, ποδοσφαιρο, μπασκετ. Διαβάστε μονο για το σχολείο (αφού απο του χρόνου οι πανελλαδικες ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικές) και τελειώστε με ένα πολύ καλό απολυτήριο 18 19 20.Όλα αυτά τα χρήματα που θα έδιναν οι γονείς σας για φροντιστήρια, δώστε τα σε ένα Αμερικάνικο κολλέγιο, πχ εγω συστήνω ανεπιφύλακτα το Sheffield City College. Ειναι ότι πρεπει για προγραμματισμο και πληροφορική. Εκει θα δείτε αν μπορείτε να τα ανταπεξέλθετε, γιατί δεν έχει δεν περνάω τα μαθήματα ή κανω απουσίες --τρως σουτ. Τελειώνεις αναγκαστικά είτε το θέλεις είτε όχι σε 4 χρόνια και στα 22 σου έχεις πτυχείο, ενώ ο κολλήτος σου στα 26 του. Αν είσαι καλός, σε στέλνουν με ημιυποτροφία έξω στο αντίστοιχο πανεπιστήμειο στην Αγγλια, όπου εκεί κανεις μεταπτυχιακό και παίρνεις μερος σε διάφορα project, Google, Android, Objective programming OSX κλπ κλπ ενώ παράλληλα σου βρίσκουν δουλειά για να εργάζεσαι και να τα εφαρμόζεις στην πράξη. Στα 24 έχεις μεταπτυχιακό και στα 28 έχεις και διδακτορικό και δουλεύεις με έναν καλό μισθό ενώ ο κολλητός σου μόλις πήρε το πρώτο (χαχαχαχαχα) χαρτί απο το Πανεπιστήμειο, δεν έχει ιδέα από το 80% γνώσεων που έχεις, αλλά ξέρει λίγο απο όλα και τίποτα καλά και σωστά. Και μετά είναι πλέον επίσημα άνεργος και ΟΑΕΔ.Αυτά είχα να πω απο πλευράς πανελλαδικών. Μην δίνετε πανελλαδικές. Μην επενδύεεται, μην προσπαθείτε στην Ελλάδα όσοι ενδιαφέρεστε για τεχνολογίες και πληροφορική. Φύγετε έξω ή ασχοληθείτε με κατι άλλο, πχ ανοιξτε εναν φουρνο, κρεοπωλειο, σουβλατζίδικο ή γραφείο κηδειών (τρελα φράγκα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kats Posted May 11, 2011 #2 Share Posted May 11, 2011 Εσύ μιλάς Πάνο καθαρά από την πλευρά του προγραμματιστή, πληροφορικάριου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Posted May 11, 2011 Author #3 Share Posted May 11, 2011 Ναι καθαρα για πληφορικη μιλαω Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Posted May 11, 2011 #4 Share Posted May 11, 2011 Επειδη το εχω ψαξει το θεμα, δεν ειναι ακριβως οπως τα παρουσιαζεις.στο πρωτο σκελος που αναφερεσαι για τον περιγυρο και την υστεροφημια που εχουν καποιες σχολες εχεις δικιο.Οσον αφορα τις "Ιδιωτικες σχολες" στην Ελλαδα, επικρατει ενα τεραστιο μπερδεμα και με τις επικειμενες αλλαγες στην παιδεια, δεν θα προτεινα πχ στην αδερφη μου να ακολουθησει αυτο το αβεβαιο μελλον.Σημερα, τα πτυχια τους δεν αναγνωριζονται και αυτες οι πιπες που λενε πως ειναι παραρτημα ενος πανεπιστημιου στην Αγγλια ειναι μα.... γιατι οταν θα πας να το αναγνωρισεις στο ΔΟΑΤΑΠ (πρωην ΔΙΚΑΤΣΑ) και να τα καταφερεις στην πουστια να τους πεισεις πως το 60% των μαθηματων τα εκανες στο εξωτερικο, οταν θα σου βγαλουν την αντιστοιχια του πτυχιου σου και θα ειναι ισοτιμο με καποιο ΤΕΙ θα βαρας το κεφαλι σου στον τοιχο.φυσικα μιλαμε μονο για τον τομεα της πληροφορικης, στα αλλα χωραφια δεν εκατσα να το ψαξω και συνεπως δεν γνωριζω τι παιζει.Επιτηδες δεν αγγιξα το θεμα με τις απουσιες και τα περασμενα μαθηματα, γιατι στην ελλαδα αυτο δεν ισχυει, το εχω ζησει απο μεσα και ξερω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Posted May 11, 2011 #5 Share Posted May 11, 2011 Θα συμφωνησω με τον Πανεα.....φυγετε εξω.. UK, Γερμανια, Ολλανδια, Ιρλανδια ή αν εχετε τα @@ USA ή και Ιαπωνια...Και ενα ακομα...μην μπερδευουμε την μορφωση με την παιδεια και την παιδεια με την εκπαιδευση...Σακις..εγω δε το μετανοιωσα που πηγα σε Ιδιωτικο Πανεπιστιμιο... το πτυχιο μου αναγνωριζετε παντου στην Ευρωπη εκτος Ελλαδας...και ειδικοτερα στο Ελληνικο Δημοσιο...δηλαδη στα @@ μουΝα συμπληρωσω οτι ειναι βλακεια αν εχεις χαρτι πανεπιστιμειου να θες μετα και πιστοποιησεις cisco misco Και λοιπα... καλυτερα επικεντρωσου απο την αρχη σε πιστοποιησεις...στο εξωτερικο για τις περισσοτερες θεσεις δεν ειναι απαραιτητος ο πανεπιστιμιακος τιτλος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Posted May 11, 2011 #6 Share Posted May 11, 2011 παίδες να πω καίγω που το ψάχνω τώρα.Για όσα καλά παιδιά θέλουν να πάνε αμερική χρειάζονται τα SAT αναγκαστικά. σε όλα αυτά τα πράματα μπορεί να σας βοηθήσει το Fulbright, θα σας βάλει στον καλο τον δρόμοΓια αγγλία δυστυχώς ή ευτυχώς θες ένα μάτσο AlevelΓια γερμανία (όση είναι 3 λυκείου και τώρα άρχισαν να ψάχνονται, είναι πιο εύκολο από τα πιο πάνω) να πάτε να μιλήσετε με την πρεσβεία/γκέτε. Βασικά χρειάζεσαι ένα καλο απολυτήριο ( 18.5+ νομίζω) και γνώση γερμανικών. Αν δεν έχετε τον χρόνο να μάθετε γερμανικά, μπορείτε να πάτε ένα χρόνο να μάθετε την γλώσσα και μετά να κάνετε τις σπουδές σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Posted May 11, 2011 #7 Share Posted May 11, 2011 γιατι οταν θα πας να το αναγνωρισεις στο ΔΟΑΤΑΠ (πρωην ΔΙΚΑΤΣΑ) και να τα καταφερεις στην πουστια να τους πεισεις πως το 60% των μαθηματων τα εκανες στο εξωτερικο, οταν θα σου βγαλουν την αντιστοιχια του πτυχιου σου και θα ειναι ισοτιμο με καποιο ΤΕΙ θα βαρας το κεφαλι σου στον τοιχο.Yπαρχουν νομοι για αυτο σακη..αλλα οντως ειναι περιπλοκα τα πραγματα..Αλλωστε αν φυγεις εξω..σιγα μην ξανα γυρισεις στο μπουρδελο.Η εκπαιδευση σου ειναι μια επενδυση.Καντην σωστα..και πανω απο ολα με προοπτικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Posted May 11, 2011 Author #8 Share Posted May 11, 2011 Εγω εχω απολυτηριο 16.9 απο το Λυκειο, τωρα τελειωνω το ΤΕΙ Αυτοματισμου και μετα σκεφτομαι να παω κατα Μοχανο μεριά ή Αχεν που έχει καλους μηχανικούς. Γερμανικά θα γραφτώ στο Geothe φέτος, αν και τα μεταπτυχιακα τους που ειδα ειναι μονο στα Αγγλικά, και μερικά είναι Αγγλικα/Γερμανικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Posted May 11, 2011 #9 Share Posted May 11, 2011 για το 18.5+ εννοούσα για πτυχίο. Για μεταπτυχιακό δεν ξέρω τι παίζει. Καλά είναι να μάθεις την γλώσσα και επίσης κλισέ ένα ραντεβουδάκι στην πρεσβεία. Εδώ πάντως έχει μια κοπέλα η οποια είναι η δουλειά τις να σου εξηγήσεις τα πάντα , κάτι σαν fulbright αλλα german:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Posted May 11, 2011 #10 Share Posted May 11, 2011 Έτσι που έγιναν τα πράγματα δυστυχώς θα συμφωνήσω οτι μόνη λύση για σπουδές με ελπίδα αποκατάστασης, είναι το εξωτερικό.Όμως για σκεφτείτε πόσα παιδιά είναι καταδικασμένα να συνεχίσουν εδώ, και μάλιστα στον τόπο κατοικίας τους, λόγω φτωχών η πρόσφατα ανέργων γονέων?Νομίζετε ότι πολλοί γονείς έχουν να ξοδέψουν αυτά τα 50.000€ για κάθε παιδί τους, που θα περάσει σε ενα ΤΕΙ-ΑΕΙ εκτός τόπου κατοικίας τους η στο εξωτερικό?Οπότε ένα ΤΕΙ-ΑΕΙ της πόλης τους είναι μονόδρομος αλλά με άγνωστο τέρμα.Ξέρω γονείς που πήραν δάνεια για τον λόγο αυτό, αλλά τώρα και αυτό έχει κοπεί απο τις τράπεζες.Δεν είναι τυχαίο που έχει αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός υποψηφίων σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές...Άμεση αποκατάσταση σου λέει..Μεγάλο σφάλμα για τα παιδιά που δεν το γουστάρουν και πάνε μόνο για αποκατάσταση.Όσο για τα επαγγέλματα που αναφέρεις Πανο...αν δεν έχεις δικό σου μαγαζί και πληρώνεις και νοίκια μαμησε τα.Κάποτε τέτοια μαγαζιά ''πιάνανε'', τώρα και αυτά είναι σε κρίση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Posted May 11, 2011 Author #11 Share Posted May 11, 2011 Οπότε ένα ΤΕΙ-ΑΕΙ της πόλης τους είναι μονόδρομος αλλά με άγνωστο τέρμα.That's me and my sisterΔεν είναι τυχαίο που έχει αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός υποψηφίων σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές...Άμεση αποκατάσταση σου λέει..Μεγάλο σφάλμα για τα παιδιά που δεν το γουστάρουν και πάνε μόνο για αποκατάσταση.O κολλητος μου. Τρελο μυαλο σε μαθηματικα και φυσικη. 20 Φυσικη (καθαρο) και 19.7 Μαθηματικα κατευθυνσης. Πηγε ΣΑΣ χωρις να του ταιριαζει καθολου γιατι οι γονεις του τον πιεζαν λογω χρηματικης αποκαταστασης. Με τον καιρο συνηθισε αλλα και παλι...Γνώμη μου, δεν ειναι απαραίτητο να έχεις το τρελο εισόδημα για να πας έξω. Σιγουρα βοηθάει, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις να δουλεύεις κ εσύ έξω, και ταυτόχρονα να σπουδάζεις κι ολας. Αμα εχεις όνειρα κυνηγησε τα τώρα που είναι νωρίς, δες τις δυνατοτητες τους και μεχρι που μπορει να φτασεις. Γιατι οταν ερθει ο καιρός να κανεις τον αυτο-απολογισμο σου, να ξερεις οτι προσπαθησες, ότι τόλμησες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Posted May 11, 2011 #12 Share Posted May 11, 2011 Παιδια υπαρχουν πολλα ενδιαφεροντα επαγγελματα που δεν χρειαζεται να βγαλεις πανεπιστημιο. Για αρχη πρεπει πιστευω ολοι σας να κατσετε και να βγαλετε 4-5 δουλειες που νομιζετε οτι θας σας ταιριαζαν. Χωρις το κριτηριο χρημα ειναι ειναι το πρωτο. Γνωμη μου ειναι πως λυσεις οπως αστυνομικος,μαθηματικος κλπ απλα δεν θα πρεπει να υπαρχουν στα ονειρα της νεας γενειας. Να σκεφτεστε λιγο πιο δημιουργικα, πιο παραγωγικα, με πιο ανοιχτο μυαλο και να μεινουν τα ταμπου πισω. ( ξαναδειτε ενα video που ειχα ποσταρει παλιοτερα: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Posted May 12, 2011 #13 Share Posted May 12, 2011 Μην μπερδευετε τις σπουδες με την επαγγελματικη αποκασταση.Ειναι διαφορετικα πραγματα το καθενα.Οι σπουδες ειναι παιδεια ειναι τροπος σκεψης ειναι "ανοιγμα" μυαλου. Τωρα εαν θα πεσεις σε καλο πανεπιστημιο ή εαν το πανεπιστημιο - σχολη - κολλεγιο τελικα δεν ειναι αυτο που περιμενες εκει αλλαζουν τα πραγματα.Μεγαλος παραγοντας ειναι και η θεληση του παιδιου για γνωση.Δυστηχως στην Ελλαδα μεγαλο πληθος γονεων ( και οι δικοι μου μεσα) θελουν να δουν τα παιδια τους " δημοσιους υπαλληλους". Ο ηλεκτρολογος μου και ο υδραυλικος καλως ή κακως βγαζουν παραπανω απο μενα και απο το μεσο ορο των δημ.υπαλ. αλλα τα παιδια μας δεν πρεπει να γινουν "τεχνιτες"....Αυτη η νοοτροπια πρεπει λιγο πολυ να αλλαξει. Γνωμη μου ειναι να αφησουμε τα παιδια να ιδαλεξουν μονοι τους χωρις ταμπου και εαν επιλεξουν κατι "ακριβο" να προσπαθησουμε να τα στηριξουμε αφου πρωτα τα εξηγησουμε οτι ενα πακετο σπουδων κοστιζει πχ 100000€ και οτι με αυτα τα λεφτα μπορουν να κανουν κατι καλυτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Posted May 12, 2011 #14 Share Posted May 12, 2011 Σιγουρα βοηθάει, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις να δουλεύεις κ εσύ έξω, και ταυτόχρονα να σπουδάζεις κι ολας.Πανο στο εξωτερικο οι απαιτησεις δεν ειναι ιδιες με αυτες του ATEI.Μην συγκρινεις.Δεν γινετε να σπουδαζεις και να δουλευεις εξω για πολλους λογους..θα μεινεις μισος.Ο ηλεκτρολογος μου και ο υδραυλικος καλως ή κακως βγαζουν παραπανω απο μενα και απο το μεσο ορο των δημ.υπαλ. αλλα τα παιδια μας δεν πρεπει να γινουν "τεχνιτες"....Αυτη η νοοτροπια πρεπει λιγο πολυ να αλλαξει.Αυτοι τωρα ομως δεν εχουν δουλεια.Οι δημοσιοι εχουν.Τι ειναι καλυτερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Posted May 12, 2011 #15 Share Posted May 12, 2011 Xristo exis apolito dikeo, na sas di3o kego ena videaki . Molis teliose to proto etos sto panepistimio, pige ston patera tou ke tou zitise na gini zi8opios me ta lefta pou ixan fila3i gia tis spoudes tou. Tora exi tin dogfish Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Posted May 12, 2011 #16 Share Posted May 12, 2011 Και παλι επιμενω να σκεφτομαστε πιο δημιουργικα. Πχ λες ηλεκτρολογος, ασε στην ακρη τον γνωστο ηλεκτρολογο που τραβαει ατσαλινα και σαν νεο μυαλο φτιαξε κατι δικο σου. Μια νεα ειδικοτητα. Πχ αυτοματισμος σπιτιου και ανανεωσιμες πηγες πακετο σε χαμηλη τιμη. Αλλο, παρε με τη σειρα ολα τα μικρα ορεινα χωρια και πουλα ενα πακετο με μικρες ανεμογεννητριες (280 ευρω εχουν στο ebay οι 400αρες) για τις αποθηκες στα χωραφια. Γιατι οχι σχεδιασε μονος μια ανεμογεννητρια και πουλα τη στο ebay (ενα γ@μωμοτερ ειναι ολο και ολο!). Μπορω να καθομαι μεχρι το πρωι και να λεω ιδεες μονο για ηλεκτρολογους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Posted May 12, 2011 #17 Share Posted May 12, 2011 Στην Ελλάδα πια, λίγο δύσκολο ΧρίστοΟύτε καν επιχορηγήσεις δίνουν πλέον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Posted May 12, 2011 #18 Share Posted May 12, 2011 Τιποτα δεν ειναι δυσκολο(και πριν που δεν ηταν προκοψαμε). Και επιχορηγησεις δεν υπαρχουν σε ολα τα κρατη. Πχ εδω δινουν μονο αν η επιχερηματικη ιδεα που εχεις ειναι παρα πολυ καλη και περνας απο συνεντευξη στην οποια θα πρεπει να τους πεισεις γιατι να σου δωσουν χρηματα. Απολυτα λογικο.Και στη τελικη τι πρεπει να γινει; Να καθομαστε να κλαιμε τη μοιρα μας; Πρεπει να αλλαξει η νοοτροποια μας. Και πληροφορικα ,ο πατερας μου εχει μια μικρη επιχειρηση τοποθετησης κουφωματων εδω και 10 χρονια. Ο ενας και μοναδικος υπαλληλος ειναι μεταναστης Αλβανικης καταγωγης με μισθο 1500 ευρω. Ρωτα τον αν ερχονταν Ελληνες οταν ειχε αγγελια για μηνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Posted May 13, 2011 #19 Share Posted May 13, 2011 Εγώ απλά θα έλεγα ότι αν θες να τελειώσεις σε 5 χρόνια, τελειώνεις και ας μην πατήσεις για ολόκληρη χρονιά...Επίσης αν θες να έχεις πραγματικές γνώσεις, πάλι είναι δικό σου θέμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Posted May 13, 2011 #20 Share Posted May 13, 2011 Πραγματικες γνωσεις δυστυχώς αποκτας αφου αποκατασταθεις...κοινως οταν αποκτας εμπειρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.