Jump to content



ATI RADEON 4870 Πως να την clockάρουμε πάνω από 790/1100 που δίνει ο catalyst


antonisgagas

Recommended Posts

Λοιπόν γράφω αυτό το post σαν mini οδηγό για να clockάρουμε τις νέες κάρτες ΑΤΙ 4870.

Οι κάτοχοι των καρτών σίγουρα έχουμε καταλάβει ότι από τον CATALYST CENTER από την ΑΤΙ η κάρτα δεν μπορεί να clockαριστεί πάνω από ένα σημείο (+40mhz για τον πυρήνα και 200mhz για τις μνήμες,για τις οποίες πιστέψτε με είναι πού λίγο),

Και όμως υπάρχει τρόπος εύκολος,σίγουρος και αναστρέψιμος (σημαντικό για τυχόν μεταπώληση ή rma).

Για να αρχίζουμε χρειαζόμαστε κάποια "εργαλεία" για την βρομοδουλειά... :p

1)Το bios της 4870 το οποίο είναι 128κ σε σχέση με τα παλιά bios-flashing προγράμματα τα οποία το διαβάζουν 64κ και σου νεκρώνουν την κάρτα at no time.

To bios αυτό το κατεβάζουμε από εδώ : http://www.techpowerup.com/articles/152/images/4870.bin

2)Ένα πρόγραμμα ( ATI RBE )το οποίο θα διαβάσει αυτό το bios και θα μας βοηθήσει να ανεβάσουμε τα ρολόγια της κάρτας το οποίο το βρίσκουμε εδώ : http://www.techpowerup.com/downloads/1121/mirrors.php

Μερικές φώτογραφίες από το πρόγραμμα για επεξήγηση:

Από εδώ κάνουμε load to bios που κατεβάσατε:

:wall:

p><p><img src=

Από εδώ φορτώνουμε (load image) το clockαρισμένο bios που φτιάξαμε πιο πάνω

Και με το program την flashάρουμε (δεν σβήνουμε σε καμία περίπτωση το pc κατά τη διάρκεια της διαδικασίας γιατί αλλιώς dead as disco και flash back από τα dos)

Ορίστε και μία φώτο από την πρώτη μου προσπάθεια από το gpuz (πηγαίνει πολύ παραπάνω... 860/1200 για πλάκα οι δικές μου stock)

<a  href=%7Boption%7Dhttp://www.imageshack.gr/files/8gz2dq3wsexxtcc7l638_thumb.jpg' alt='8gz2dq3wsexxtcc7l638_thumb.jpg'>

Αυτά από εμένα ελπίζω να βοήθησα κάποιους εδώ μέσα και STAY TUNED για τα επερχόμενα stock fanmods (52C @load) και hardmods που είναι σχεδόν 100% έτοιμα (στο fine tuning βρίσκομαι μην σας πάρω και στο λαιμό μου)

Κλείνοντας να σας πω ότι αν δεν είστε 100% σίγουροι για το τι κάνετε μην το δοκιμάσετε καθόλου ή ρωτήστε ελεύθερα για extra πληροφορίες .

Asta la vista baby που λέει και ο Ψωμιάδης της Callifornia...:smoke:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Πληροφοριακά το επιπλέον voltage που μπορείτε να δώσετε μέσω bios (τουλάχιστον στην 4850) είναι 0.050, δλδ δεν σημαίνει ότι όσο και να βάλετε αυτό θα αυξάνει.

crustytheclown: επιασες 860 με stock ρευματα? ή τουλάχιστον αλλάζοντάς τα μέσω bios χωρίς hardware vmod? εισαι σταθερός εκεί? και με τι ρεύματα? μετρησες με πολύμετρο ? τι ρεύμα έβαλες στο bios? oi μνημες πόσο πάνε? Στη 4870 τα ρευματα δλδ ανεβαίνουν συνέχεια μέσω bios και δεν σταματούνε στο +0,050 ή κάπου αλλού αντίστοιχα?

Πολλές ερωτήσεις , μαζεμένες , εεεε???

Link to comment
Share on other sites

Το γράφω πιο πάνω ότι πάνω από 1,28 σε σχέση με το 1,27 που δίνει stock δεν μπορείς να δώσεις από το bios μετρημένο πάντα με πολύμετρο.860 πήγα με 1,28v με το παραπάνω mod.Στο bios έβαλα 1,3v αλλά δεν με "άκουσε".Οι μνήμες μέχρι 1200 πάνω κάτω χωρίς μόντα.Οι κάρτες μου είναι GECUBE και όλα έγιναν με stock cooler.Ίσως βέβαια να παίζει ρόλο ότι έβλεπα BAYWATCH την ώρα που τα σκάλιζα (ΘΕΟΣ Ο ΜΙΤΣ) ....lol

ορίστε και ένα teaser για τις επερχόμενες δοκιμές :

p><p><img src=

Link to comment
Share on other sites

Όρίστε και το πρόγραμμα για να ανεβάσουμε τις κάρτες μας χωρίς να πειράξουμε το bios τους.Άντε και πολύ το περιμέναμε....:cool:

το κατεβάζεται από εδώ: http://www.overclex.net/data/images/news//HD4850/amdgpuclocktool-9.8.rar

Link to comment
Share on other sites

Όρίστε και το πρόγραμμα για να ανεβάσουμε τις κάρτες μας χωρίς να πειράξουμε το bios τους.Άντε και πολύ το περιμέναμε....:cool:

το κατεβάζεται από εδώ: http://www.overclex.net/data/images/news//HD4850/amdgpuclocktool-9.8.rar

kάνω save και δεν παίρνει τα ρολόγια,μήπως ξέρεις γιατί;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ελπίζω να σε πρόλαβα.ΜΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙΣ ΤΟ BIOS AΠΟ ΤΟ GPU-Z.Θα σου αποθηκεύσει ένα bios 64kb και μετά το flashάρισμα θα δουλέψει μόνο μία φορά.Μετά θα πρέπει να την ξαναφλασάρεις από το dos.

Διάβασε και αυτό να σου φύγουν οι απορίες: http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/152

Φιλικά Αντώνης

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.