Jump to content



Scanner για document scanning


Recommended Posts

Ψάχνω να πάρω έναν καλό scanner για το γραφείο με έμφαση στο αυτόματο document scanning. Έχω έναν Fujitsu fi-4010CU αλλά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Έχω πρόβλημα με το χρώμα της σελίδας. Βγάζει το λευκό σαν γκρι. Όσο κι αν έπαιξα με τις ρυθμίσεις (φωτεινότητα, gamma κτλ) δεν γίνεται τίποτα... Ή θα βγαίνει αχνό γκρι το background ή θα βγαίνουν πολύ ανοιχτόχρωμα τα γράμματα. (η δυνατότητα black & white βγάζει σωστά τα χρώματα αλλά μερικές σελίδες εχουν και χρώμα μέσα οπότε δεν είναι πάντα δυνατό να χρησιμοποιείται)

Οπότε θέλω απλά έναν scanner που να έχει αυτόματο τροφοδότη (καλύτερα μπρος πίσω) και να σκανάρει σωστά απλό κείμενο σε λευκό χαρτί κατά την διάρκεια έγχρωμης σάρωσης. Το κόστος δεν είναι θέμα (ας πάμε και στα 1000€) γιατί αυτή η ιστορία με έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ (έχουμε αλλάξει 3 scanner με μέτρια αποτελέσματα πάντα) και πρέπει επιτέλους να κλείσει.

Οι προδιαγραφές βρίσκονται εύκολα στα site των εταιρειών αλλά το να βρεις εαν αυτού του είδους η σάρωση γίνεται σωστά είναι απλά αδύνατον. Μόνο εαν σε συμβουλέψει κάποιος που έχει έναν σαρωτή και ΞΕΡΕΙ ότι του το κάνει σωστά.

Οπότε αν γνωρίζει κάποιος κάτι ας βοηθήσει αν είναι εύκολο...

Ευχαριστώ

:)

Link to comment
Share on other sites

HP scanner έχετε δοκιμάσει?

Έχουμε ένα πολυμηχάνημα LaserJet 3380 και έναν 5590, και στους 2 πολύ μέτρια αποτελέσματα.

Εγώ θα σου προτείνα είτε το 7650N είτε κάποιος από τους fuji που είχε το Πλαίσιο. Σε πολλούς πελάτες τους έχω προτείνει και δεν είχαν παράπονο

Αυτός είναι ένας από αυτούς που είχα εντοπίσει στην HP σύμφωνα με τα specs, αλλά είναι οκ σε αυτή τη λεπτομέρεια που θέλω?

Ανεβάζω και μερικές εικόνες για να δείτε το πρόβλημα (καθώς μια εικόνα = 1000 λέξεις). To b&w είναι τέλειο (εντελώς λευκό background, όπως στην πραγματικότητα αλλά θέλουμε και έγχρωμα στοιχεία), το grayscale κακό, το 24bit_color είναι επίσης κακό και το Edited_with_Vuescan πλησιάζει στο επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά και πάλι δεν είναι το ιδανικό...

PS. Αν υπάρχει επαγγελματίας που να μπορεί να εγγυηθεί ότι με το τάδε μηχάνημα θα είμαστε οκ τότε το αγοράζουμε και απευθείας από αυτόν ή μέσω αυτού για να πληρωθεί για την υπηρεσία.

post-2456-1416073613,6232_thumb.jpg

post-2456-1416073613,6724_thumb.jpg

post-2456-1416073613,693_thumb.jpg

post-2456-1416073613,7148_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μήπως παίζει ρόλο και το πρόγραμμα που τα σκανάρετε?

Εγώ έπαιζα με Adobe για σκανάρισμα σε pdf... με το χειροκίνητο HP G4010 και δεν είχα κανένα παράπονο...

Όχι, είτε σε Photoshop, είτε σε Acrobat Pro είναι το ίδιο. Το Acrobat δεν κάνει κάτι το ιδιαίτερο, είτε του περάσεις εικόνα είτε σκανάρισμα το ίδιο θα σου βγάλει καθώς και στις 2 περιπτώσεις τα μετατρέπει απλά σε εικόνες "μορφής" PDF (το λέω μπακαλίστικα αλλά κάπως έτσι παίζει). Μόνο αν τα περάσεις από OCR ή αν είναι ήδη αρχείο κειμένου έχει διαφορετική αντιμετώπιση.

Αυτό είναι το πρόβλημα, μπορεί ένα πάμφθηνο scanner να το βγάζει οκ και ένα άλλο όχι τόσο φθηνό να μην το βγάζει σωστά... Έχει τύχει με ένα πολύ απλό (αλλά χωρίς τροφοδότη) να βγαίνουν τέλεια! Πως να το ελέγξεις όμως αυτό παρά μόνο στην πράξη?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.