Jump to content



Western Digital RE3 250GB


slaught

Recommended Posts

Θελω να ρωτησω απο θεμα ταχυτητας η σειρα RE3 τι λεει?Ο εφεδρικος σκληρος γεμισε (ενας WD 320Gb ) οποτε σκεφτομαι την αμεση αγορα ενος μεγαλυτερου.O main hd ειναι: WD 500 32MB cache.Σκεφτομαι αν οι RE3 ειναι οντως ταχυτεροι να βαλω τον 500αρη σαν back-up και ν' αγορασω τον Western Digital RE3 250GB για να βαλω το λειτουργικο και τα παιχνιδια.Πιστευω στο θεμα μεγεθος δεν θα εχω προβλημα?

Επισης ξερει κανεις ο 250 και ο 320 τι μεγεθους ειναι τα platter τους?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω να πας για wd6400 είναι αρκετά γρήγορος ( 90ΜΒ/s περίπου στο hd tune) αλλά έχει και αρκετή χωρητικότητα έμενα όσο μεγάλους δίσκους και αν είχα ποτέ δεν με έφταναν ειδικά τώρα που ακόμα και τα παιχνίδια ξεπέρασαν τα παραδοσιακά dvd δεν με φτάνει με τίποτα ο χώρος

Link to comment
Share on other sites

Ο 750 θα είναι η απόμενη αγορά.....::happy2:

Μάλλον στο e-shop τον μπέρδεψαν και τον καταχώρησαν σαν RE2 γι' αυτό δεν τον είχα βρει!!:slap:

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον το σκληρο τον θελω για win κ´ games αυτο σημαινει οτι πρεπει να ειναι γρηγορος... το οτι εχει ενα platter ειναι τεραστιο πλεονεκτημα.Eιναι και η σειρα με τις 7200.11 στροφες οποτε παιζει να εχει πιο καλες-παραπλησιες επιδοσεις με τους raptor.

Link to comment
Share on other sites

Έχω πολύ καλά νέα. 2χ250 RE3 σε RAID1 έβγαλαν 11.7 randon access και 96.5 average read (peak στα 120), όταν δύο άλλοι WD 250άρηδες (2 ετών ο ένας, 1 έτους ο άλλος) πάλι σε RAID1 (με τα ίδια data) έβγαζαν 13.4 randon access και 51 average read (peak στα 60). Σχεδόν διπλές επιδόσεις....

Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη γιατί στο παλιό ζευγάρι οι δίσκοι ήταν διαφορετικά μοντέλα.

Από την άλλη, επειδή μετέφερα το RAID1 από το παλιό στο νέο ζευγάρι αλλάζοντας έναν-έναν τους παλιούς με νέο δίσκο και κάνοντας rebuild το mirror, παρατήρησα ότι το ζευγάρι παλιός+RE3 έκανε rebuild σε 6.5 ώρες (!) ενώ το RE3+RE3 έκανε 50 λεπτά.

Θα πάρω ένα ζευγάρι ακόμη για RAID 0+1.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Μια χαρα - βέβαια δεν είμαι και τύπος που τρελένεται με τις επιδόσεις. Πιο πολύ δουλεύω interactive εφαρμογές και μισό-ένα δευτερόλεπτο καθυστέριση δεν το ψάχνω αν φταίνε οι δίσκοι. Κάνω μια τζούρα καφέ και συγχρονιζόμαστε.. :beer:

Η φρενίτιδα των SSD με αφήνει αδιάφορο. Θα έβαζα όμως RAID0+1 αν έστηνα τώρα PC (με 2 250άρηδες ακόμη). Απλά στη φάση που είμαι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαδικασία για το χρόνο που έχω και το αναβάλω συνεχώς. Λογικά θα το κάνω μόλις (μετά) σκάσουν τα 7 επίσημα (κατά Χριστούγενα μεριά).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
στη περιπτωση αυτη ψαχνω κατι που να ειναι σχετικα γρηγορο και να μην εχει θορυβο αξιοπιστια μετραει αλλα παιρνω τα μετρα μου πιο επικινδυνα ειναι τα xp παρα οι δισκοι

Λιγο υπερβολικος μου ακουγεσαι!Πλεον τα xp ειναι αρκετα σταθερα και γρηγορα!

Link to comment
Share on other sites

στατιστικα περισσοτερα fail μπορεις να φας απο λειτουργικο παρα απο δισκο στον οποιο κανεις και backup αν μουλαρωσουν τα xp τι κανεις?

εξαρταται και απο τη χρηση ενα απο τα pc μου ειναι πεδιο δοκιμων και γινεται το ελα να δεις αλλοι δεν εχουν προβλημα

γρηγορα σε σχεση με τι? με αλλα λειτουργικα που σου προσφερουν αλλα πραγματα και ειναι φυσικα βαρυτερα

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.