Jump to content



Πρόβλημα (πιθανόν με CPU)


RGR

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Ψάχνω κάποιον ομοιοπαθή χριστιανό με εμπειρία πάνω στο πρόβλημα που θα περιγράψω παρακάτω :bigsmile:

Εδω και αρκετές μέρες το πισι μου δεν άνοιγε εύκολα.. Δηλαδή ήθελε 3-4 φορές άνοιξε κλείσε για να πάρει μπρός. Οταν πατούσα να ανοίξει, έπαιρνε ρεύμα κανονικά, δούλευαν ανεμηστηράκια, λαμπάκια, dvd κτλ αλλά ούτε μπίπ ούτε τίποτα, συνέχιζαν να δουλεύουν τα ανεμηστηράκια στο φούλ επ' αόριστον, ειδικα της 9800GX2 που θα έπρεπε να δώσει το 100% για 1δευτ. και μετά να γυρνάει νορμάλ γυρνούσε συνέχεια στο 100%. ΜοΒο καινούρια (Asus Formula Blitz) τροφοδοτικό καινούριο (Solytech 1000W) οπότε άρχισα να ανησυχώ για τον επεξεργαστή (6600). Είμαι εν αναμονή πλέον για τον Ε8500 αλλά θα καθυστερήσει 2 βδομαδούλες ακόμα.

Χθες λοιπόν κλείνει μόνος του... Δεν ανοίγει με τα ίδια συμπτώματα... Συνεχίζει να μην ανοίγει... Παίζω με το διακοπτάκι του τροφοδοτικου και παίρνει μπρός... ξανακλείνει μετά απο 3-4 ώρες και ξανά τα ίδια.. δοκιμάζω 3dmarks, hotcputester SPi και λοιπά προγράμματα ολα οκ... Ε τρίτη και φαρμακερή που έκλεισε μετα απο κάνα 2ωρο δεν ξανα άνοιξε..... Δηλαδή οκ ανάβουν τα ανεμηστηράκια κτλ κτλ κτλ

Βγάζω μνήμες, δοκιμάζω με μια, δοκιμάζω σε άλλα σλότ δοκιμάζω άλλες μνήμες δοκιμάζω και χωρίς μνήμες... τίποτα.. ούτε μπίπ κόντ ούτε τίποτα... ξηλώνω τα πάντα απο το ρεύμα, αφήνω VGA & ΜοΒο μονο, δοκιμάζω.. Τίποτα... Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής τυχαίνει (παράξενο) να μην έχει κλοκαριστεί ποτέ και δούλευε πάντα με πολύ χαμηλες θερμοκρασίες γιαυτο και μου φαίνεται παράξενο να έχει καεί. δυστυχως μου έτυχαν ολα μαζί και δεν μπορώ να δοκιμάσω και άλλον επεξεργαστή μιας και χθες ύστερα απο κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ πάτησα εναν 6700 που είχα πρόχειρο και πλέον στο σπίτι υπάρχουν μονο ΑΜΔ.

Πολύ φοβάμαι οτι το πισι είναι στοιχιομένο. μαλλον το Tower μισεί οτιδήποτε μπαίνει μέσα του. Εχουν καεί τεευταία 2 ΜοΒο 1 VGA 2γίγα G.Skill και 2 τροφοδοτικά (TAGAN & Silverstone οχι μλκίες :hehe:) και ολα βγάλαν πρόβλημα στο συγγεκριμένο Tower :nada::hmm:

Μήπως υπάρχει κάποιος που να έχει να συμπληρώσει κάτι επι του θέματος? Καμιά ιδέα, οτιδήποτε ευπρόσδεκτο... Φοβάμαι πως θα έρθει ο Ε8500 και θα βρεί ή ΜοΒο ή PSU με πρόβλημα :weep::unsure::weep:

Link to comment
Share on other sites

Μήπως έχει πρόβλημα το κουτί και βραχυκυκλώνει τα πάντα;;;

Έχεις ακριβά πραγματάκια μέσα οπότε ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς να πάρεις ένα νέο ή έστω να τσεκάρεις αυτό που έχεις. Μήπως έχει πέσει καμία βιδούλα και είναι σε μέρος που δεν πρέπει...;

Link to comment
Share on other sites

ΕΡΩΤΗΣΗ!!!!!!!!!!!!

ΤΣΕΚΑΡΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!

οταν εβαλες την μητρικη στο κουτι... φροντισες να βαλεις κατι βιδακια που παιρνει στην πλατη της? ωστε να μην ακουμπει απευθειας πανω στη λαμαρινα του tower???

Link to comment
Share on other sites

ΕΡΩΤΗΣΗ!!!!!!!!!!!!

ΤΣΕΚΑΡΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!

οταν εβαλες την μητρικη στο κουτι... φροντισες να βαλεις κατι βιδακια που παιρνει στην πλατη της? ωστε να μην ακουμπει απευθειας πανω στη λαμαρινα του tower???

Τι μου θυμησες ρε φιλε.

Την εχω πατησει ετσι:tomato:

Link to comment
Share on other sites

Αποστάτες? Ε οχι ρε παιδιά ντάξ δουλειά μου είναι (τεχνικός Η/Υ) δεν είμαι τόσο έλεος :-)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. το κουτί είναι thermaltake 8000 Armor, το εχω τσεκάρει καλά δεν έχει πρόβλημα (υλικό τουλάχιστο. Για ψυχολογικό δεν παίρνω όρκο...).

Ολα είναι σεταρισμένα στην εντέλεια, τοχω λύσει/δέσει 3 φορές χθες για ναμαι σίγουρος.

Ας ελπίσουμε να είναι Cpu...

Link to comment
Share on other sites

Τώρα δουλεύει... Πως.. Άλλαξα σατα καλώδια. μεχρι να σβήσει βέβαια πάλι.... Α και μια προηγούμενη φορά δούλεψε οταν είχα αλλάξει USB και μια 3η οταν άλλαξα πληκτρολόγιο... ΜοΒο μου βρομάει... Γμτ ουτε ενα μήνα δεν την έχω.. Αλλαγή με πιστοτικό απο σέρβις είναι για μια άλλη Asus... Καταραμένη μάρκα...

Link to comment
Share on other sites

χαχααχ σωστός :p νταξ δε καίγομαι, εχω άλλα 2 πισια να κάνω τη δουλειά μου απλά αυτός είναι ο βασικός και πραγματικά αισθάνομαι άβολα με τα άλλα πισι Πφφφ... ΜΑ 11.500 ΣΤΟ 3DMARKS 2006 ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΜΑΤΑ? 11.495 για την ακρίβεια..

Link to comment
Share on other sites

δεν είναι θέμα τρόπου εκκίνησης. Όπως και να τον ανοίξω το ίδια κάνει. Ασε που και να ανοίξει σε 2-3 ωρες κλείνει. Απ' οτι βλέπω και στο LCD Poster της ASUS (που επιτέλους το βρήκα) Οταν ξεκινάει τσεκάρει κανονηκά τα πάντα, όταν δεν ξεκινάει δεν τσεκάρει τίποτα... ο΄τε καν τη cpu. Οπότε ή ρεύμα δε παίρνει καλό κ δεν ξεκινάει καν έλεγχο άρα PSU ή η ΜοΒο θα φύγει RMA Πολύ νωρίς...

Link to comment
Share on other sites

Θερμοκρασίες είμαι καλύτερα απο καλά. BIOS Update θα δοκιμάσω αν και 99% δεν έχει σχέση. Εδω δεν κάνει Cpu Check τις περισσότερες φορές :(

Γενικά εχω 2-3 πραγματάκια στο μυαλό μου ακόμα να κάνω μάλλον Σαββάτο που θα έχω λιγο χρόνο και μετά.... =>:giveup:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.