pusher Ιούνιος 1, 2008 #41 Ιούνιος 1, 2008 Για δειτε λιγο τι λενε οι οδηγιες στο σαιτ της Arctic silverhttp://www.arcticsilver.com/ins_route_step2intelas5.htmlΔείτε τι λένε και οι οδηγίες εγκατάστασης της Thermalright Ultra-120 eXtreme:http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/cpu/u120ex/installation_cpu_cooler_u120ex.html
SirDiman Ιούνιος 1, 2008 #42 Ιούνιος 1, 2008 Ωπως είπαν και οι ''πανω'' δεν χρειάζεται να βάλεις παστά στην ψήκτρα αφού ούτως η άλλως θα στην ''πετάξει''... Απλα κανε μια λεπτη/κανονική στρώση πάνω στον επεξεργαστή και στην συνέχεια τοποθέτησε την ψήκτρα...:smoke: Για να την απλώσεις βάλε σακούλα στο δάκτυλο(δες το ποστ μου πιο πάνω) και με ακουμπισμένο τον επεξεργαστή πανω σε κατι μαλακό (εγω τον βάζω στο κρεβάτι ) Επειδή χρησιμοποιώ την artic ceramic το βγάλσιμο δεν ηταν δύσκολο. Πήρα ενα κομμάτι χαρτί κουζίνας και έτριψα καλά την επιφάνεια του cpu. Το αποτέλεσμα, σαν καινούργιος
stefanos_79 Ιούνιος 5, 2008 #43 Ιούνιος 5, 2008 Ειχα παρει παλια μια παστα απο Multirama Coolmaster ΝanoFusion .Ειναι αξιολογη την εχει χρησιμοποιησει κανεις?
SHOG Ιούνιος 15, 2008 Author #44 Ιούνιος 15, 2008 Kοίταζα στο e-shop για τις πάστες που έχει και βρήκα και αυτό. Λέτε να είναι πιο αποτελεσματικό απ' τις πάστες?? Εγώ νομίζω οτι θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει όλη την επιφάνεια της cpu χωρίς "εξογκόματα" στην περίπτωση που η πάστα δεν έχει απλωθεί σωστά...αλλά απο κει και πέρα μάλλον οι πάστες θα κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους..!
geogeoland Ιούνιος 15, 2008 #45 Ιούνιος 15, 2008 Μπά.. μάλλον για πάστα σε κόβω. Άσε που αυτό παίζει να περισεύει και στους περισσότερους σημερινούς επεξεργαστές και να πρέπει να το κόψεις. Δεν ξέρεις πως θα σου βγει το πάχος, δεν ξέρεις αντοχή, θερμοκρασίες που θα προκαλέσει... Μπορείς βέβαια να το δοκιμάσεις, αλλά μόνο αν είσαι σε experimental mood. Υ.Γ. Αν το δοκιμάσεις, θέλουμε review!
tasosmos Ιούνιος 15, 2008 #46 Ιούνιος 15, 2008 Σε καμια περιπτωση δεν ειναι καλυτερο το pad σε αποδοση απο μια μετρια παστα.
Nephiλiμ Ιούνιος 15, 2008 #47 Ιούνιος 15, 2008 παιδες οσο περιεργο και σας φαινεται...η Chill factor της Thermalright .....παιζει να ειναι και καλυτερη απο την AS5.
SHOG Ιούνιος 18, 2008 Author #48 Ιούνιος 18, 2008 Επιτέλους έβαλα παστούλα!!!:fun:Χθές του έκανα ένα γενικό καθάρισμα και με την ευκαιρία έβαλα και την πάστα...Τελικά πήρα την AS5... Για περισσότερη σιγουριά έβγαλα τον επεξεργαστή και την άπλωσα...Απλόθηκε με ευκολία μπορώ να πω...Τα υπολείμματα απ' την προηγούμενη τα έβγαλα με καθαρό οινόπνευμα και χαρτί κουζίνας και έφυγαν εξίσου έυκολα!Τώρα, διαφορά στη θερμοκρασία δεν βλεπω τεράστια αοφύ με 28C στο δωμάτιο η CPU δέν πέφτει απ τους 49 και σε full load φτανει και τους 53...Αερόψιξη έχω, και στις ίδιες κυμμένονταν πρίν την πάστα...Μήπως έπρεπε να βάλω πιο πολύ? Έβαλα τόση ώστε να καλυφθεί ο επεξεργαστής και να μήν φαίνεται το κάλυμά τουΥΓ: Καθάρισα και την ψύκτρα απ'την προηγούμενη πάστα
SirDiman Ιούνιος 18, 2008 #49 Ιούνιος 18, 2008 Πρεπει να περιμένεις λιγο μέχρι να ''στρώσει'' κατά κάποιον τρόπο
Goku Ιούνιος 18, 2008 #50 Ιούνιος 18, 2008 Επιτέλους έβαλα παστούλα!!!:fun:Χθές του έκανα ένα γενικό καθάρισμα και με την ευκαιρία έβαλα και την πάστα... Τελικά πήρα την AS5... Για περισσότερη σιγουριά έβγαλα τον επεξεργαστή και την άπλωσα...Απλόθηκε με ευκολία μπορώ να πω...Τα υπολείμματα απ' την προηγούμενη τα έβγαλα με καθαρό οινόπνευμα και χαρτί κουζίνας και έφυγαν εξίσου έυκολα! Τώρα, διαφορά στη θερμοκρασία δεν βλεπω τεράστια αοφύ με 28C στο δωμάτιο η CPU δέν πέφτει απ τους 49 και σε full load φτανει και τους 53... Αερόψιξη έχω, και στις ίδιες κυμμένονταν πρίν την πάστα...Μήπως έπρεπε να βάλω πιο πολύ? Έβαλα τόση ώστε να καλυφθεί ο επεξεργαστής και να μήν φαίνεται το κάλυμά του ΥΓ: Καθάρισα και την ψύκτρα απ'την προηγούμενη πάστα Δηλαδή η διαφορά απο idle -> load είναι μόνο 3 βαθμοί? Πάντως αυτό που λέει το παλικάρι απο πάνω είναι σωστό.Και γώ μετά απο 5-6 μέρες την είδα να σταθεροποιείται.Κάθε μέρα και καλύτερα. ΥΓ: όσο είναι καινούργια μην τον λιώνεις τον υπολογιστή π.χ. 8ωρα - 9ωρα .Πρέπει να επανέρχεται σε θερμοκρασία δωματίου.
ManosRK Ιούλιος 19, 2008 #51 Ιούλιος 19, 2008 BUMP Διάβασα όλα τα τόπικς και ποστς σχετικά με τις πάστες και σήμερα ήρθε η ώρα να στήσω μια ψύκτρα και είπα να δοκιμάσω την μέθοδο της "σακούλας στο δάχτυλο" επειδή είδα πως πολλοί εδώ την χρησιμοποιούν (btw η πάστα ήταν Arctic Silver 5) και ένα έχω να πω...Χάλια δεν βολεύει!!!!! άσε που η μισή κολλάει επάνω στην σακούλα και πάει χαμένη και γενικά μάλλον δυσκολεύει το άπλωμα παρά το διευκολύνει, τουλάχιστον από αυτά που είδα εγώ, τελικά η μόνο καλή μέθοδος μου φαίνεται πως είναι η απλή εναπόθεση λίγης ποσότητας στο κέντρο (και ίσως λίγο στις γωνίες), βάζεις την ψύκτρα και την αφήνεις να απλωθεί μόνη της με την πίεση...
Louris7 Ιούλιος 19, 2008 #52 Ιούλιος 19, 2008 BUMPΔιάβασα όλα τα τόπικς και ποστς σχετικά με τις πάστες και σήμερα ήρθε η ώρα να στήσω μια ψύκτρα και είπα να δοκιμάσω την μέθοδο της "σακούλας στο δάχτυλο" επειδή είδα πως πολλοί εδώ την χρησιμοποιούν (btw η πάστα ήταν Arctic Silver 5) και ένα έχω να πω...Χάλια δεν βολεύει!!!!! άσε που η μισή κολλάει επάνω στην σακούλα και πάει χαμένη και γενικά μάλλον δυσκολεύει το άπλωμα παρά το διευκολύνει, τουλάχιστον από αυτά που είδα εγώ, τελικά η μόνο καλή μέθοδος μου φαίνεται πως είναι η απλή εναπόθεση λίγης ποσότητας στο κέντρο (και ίσως λίγο στις γωνίες), βάζεις την ψύκτρα και την αφήνεις να απλωθεί μόνη της με την πίεση... Εχεις δικιο σ'αυτο.Η μιση παει χαμένη. Ομως την κουμανταρεις καπως πανω στην επιφανεια και μπορεις να την απλωσεις οσο μπορεις ομοιομορφα... <----- Η πρωτη μου επαφη - χρηση...:D:D:rofl::rofl::-O Προφανως λαθος...
ManosRK Ιούλιος 19, 2008 #53 Ιούλιος 19, 2008 Μα αυτό λέω κι εγώ πως δεν είναι και πολύ εύκολο να την κουμαντάρεις (ξέχασα να πω πως γίνεσαι και ο ίδιος ΧΑΛΙΑ ε, πασαλείυεσαι, ΛΟΛ) από τα πιο σπαστικά μέρη του στησίματος της ψύκτρας είναι αυτό (μαζί με τα plates λολ) ρε μεγάλε!!!!! ήμαρτον!!!!! άσε να μην πω τι μου θυμίζει αυτό το σχήμα Δεν παίζεσαι Μήπως έπρεπε να την βγάλω κι εγώ μια φώτο σήμερα, να μου λέγατε και την γνώμη σας ???Δεν πειράζει με την άλλη λολ Ελπίζω μόνο να την έχω απλώσει παντού γιατί έτσι όπως κόλλαγε στη σακούλα μερικές φορές έφευγε απο επάνω, ελπίζω να μην άφησα κανένα σημείο "άπαστο" λολ. Και χάλασα και μισό σωληνάκι εξαιτίας όλων αυτών (5 euro έδωσα λολ)
DMylonas Ιούλιος 20, 2008 #54 Ιούλιος 20, 2008 @Louris7: Μπάνιο την έκανες την cpu... Λεπτό στρώμα είπαμε, όχι πάπλωμα ολόκληρο... :slap: Όσο για την σακούλα που λέγατε, η καλύτερη λύση είναι τα ιατρικά γάντια... Πάρτε ένα πακετάκι από το φαρμακείο. Εγώ χρεισιμοποιώ τέτοια γάντια όταν βάφω με σπρέι, όταν περνάω πάστα σε cpu/vga.
spdrosin1416003315 Ιούλιος 20, 2008 #55 Ιούλιος 20, 2008 παιδες οσο περιεργο και σας φαινεται...η Chill factor της Thermalright .....παιζει να ειναι και καλυτερη απο την AS5.Δεν ψήνεσαι να τεκμηριώσεις αυτό που ισχυρίζεσαι; :fight:
Dante80 Ιούλιος 20, 2008 #56 Ιούλιος 20, 2008 Πάντως αν θέτε οικονομία, και οδοντόκρεμα κάνει. Να θυμάστε μόνο να έχει fluoride...http://www.dansdata.com/goop.htm:jump1:
pastelidis.n.s. Ιούλιος 21, 2008 #57 Ιούλιος 21, 2008 Εγω παιδια βαζω AS5 και εχω θερμοκρασια δωματιου 30,5 και στον cpu 38 πιστευω πως ειμαι καλα...!!!!!
Ripper18 Ιούλιος 21, 2008 #58 Ιούλιος 21, 2008 Παιδες εγω ειδα διαφορα 5 βαθμων οτα εβαλα την Thermal Paste Seven Carat Diamondhttp://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977805&product=1037080αντι της artic ceramique.Μονο που πρεπει να την αφησεις 10 λεπτα να στεγνωσει ο διαλυτης πριν να βαλεις την ψυχτρα.
spdrosin1416003315 Ιούλιος 22, 2008 #59 Ιούλιος 22, 2008 Να ρωτήσω εγώ κάτι ψιλοάσχετο: έστειλα μια κοπέλα να μου πάρει την AS5 από το πλαίσιο και μου την έφερε χύμα στη σύριγγα του. Δεν έχει κάποια υποτυπώδη συσκευασία με χαρτόνι; Έτσι με το κιλό τα δίνουν τα σωληνάρια;
Ripper18 Ιούλιος 22, 2008 #60 Ιούλιος 22, 2008 Να ρωτήσω εγώ κάτι ψιλοάσχετο: έστειλα μια κοπέλα να μου πάρει την AS5 από το πλαίσιο και μου την έφερε χύμα στη σύριγγα του. Δεν έχει κάποια υποτυπώδη συσκευασία με χαρτόνι; Έτσι με το κιλό τα δίνουν τα σωληνάρια;Ναι ετσι την πηρα και εγω την Seven Carat Diamond.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.