Jump to content

Προβλημα με pc


afanas777
 Share

Recommended Posts

Πριν μερικες ωρες εκλεισα κανονικα τον υπολογιστη και πριν λιγο πατησα το power για να ξεκινησει. Ξεκιναει και φορτωνει και μου βγαζει ενα μυνημα ''δεν κλεισατε καλα τα windows και διαλεξτε να ξεκινησετε κανονικα κ.τ.λ''. Παταω να ξεκινησει κανονικα και μαυριζει η οθονη. Παταω ενα κουμπι στο πληκτρολογιο και κανει restart μονο του. Το δοκιμασα 5-6 φορες και εκανε το ιδιο πραγμα. Δοκιμασα μετα να κανω φορματ και εβαλα το cd. Κανει κανονικα προεγκατασταση και μολις παει να προετοιμασει τον δισκο η οθονη γινεται μπλε και βγαζει κατι κινεζικα γραμματα και κολαει εκει.

Εχω ενα 6ετιας maxtop σκληρο. Ειναι αυτο το προβλημα ή κατι αλλο?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ με το που είδα maxtor εξαετίας κιόλας, λέω καλά τα έφαγε τα ψωμιά του.

Αν μπορείς τρέξε κάποιο πρόγραμμα να ελέγξεις για bad sectors τον δίσκο σου.

Την έχω πάθει από maxtor αρκετές φορές. Από μακρυά κι αγαπημένοι..

Link to comment
Share on other sites

Nα παρω κανα ΑΤΑ δισκο ή να παρω εξωτερικο σκληρο και να μου μεινει για τον επομενο υπολογιστη? Θα εχω καποιο προβλημα στην εγκατασταση των windows? Δηλαδη με το που βαλω το usb θα μπορεσω να εγκαταστησω τα windows κ.τ.λ?

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να έχει "χτυπήσει" ο δίσκος, δεν αποκλείεται (βλ. Maxtor). Βρες καμιά καβάτζα και δοκίμασε κάποιον άλλον. Safe mode μπαίνει;

Οχι τα δοκιμασα ολα και κανει το ιδιο πραγμα παντα

Link to comment
Share on other sites

Μήπως δεν φταίει ο δίσκος αλλά κάτι αλλο? Μήπως έχει πρόβλημα με τις μνήμες? Γιατί ένας φίλος είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και μόλις άλλαξε μνήμη έστρωσε.

Link to comment
Share on other sites

Τελικα δεν ηταν ο σκληρος και εκανα αλλη μια βλακεια και πηγα σημερα και πηρα WD ΑΤΑ 160gb. Bγαζω τον παλιο και βαζω τον νεο 160αρη. Ξεκινω τον υπολογιστη και αρχιζει η εγκατασταση του σκληρου. Μολις πανε να εγκαταστηθουν τα windows παλι βγαινει η μπλε οθονη και τα κινεζικα.

Eχω 2 μνημες στον υπολογιστη 512 mb. Βγαζω την μια και αφηνω την αλλη μπας και ηταν αυτες το προβλημα. Τζιφος και μαλιστα τωρα ακουγοταν και ενας ηχος σαν αλαρμ ''τατατατατατατατα''. Κοιταω και βλεπω οτι εχει αναψει ενα κιτρινο λαμπακι στην μητρικη και βγαζει καπνους. Το βγαζω απο την πριζα,κλεινω την πορτα του κουτιου,του τραβαω 2-3 κλωτσιες απο τα νευρα μου, και το παω οπως ειναι στην αποθηκη.

Link to comment
Share on other sites

δες τροφοδοτικο

ραμ και θερμοκρασιες

κανε και ενα reset to bios

Δεν κοιταω τιποτα ,γιατι δεν ξερω και πολλα και εχω νευριασει. Αντεξε 6 χρονια και τα εβγαλε τα λεφτα του. Παμε για αλλα τωρα. Το μονο που με στεναχωρει ειναι οτι μου εμεινε ο ΑΤΑ 160αρης. Αραγε οι καινουργιες μητρικες παιρνουν και ΑΤΑ?

Link to comment
Share on other sites

παιρνουν

χρησιμοποιησε τον για εξωτερικο:tongue:

αν θες βοηθεια για το καινουριο πισι εδω ειμαστε:T:

thanks man. Εχω καταληξει για νεο pc,απλα δεν εχω λεφτα τωρα. Βολευομαι με το laptop της αδερφης μου :(

Link to comment
Share on other sites

φίλε πάρε ένα κουτάκι για εξωτερικό και κάνε τον εξωτερικό όπως είπαν παραπάνω, θα σου λύσει τα χέρια.....αλλά γιατί δεν το φτιάχνεις μιας και δεν έχεις λεφτά για καινούριο?? μπορούμε να σε βοηθήσουμε και εμείς...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.