Jump to content



Κολλήματα σε asus eee pc900


gambitgr

Recommended Posts

Αγόρασα το EEE PC900 πριν μερικές ημέρες. Η αυτονομία του είναι ικανοποιητική αλλά έχω ένα πρόβλημα με κάποια παγώματα που κάνει την ώρα που πάει να φορτώσει εφαρμογές και δεν ξέρω αν κάποιος από σας το έχει και έχει το ίδιο πρόβλημα. Έγω πάντως έχω ήδη παραγγείλει ένα τσιπάκι 2GB DRR2 SoDimm Ram της kingston για να αναβαθμίσω την μνήμη και θα ψαχτώ για γενικότερο tweaking στο μηχάνημα. Σκέφτομαι να ανοίξω ένα post στο φόρουμ για τους φανατικούς του είδους.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Επίσης πήρες την έκδοση με τα Windows ή Linux; Εγώ με τα Linux δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα. Μόνο μια φορά που το άνοιξα και δεν δούλευε το ποντίκι. Αλλά με ένα restart έφτιαξε.

Link to comment
Share on other sites

αν είναι με 16άρι δίσκο τότε στα xp έχει κολλήματα όπως παραπονιούνται όλοι στα σχετικά φόρουμς. Και σε μένα τα ίδια κάνει. Δεν φταίει η μνήμη αλλά η τεχνολογία του δίσκου. Μια αναβάθμιση δίσκου είναι πολύ πιο δραστική λύση.

για περισσότερα δες στο http://forum.eeeuser.com/index.php έχει κάποια τιπς για βελτίωση στο 900άρι εγώ τα έκανα αλλά δεν είδα φώς και γύρισα σε default ρυθμίσεις.

Link to comment
Share on other sites

τα usb σας παίζουν κανονικά?

εμένα με win xp sp3 μου παίζουν σαν usb1....

edit:

επίσης βρήκα αυτό από εδώόποιος έχει χρόνο ας το δοκιμάσει να μας πει

δεν μου έχει βγάλει μήνυμα για usb1 μάλλον πάιζουν usb2

Link to comment
Share on other sites

Παιδια 8ελω και εγω μια βοη8εια να μου πειτε απο που 8α βρω σκληρο για το 16αρι αρκετα πιο μεγαλο και πιο γρηγορο απο τον γνησιο. . .Βοη8ηστε με γιατι 8α τοθ δωσω καμια πανω σε κανενα τοιχο και 8α πανε αδικα τα λεφτα. .Ειναι εκνευριστικα αργοοοο. . .:(

Link to comment
Share on other sites

τα usb σας παίζουν κανονικά?

εμένα με win xp sp3 μου παίζουν σαν usb1....

edit:

επίσης βρήκα αυτό από εδώόποιος έχει χρόνο ας το δοκιμάσει να μας πει

Να μπείς στο BIOS στο advaced στο os istallation πρεπει να αλλάξεις την επιλογή σε finished.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω το 8αρι με τα windows...επειδή αυτά τα κολλήματα με ενοχλούσαν και μένα, έψαξα στο net και εφάρμοσα αρκετά tweaks αλλά χωρίς μεγάλο αποτέλεσμα. Αυτό που παρατήρησα όμως είναι ότι όσο γέμιζε ο μικρός SSD ο 4αρης τόσα πιο πολλά κολλήματα έτρωγα...μέχρι που είχαν μείνει 300mb ελεύθερα και άρχισε να σέρνεται τρελά...προφανώς προγράμματα και λοιπά τα έβαζα στον 8αρι(και είχα αφαιρέσει και τα πάντα που είχε προεγκατεστημένα)...αλλα κάτι autoupdates dx9 αναγκαστικά πηγαίνουν στον μικρό ssd...έτσι τα πήρα μια μέρα και του δωσα ένα φορματακι...και έβαλα τα XP Pro με ενα εξωτερικό dvd-rw που είχα...με την μια απενεργοποίησα τα autoupdates, system restore και κάποιες επιλογές στα performance settings...αφου εγκατέστησα τα πάντα όπως πριν κάνω φορμάτ...το laptopaki είναι τραγικά πιο γρήγορο σε απόκριση αλλά ακόμα και σε % χρήση cpu...και ο ssd ο μικρός έχει 1.5gb ελεύθερα...άρα συμβουλές ::

1)autoupdates off

2)system restore off

3)>1.5gb ελεύθερα στον 4αρι ssd

[4)disk defragment] EDIT :Μην κάνετε no gain και μειώνεται πιθανώς ο χρόνος ζωής του ssd

5)no page file

Link to comment
Share on other sites

ή είναι πάναργο ή περιμένω πολλά από αυτό :p

από την εμπειρία μου θα πώ και τα 2 (δηλαδή και εγώ περίμενα περισσότερα αν και από το testing που έκανα στο πλαίσιο κατάλαβα ότι δεν είναι γρήγορο) . Αυτό που είναι αργό είναι ο δίσκος (16άρης που έχω εγώ γιατί οι 8αρης φαίνεται να είναι πιο γρήγορος). Office δουλεύεται καλά (word) αλλά στον explorer 7 σε μεγάλες σελίδες (blogs) αργει πάρα πολύ. Μια λύση που θα δοκιμάσω είναι το ramdrive (και θα περάσω εκεί τα tmps) γιατί με τέτοιο δίσκο το 1gb μνήμης είναι πρακτικά άχρηστο.

Το βασικό του προτέρημα είναι ότι οι 2 χαρτοφύλακες μου έγιναν ένας μικρός και ξεμπέρδεψα από προβλήματα και κινδύνους να αφήνω πολλές φορές το λαπτοπ στο αμάξι κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.