Jump to content


Προβλημα με σκληρο δίσκο..


TheoDV

Recommended Posts

Μετα την χθεσινη επιχείρηση βγάλσιμου των καρτων γραφικών με τα αίματα και τα συναφή, σήμερα προέκυψε αλλο πρόβλημα...Έπεσε το ρελέ και εσβησε ο υπολογιστής. Απο τότε φτάνει μέχρι εκει που προσπαθει να ανοίξει τα windows και φορτώνει τα αρχεία τους χωρις να προχωραει...Το κανει συνέχεια και συνέχεια. Ούτε σβήνει ουτε παει μπροστά...Μίλησα με τον καθηγητη μου της πληροφορικής και μου ειπε να τον αφησω λιγο εκτος ρευματος μήπως εχει μείνει κατι ρευμα μεσα που και δεν μπορει να δουλεψει ο σκληρος...Το εκανα και τιποτα...Τι κανω τωρα?:rip::rip::rip:

Link to comment
Share on other sites

Αν είχε πρόβλημα ο δίσκος σου θα σου έβγαζε μήνυμα "NTLDR is missing". Άρα ο δίσκος σου δουλεύει, άρα σε κάθε περίπτωση μπορείς να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να κάνεις φορματ. Δοκίμασε σε παρακαλώ να δεις να μπορείς να ανοίξεις τον υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία πατώντας F8 κατά την εκκίνηση του υπολογιστή.

Link to comment
Share on other sites

Να βάλεις ένα δεύτερο δίσκο πάνω και να του περάσεις windows και μετά μέσω του καινούργιου να δεις τον παλιό (χρονοβόρο) ή να βάλεις ένα linux live cd και μέσω αυτού να κάψεις τα δεδομένα σου σε cd.

Link to comment
Share on other sites

Να φανταστώ πως όταν έβγαλες τισ κάρτεσ γραφικών δεν έβγαλες τους drivers ε; Aν είναι έτσι, μπες σε safe mode και καθάρισε τους drivers με το Driver Cleaner Pro (πρέπει να το κάνεις μόνο μέσω safe mode) και είσαι έτοιμος.

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να κατεβάσεις ένα linux live cd και να εκκινήσεις τον υπολογιστή σου από αυτό. Πήγαινε εδώ και διάλεξε όποιο θες. Σου προτείνω το Ubuntu μιας και είναι το φιλικότερο για τον αρχάριο χρήστη.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί έχω την εντύπωση ότι ο TheouLiS μας δουλεύει..... Όλα τα στραβά και τα κουλά σε αυτόν? Ειδικά σε εκείνο το "τραβούσαμε 2 άτομα να βγάλουμε την κάρτα γραφικών..." LOL και γιούχου!

Link to comment
Share on other sites

Φιλε δεν εχω ορεξη να δουλεψω κανεναν...Απλα δεν ειχα δει εναν μοχλο και τζαμπα τραβαγαμε 2 ατομα...Astrolabo εχω εναν σκληρο της αδερφης μου αλλα ειναι IDE και εγω παιρνω SATA...Μπορω να τον συνδέσω?

Link to comment
Share on other sites

Ναι μπορείς αλλα:

1. Θα σου πάρει περισσότερο χρόνο από το να κατεβάσεις ένα live cd

2. Δεν είναι σίγουρο ότι ο δίσκος της αδελφής σου με λειτουργικό θα ξεκινήσει και στο δικό σου υπολογιστή. Αν είναι διαφορετικό το chipset των μητρικών σας, θα σου βγάλει μπλε οθόνη.

αυτό που σου προτείνω είναι να κατεβάσεις ένα live cd, να μπεις με αυτό και να γράψεις ένα ή δύο dvd με τα δεδομένα που θες. Μετά, φορματ και είσαι οκ.

Link to comment
Share on other sites

Βγαζει μπλε οθονη, εχεις δικιο...Τωρα αυτο που κατεβασα(live cd) το βαζω να bootαρει και μετα μπαινω κανονικα?Τωρα αυτο που κατεβαζω ειναι .iso απ οτι βλεπω...Το γραφω σε cd ως iso?Θα το bootαρει?Δηλαδη στο nero παταω δημιουργηστε UDF/ISO cd η δημιουργια cd εκκινησης?????????????????????????????????????

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.