Jump to content



Q6600 τρελες θερμοκρασιες


deeptreck

Recommended Posts

καινουριος στη παρεα παιδια και με προβλημα.

εχω ενα συστημα που κλεινει χρονο σε λιγες μερεσ, και ηταν ολο το χρονο πραγματικα χωρις ουτε ενα προβλημα με τρελη χρηση, και παντα 24/24. αντε να χει κλεισει 2,3 φορες ολες κ ολες.πριν κανα εξαμηνο που χε τυχει να ελεγξω το core temp εδινε 45 +-5.

εδω και μια βδομαδα κανει επανεκκινησεις μια στο τοσο, και τσεκαρα θερμοκρασιεσ και φρικαρα και γω, αφου ειδα, 92 σε idle.

αεροψυκτο συστημα. ακουω συμβουλες. δικαιολογειται απλο προβλημα ψηκτρας ξαφνικα μετα απο ενα χρονο? (ιντελ ψηκτρα με οτι να ναι παστα, δεν ειχα δωσεισ (κακως) σημασια).

ελπιζω να αντεχει το pc τοσο οσο χρειαστει για να βλεπω τις απαντησεις σας πριν του αφησει κανα χουσουρι αυτο το ψησημο.. αν γινεται αυτο!

ευχαριστω εκ τω προτερων για τη βοηθεια

Link to comment
Share on other sites

Βαλε καινουργεια θερμοαγωγημη παστα και κοιταξε αμα κουμπονει καλα η ψυκτρα γιατι ετσι οπως τα λες μου φαινεται οτι η ψυκτρα δεν παταει ολη πανω στο CPU γιαυτο και εχεις τρελες θερμοκρασιες...

Link to comment
Share on other sites

παιδια ευχαριστω για την τοσο αμεση ανταποκριση.

λοιπον, τσεκαρισμενο γυριζει το ανεμιστηρι.

σιγουρα η πρωτη κινηση απο δευτερα κιολασ ειναι να παρω ψηκτρουλα και παστα, απλα με παραξενευει το οτι το κανει μετα απο ενα χρονο λειτουργιασ και δε ξερω αν δικαιολογειται

Link to comment
Share on other sites

Σε πόσες στροφές γυρίζει? Στο bios η με ένα speedfan θα το δεις...

Επίσης με κλειστό PC τσέκαρε αν η ψύχτρα κουνιέται. Λίγο είναι λογικό...

Μπορεί να έχει βγει κάνα από τα κλιπάκια...

Link to comment
Share on other sites

το χα τσεκαρει εξ αρχης, δε κουνιεται σχεδον καθολου. νορμαλ κατασταση δλδ. γι αυτο και με παραξενεψε. επισης εννοειται τσεκαρισμενο, δεν εχει ξεκουμπωσει κλιπακι. δλδ αν καταλαβαινω καλα, υπαρχει πιθανοτητα να χει ξεγαρβαλωθει ασ πουμε το σημειο επαφης της ψυκτρας, και παραλληλα να τα χει φτυσει η ετσι κ αλλιως κακης ποιοτητας παστα?

να βαλω κ ενα ακομη, μπορει ασχετο, στοιχειο στο τραπεζι :), οταν εκλεινε στις αρχεσ, κανα δυο φορες, εβγαζε τη μπλε οθονη και κατι εφτανε στο 100 % γρηγορα, και μετα εκλεινε. υστερα στα κλεισηματα του, απλα εκλεινε αποτομα και μετα δεν ανοιγε στο καπακι, και δε ξερω αν τυχαινε αλλα εκλεινα και ανοιγα τον διακοπτη του τροφοδοτικου πισω, και μετα ανοιγε. κ ασ ειχαν περασει λιγα δευτερολεπτα. δε ξερω αν εχει σημασια.

α, στροφες ανεμιστηρα ειναι και ηταν ανεκαθεν 2200 και απο προγραμα και απο bios.

Link to comment
Share on other sites

επειδη θα παρω μια ψυκτρουλα για να δω τι παιζει, θελω να μου πειτε καμια γνωμη, για κατι σχετικα οικονομικο. αξιζει η ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO S775 στα 20€ ?τωρα μολις ειδα και αυτη THERMALTAKE CL-P0370 TMG I1 , δε ξερω...εστω αν καποια ειναι λιγο καλυτερη απο την ιντελ που χω πανω τωρα. και πειτε μου και καμια παστα. ARCTIC COOLING MX-2 THERMAL COMPOUND γυρω στα 5€, αξιζει? ρωταω για να ξερω αν οταν τα βάλω θα δικαιολογείται να δω διαφορά, ώστε να ξέρω μη και φταίει τίποτα άλλο

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου πρωτα απ' ολα δοκιμασες να καθαρισεις ΚΑΛΑ την υπαρχον ψυκτρα....????? Μετα απο 24/7 χρηση ειναι λογικο να εχει μαζεψει τη "σαρα και την μαρα" επανω......

Link to comment
Share on other sites

σωστό φιλε μου. το βραδάκι που θα πάω σπίτι θα το κοιτάξω το θέμα και αν δε δω άσπρη μέρα...

Προσφατα "καθαρισα" ακριβως την ιδια περιπτωση με σενα ( το PC του γαμπρου μου....χεχεχε δεν εχει ιδεα απο PC :D ) ......Απο 43-46c ειχε φτασει στους 97-99+ c και του εκανε shotdown το PC πριν καλα καλα παρει "μπρος".......:D Μιλαμε πως εβγαλε "τρελη" μακα η ψυκτρα...... Εντελει τωρα δουλευει μια χαρα ....... ;)

Link to comment
Share on other sites

τελικα οντως οταν εβγαλα τη ψυκτρα γινοταν ενας χαμος... το καθαρισα, πηρα και την ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO S775 και τωρα θυμηθηκα τι επεξεργαστη ειχα καποτε!! καλα μιλαμε σερνοταν και τωρα πεταει. απιστευτη δουλεια κανει κ η ψυκτρα καθως δουλευω με 21-28 σε full! ευχαριστω παιδια

Link to comment
Share on other sites

Παιδια, μολις αλλαξα ψυκτρα στον Q6600 (εβαλα και παστα Arctic Silver 5) και απ'οτι ειδα εχει διαφορα με τη stock.

STOCK COOLER_____________________________THERMALTAKE CL-P0378

coretempstockto1.jpgcoretempthermaltakekn8.jpg

STOCK COOLER___________________________THERMALTAKE CL-P0378

realtempstockdy4.jpgrealtempthermaltakehg9.jpg

Πως τις βλεπετε τις θερμοκρασιες, καλες ειναι?

Link to comment
Share on other sites

τζαμι εισαι.. o q6600 μεχρι 61 βαθμους ειναι πολυ ενταξει. αν και το οριο του ειναι 71..οποτε εσυ εισαι μια χαρα. δοκιμασε να το ανεβασεις στα 3 να δεις που εισαι με θερμοκρασιες τοτε..

Link to comment
Share on other sites

το να πας τον q6600 στα 3 ειναι +25% και στο εγγυατει και η ιδια η intel ..απλα απο το bios ανεβασε το FSB. π.χ.(με πολλαπλασιαστη 9 . ανεβαζεις το fsb 333 και γινεται 333*9=2997ΜΗz.) αμα παλι βοβασαι οκ. και 2,4 καλα ειναι. εγω τον πηγα στα 3,6 και παλι ειμαι ενταξει.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.