Jump to content



Virtual XP PC σε Vista PC


neuromancer

Recommended Posts

Έχω ένα working PC (της υπογραφής) με WinXP, γύρω στα 200ΜΒ εφαρμογές και data. Λειτουργεί με 2x250 δίσκους σε RAID1.

Στήνω νέο PC με τα κόκκινα εξαρτήματα της υπογραφής. Λέω να βάλω Vista64 ώστε να ..εκμοντερνιστώ και να βλέπω και τα 4GB.

Ειναι δυνατό να μεταφέρω τη Win XP εγκατάσταση σε virtual pc που θα τρέχει στο Vista PC ? Πώς περίπου γίνεται ? Με τι λογισμικά ? Ποιά είναι η προεργασία πυο απαιτείται ?

Το ζητούμενο είναι να εξακολουθήσω να έχω λειτουργική την XP εγκατάσταση, μέχρι να στηθεί όπως θέλω το Vista.

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους αφιερώσουν λίγο χρόνο και καταθέσουν τις γνώσεις τους - δυστυχώς δεν το κατέχω το θέμα.:book:

Link to comment
Share on other sites

Οκ, αυτό είναι για να φτιαξω το image.

Μετά στο PC υποδοχής που θα τρέχει τα Vista64, εκεί χρειάζεται να εγκαταστήσω κάτι? Πώς θα "φορτώσω" το image που έφτιαξα πριν?

Link to comment
Share on other sites

Να'μαι πάλι...! Τρέχω τον Converter και είναι στη φάση που πρέπει να πω το destination type. Τι πρέπει να διαλέξω? To #2 ?

1. VMWare Infrastructure Virtual Machine

(the Vitrual machine is stored in a VMWare VirtualCenter or a VMWare ESX Server)

2. Other Virtual Machine

(the virtual machine will reside in a VMWare standalone product)

To virtual WinXP PC που θα φτιάξω θέλω να το τρέχω σε PC που θα έχει Vista64.

edit:

Η επιλογή #2 παραπάνω μου δίνει type of virtual machine to create: και έχει ως επιλογή το Workstation 6.x Αν έχω καταλάβει καλά, αυτό δεν πρέπει να θέλω? Δηλαδή μετά θα πάω στο Vista64 PC, θα βάλω το VMware-workstation και μέσω αυτού θα φορτώσω το image του WinXP PC.

Με το θέμα 32bit/64bit πρέπει να προσέξω κάτι ? Πάω να βάλω 32bit virtual WinXP σε Vista64 bit.

Link to comment
Share on other sites

Εγκαταλείπω το σενάριο VMWare γιατί υπάρχει πίεση χρόνου (πρέπει να στηθεί το PC γιατί ο ανηψιός περιμένει) και δεν το κατέχω το θέμα οπότε προβλέπω blackout από Internet, περιορισμένη διαθεσιμότητα μέχρι να τα στρώσω όλα, κτλ κτλ.

Θα δοκιμάσω να μεταφέρω την τρέχουσα εγκατάσταση με Acronis. Δοκίμασα με τον ένα δίσκο του RAID (τον έβαλα στο νέο PC), τον έβλεπε bootable και ότι ήταν από RAID1, ξεκίνησαν να φορτώνουν τα Windows αλλά κόλλησε άσχημα με BSOD στην πορεία, παρόλο που ήμουνα σε safe mode. Δεν είχα καθαρίσει από drivers βέβαια... αλλά υποσχέθηκε να το κάνει το Acronis. Για να δούμε....

Ασχετo: Το Matrix δεν μπορεί να κάνει το rebuild του image πιο γρήγορα? 2.5 ώρες και ακόμη στο 50% είναι.... κατάρα! :yawn:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.