Jump to content



2 wireless routers network


anthis

Recommended Posts

Καλησπερα!! Εχω δυο ασυρματα routers.. To speedtouch το ασυρματο που δινει ο οτε και ενα belkin wireless N1 modem router, με 3 κεραιες πανω..

Το speedtouch ειναι συνδεδεμενο στο ιντερνετ, και θελω να συνδεσω το belkin σαν access point πανω στο speedtouch για να ενισχυσω το σημα (ειανι τριοροφο το σπιτι και κατω κατω δεν πιανει το speedtouch που ειναι στον πανω οροφο)

Φυσικα με plug and play δεν εγινε τιποτα..:hehe:

Ποια διαδικασια πρεπει να ακολουθησω?? Δεν εχω ξανακανει κατι παρομοιο...:turn:

Link to comment
Share on other sites

Για να το κάνεις αυτό πρέπει να ορίσεις τα δύο access points να δουλεύουν σε bridging mode ώστε να ανταλλάσσουν πακέτα μεταξύ τους και με clients. Λίγο σκούρα τα πράματα. Βλέπεις τα routerάκια με το default firmware δεν υποστηρίζουν συνήθως τα έξτρα modes λειτουργίας - βλέπε bridging, wireless distribution network, repeater κλπ. Επειδή όμως κατά βάσην είναι access points, έχουν βγει πολλά εναλλακτικά firmware για διάφορα routerάκια για να ξεκλειδώνουν τις λειτουργίες αυτές. Μιας και τα δύο σου μηχανάκια είναι routers και όχι access points, το πιο πιθανό είναι ότι κανένα δεν υποστηρίζει τις έξτρα λειτουργίες που ανέφερα εξ αρχής. Συνεπώς πρέπει να βρεις νέο firmware, να τα flashάρεις και να ελπίζεις ότι όλα θα πάνε καλά. Εναλλακτικά και εφόσον το budget το επιτρέπει παίρνεις δύο κανονικά AP και το στήνεις σε 2 λεπτά. Ή τραβάς ένα UTP καλώδιο ως το 2ο και το καρφώνεις στο Belkin οπότε έχεις δίκτυο παντού χωρίς πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Μαλιστα.. Ευχαριστω για την απαντηση.. Το Belkin στο control panel του εχει μια επιλογη να λειτουργει μονο ως access point.. Λογικα πιστευω αυτη τη λειτουργια πρεπει να την επιλεξω ετσι??

Εχω και μια αλλη απορια.. Αν ας πουμε λειτουργησει το Belkin ως access point ειναι αναγκη και το speedtouch να λειτουργει ως acces point?? Το speedtouch το εχω και ως adsl modem..

Μηπως να βαλω τη ρυθμιση του Belkin ως access point και καπως να δει το speedtouch ως modem??

Link to comment
Share on other sites

Λογικα το belkin θα το κανεις access point και εχω την εντυπωση οτι πρεπει να του δωσεις και το gateway του δικτυου.Αλλα ολο και καποιος ειδικος θα δει το μυνημα και θα φτιαχτεις.

Το speedtouch ως εχει θα το αφησεις. αντε να χρειαστει κανα brigde με το belkin.

Link to comment
Share on other sites

Λογικά θα πρέπει να γυρίσεις το belkin σε bridge mode και να συνδέετε ασύρματα στο speedtouch σου.

Φυσικά θα πρέπει να έχουν διαφορετική IP αυτά τα 2 και στο belkin να δηλώσεις ως gateway την IP του speedtouch.

Subnet θα έχουν και τα 2 το ίδιο.

Link to comment
Share on other sites

Μαλιστα.. Bridge mode option δεν εχω εντοπισει στο belkin ακομα αλλα θα το ψαξω..

Εάν έχει το speedtouch σου bridge, γιατί να μην βάλεις ως κύριο το belkin και επάνω σε αυτό να συνδέετε το speedtouch;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.