Jump to content



Αγορά access point ή wireless router?


webhunter

Recommended Posts

Στο δίκτυο του σπιτιού, χρησιμοποιώ ένα wireless router D-Link DSL G624T, και 2 gigabite switches από την 3Com.

Το router τελεύταια αντιμετώπισε ένα πρόβλημα, και αν και δείχνει πως το wi/fi είναι ανοιχτό δεν μπορώ να συνδεθώ. Δεν αποκλείω το θέμα λάθους ρυθμίσεων, αλλά έχω δοκιμάσει μερικά πραγματάκια (αλλαγή καναλιού, κωδικού Wap, το άφησα χωρίς προστασία κτλ) και δεν είδα αποτελέσματα.

Το ερώτημα μου είναι, αν συμφέρει να αγοράσω access point, ώστε να έχω πρόσβαση και ασύρματα από laptops/pda/mobile phones ή καλύτερα να αλλάξω router. (το έχω πάνω από 2 χρόνια το συγκεκριμένο, αλλά δεν με έχει αφήσει παραπονεμένο σε κανένα σημείο, ειδικά όταν υποστηρίζει όλα τα τωρινά πρότυπα, εκτός από το N στο wi/fi).

Αν έχετε κάποια παρατήρηση, ή γνωρίζετε πως μπορώ να λύσω το πρόβλημα με το wi/fi θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Αν και εφόσον έχεις δοκιμάσει τα παρακάτω, εγώ προτείνω αγορά νέου router.

Δοκίμασε να βγάλεις τις ασφάλειες τύπου WEP, WPA(2, PSK και όλα τα συναφή), ταυτόχρονα ενεργοποίησε την επιλογή να είναι visible το ESSID του δικτύου σου και τέλος απενεργοποίησε (εαν έχεις ενεργοποιήσει) MAC filtering για το ασύρματο δίκτυο.

Συνδέετε; Αν δεν συνδέετε είναι λόγω απόρριψης από το ασύρματο δίκτυο ή δεν παίρνει διεύθυνση ή (αν παίρνει διεύθυνση) δεν γίνεται σωστά η δρομολόγηση;

Αν συμβαίνει το πρώτο άλλαξε ρούτερ.

Αν συμβαίνει το δεύτερο, δοκίμασε να βάλεις στατικές διευθύνσεις (να είσαι σίγουρος για αυτές - προσοχή στα υποδίκτυα!).

Αν συμβαίνει το τρίτο δοκίμασε να απενεργοποιήσεις όλα τα πρωτόκολλα δρομολόγησης που τυχόν υποστηρίζει ο router (RIP, OLSR, OSPF κλπ.) και δοκίμασε στατική δρομολόγηση.

Επίσης, θα συνιστούσα να δοκιμάσεις να συνδεθείς και με δεύτερο και με τρίτο μηχάνημα μην τυχόν και φταίει κάποια ρύθμιση στο ΛΣ.

Τέλος, δοκίμασε να επαναφέρεις τα defaults του router σου και δοκίμασε πάλι.

(κάνε δοκιμές με ping στον router, σε κάποιον DNS του ISP σου ή την gateway του ISP σου(αν την ξέρεις) και τέλος το google)

ΥΓ Το 802.11n δεν είναι πρότυπο (τουλάχιστον ως τώρα), γι'αυτό αναφέρεται ως draft-n

Link to comment
Share on other sites

Αν είσαι ικανοποιημένος από το modem σου πάρε ένα απλό και φτηνό wireless access point. Θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κάπου αλλού, κάποια στιγμή αν δε σου χρειάζεται πλέον στην dsl.

Link to comment
Share on other sites

Τα έκανα όλα...και τελικά το τελευταίο πέτυχε! Έκανα restore τα factory settings, και δούλεψε! Λέτε να φταίγανε οι ρυθμίσεις που είχα κάνει για τον dyndns? Από τότε δεν λειτουργούσε.

Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια :T: και που με γλυτώσατε από άσκοπη σπατάλη χρημάτων. Τώρα το μόνο που μπορεί να πάρω είναι κανένα repeater, γιατί σε ένα δωμάτιο του σπιτιού δεν πιάνει καθόλου (βέβαια εκεί έχει και cable connection :D )

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.