Jump to content



Τρελό πρόβλημα με συνδεσιμότητα Internet σε Windows XP SP2


oekab1992

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Αντιμετωπίζω με το pc ενός φίλου ενα τεράστιο πρόβλημα με την συνδεσιμότητα στο ιντερνετ. Το μηχάνημα ειναι P4-3,2 ghz, 1 gb ram ddr, 40 gb hard disk σε λειτουργικό windows xp sp2 greek pro. Το pc ειναι συνδεδεμένο ενσύρματα απο την Onboard κάρτα δικτύου στο linksys wag54gs speedbooster router με dchp off και καρφωτή ip 192.168.1.10, gateway 192.168.1.1 κλασσική subnet και τα γνωστά dns της 4νετ.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Ξαφνικά μια μέρα και ενώ το router λειτουργεί άγοψα, δείχνει συνδεδεμένο και συγχρονίζει οκ, είτε απο explorer είτε απο firefox δεν ανοίγει καμία σελίδα. Απο τον browser με 192.168.1.1 μπαίνει κανονικά στο μενού του ρούτερ, δεν έχει χαθεί καμία ρύθμιση, ούτε απο τις ιδιότητες tcp/ip της κάρτας δικτύου είτε απο το config του router. Απο command prompt κάνω κανονικά ping στις τοπικές ip καθώς και στο www.otenet.gr αλλά δεν μπαίνει απο τον explorer με καμία δύναμη σε κανένα site. Κάνω winsock fix και φτιάχνει. Κλείνω το pc και το ανοίγω, τα ίδια πάλι. Κάνω system restore σε οποιαδήποτε παλαιά ημερομηνία και φτιάχνει. Κλείνω το pc, μόλις το ανάψω πάλι τα ίδια και φτιάχνει μόνο με winsock fix ή system restore.

Μου είπε φίλος τεχνικός οτι ειναι ίσως spyware / virus, κάνω σάρωση με nod32, spybot, adaware 2008, βρίσκει όντως τόνους σκουπίδια και τα σβήνει αλλά το γνωστό πρόβλημα υφίσταται και πάλι κάθε φορά που ανοίγεις το pc και φτιάχνει με τον τρόπο που σας είπα πριν. Ως δια μαγείας, ένα ακόμα pc που ειναι στον πάνω όροφο και ανήκει στο ίδιο δίκτυο, ενώ έπαιζε μήνες τώρα τέλεια, και αυτό άρχισε τα ίδια τερτίπια με τα ίδια φαινόμενα και λύση.

Είμαι σε απόγνωση, προσπαθώ να γλυτώσω το format, τι πιστεύτε οτι συμβαίνει και τι λύσεις προτείνετε?

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν πήγαινε στο C:\WINDOWS\system32\drivers\etc και άνοιξε το αρχείο hosts με ένα notepad και πες μας τι βλέπεις. Αν βλέπεις κανά κατεβατό ολόκληρο με άκυρες εγγραφές τότε αυτός είναι ο λόγος που δεν σου ανοίγουν οι σελίδες στο internet.

Link to comment
Share on other sites

Προτού κάνεις κάτι ριζικό δοκίμασε απλά να κάνεις ένα on/off το ρούτερ σου καθώς οι Forthnet φημίζεται για τους προβληματικούς gateways και dns. Δες σε ποιον είσαι τώρα και δες αν θα αλλάξει. Μετά ξαναδοκίμασε.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα παίδες

το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με ένα λαπτοπ

με την μόνη διαφορά είναι ότι όταν το συνδέω μέσω utp παίζει κανονικά αλλά όταν βάζω wifi δεν βλέπει ιντερνέτ εκτός από την ip του μοντεμ.

στο wifi μπαίνουν άλλες συσκευές εκτός από το συγκεκριμένο laptop

any ideas?

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας. Χθές που ήμουν στον φιλαράκο με το πρόβλημα έβαλα το sp3 αλλά δεν άλλαξε κάτι. Φυσικά έχουμε κάνει on/off στον ρουτερ, το πρόβλημα δεν ειναι εκει αλλά κάτι βαράει στο λειτουργικό. Έκανα πολλαπλά σκαν με nod32 και adware και spybot αλλά τίποτα. Μόνο με system restore και winsock fix φτιάχνει προσωρινά όμως. Θα δοκίμασω και τα άλλα που μου είπατε και θα σας ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά πρέπει να πρόκειται περι ιού ο οποίος προσβάλει το tcp/ip ή την registry και κάνει τον Browser να μην σερφάρει. Το έπαθαν ακριβώς το ίδιο τρείς γνωστοί μου και παρότι ειχαν full προστασία απο ιούς, αναγκάστηκαν να κάνουν format.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.