Jump to content



Αποριες περι δισκων


kataraman

Recommended Posts

Καλημερα παιδια και παλι θελω απλα τις γνωμες σας...Εχω εναν 120αρι IDE δισκο για τα 2 λειτουργικα(XP 32bit και Vista 64bit) και οσο νανε ψιλο αργει ο δισκος.Ψαχνομουν για SSD αλλα ακομα εχει τσουχτερες τιμες και δεν αξιζει...Θελω τωρα να βαλω παλι ενα δισκο για τα λειτουργικα μου ποιο καινουργειο και ποιο γρηγορο και εναν 500αρι δισκο που θα εχει μεσα Games και απο εκει θα παιζουν κιολλας και εφαρμογες απο προγραματα δηλαδη setups.Τι δισκους λετε να βαλω???Στο λειτουργικο σιγουρα πρεπει να βαλω κατι γρηγορο αλλα στον αλλο δισκο που θα ειναι εγκατεστημενα τα παιχνιδια πρεπει να ειναι και εκεινος γρηγορος η δεν θα εχω προβλημα???

Link to comment
Share on other sites

Με μονό δίσκο μην περιμένεις πολλά! Αντε με κανένα velociraptor να νιώσεις κάπως γρηγορότερος.

Για αισθητή ταχύτητα θες RAID0, π.χ. με δύο WD RE3 δίσκους για να σου βγει και φτηνά.

Αν θα αποθηκεύσεις κρίσιμα δεδομένα όμως, το RAID0 είναι λίγο παρακινδυνευμένη λύση.

Link to comment
Share on other sites

η ταπεινη μου γνωμη ειναι,τωρα που επελαυνουν τα ssdια και ξεφτιλιζονται οι τιμες των μαγνητικων δισκων,να παρεις εναν πολυ μεγαλο μαγνητικο δισκο,και να φροντισεις να βρεις πιο μοντελο εχει μεγαλυτερη πυκνοτητα εγγραφης (δηλ ποιο εχει μεγαλυτερα platters).H διαφορα με εναν μικρο δισκο 2ετιας τριετιας ειναι τεραστια...για να σου δωσω να καταλαβεις τωρα για τι διαφορα μιλαμε.:

στο ιδιο συστημα:ειχα XP SP2 σε seagate 120αρη 7200.9(το 9 ειναι η γενεα του δισκου νομιζω).Εβαλα Vista σε seagate 7200.11 500GB ...Ε χωρις καμια υπερβολη,η εγκατασταση Vista στον 500αρη ΞΕΦΤΙΛΙΖΕ την εγκατασταση των ΧΡ..ΟΚ ξερω πως αλλο το fresh install και αλλο τα ταλαιπωρημενα ΧΡ,αλλα δεν μπορω να εξηγησω τετοια τεραστια διαφορα αλλιως.Φαντασου δηλαδη μου φαινοταν εντελως αστειο στην εγκατασταση Vista το "uninstall driver-reset-install driver-reset",ενω στην εγκατασταση ΧΡ ημουνα με παλιους ντραιβερς επειδη σκυλοβαριομουνα τα ριζετς...παρε κι αλλες γνωμες βεβαια...

Link to comment
Share on other sites

Φιλαρακο σκασε 150 ευρα χτυπα τρεις seagate 500gb 32mb κανε ενα raid 0 με partition 300 και 32κ , εκει θα δεις ταχυτητα.....θα χτυπας ενα 300 mb read average και θα δεις ΘΕΟ! Θα μπαινεις windows με δυο περασματα στην μπαρα! και γενικα ολα θα πηγαινουν σφεντονα!

Εγω τωρα θα παρω και ακομη εναν!

Εννοειται πως για το back up μου εχω 2 wd 640gb!!!!

Link to comment
Share on other sites

Βασικα για να σας πω την αληθεια Raid δεν σκεφτηκα ποτε να στησω γιατι νομιζω ποιο πολυ για εφαρμογες server το χρησημοποιουν παρα για εφαρμογες σπιτιου οπως και εμεις στο μαγαζι εχουμε 2 δισκους σε RAID ετσι ωστε αμα τεζαρει ο ενας δισκος να μην κρεμασουμε απο τον File Server που εχει και την βαση δεδωμενων του μαγαζιου...

Παιδια τωρα λιγο δισκολο να δωσω τοσα λευτα για 3 δισκους προτιμο αμα ηταν να δωσω τοσα λευτα να παρω εναν SSD μικρο για αρχη και μετα βλεπουμε...Καμια αλλη λυση δεν υπαρχει εκτος απο αυτη που προτινετε???

Link to comment
Share on other sites

εχω και εγω προβλημα ταχητυτας δισκου. οχι αισθητο βεβαια. εχω ενα segate 32 , 500 GB για τα τα vista (πολυ για λειτουργικο ξερω) και απο εκει αλλους 2 εξτρα για τα παιχνιδια, εφαρμογες , για download κτλ. σκεφτομαι να παρω εναν raptor . και ρωτω raptor or raid ???? αλπα ακουω σεινεχεια οτι ειναι επικυνδυνο το raid για αυτο ψιλοδισταζω και λεω πιο πολυ για raptor.. opinions pls:...:

Link to comment
Share on other sites

Για μη raid, μη ssd λύση:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303862 ---> σύστημα και ότι εφαρμογή/game χωρέσει

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303709 ---> data

σύνολο 174.59 ευρώ!

NO way..!!! σε καμια περιπτωση μην παρεις 2 γενειες πισω raptoρι.. παρε 2 640ΑΑΚS κανε 100-150gb raid 0 (οχι περισσοτερα για να μην ανεβει το seek time) και τα υπολοιπα raid 1, συνολο 110 ευρω

Link to comment
Share on other sites

NO way..!!! σε καμια περιπτωση μην παρεις 2 γενειες πισω raptoρι.. παρε 2 640ΑΑΚS κανε 100-150gb raid 0 (οχι περισσοτερα για να μην ανεβει το seek time) και τα υπολοιπα raid 1, συνολο 110 ευρω

Μία γενειά πίσω πρέπει να είναι. Απλά του τον πρότεινα γιατί με velociraptor θα ανέβαινε πολύ η τιμή.

Λες με raid0 να χτυπήσει σε επιδόσεις πάνω από τον raptor;;

Link to comment
Share on other sites

για raptor δεν το πολυσκεφτομαι. πολλα λεφτα και λιγα GB. με raid0 ξερω ειναι διπλασια ταχυτητα ουσιαστικα. (raid1 ειναι οτι οτι κανεις τα γραφει σε 2 δισκους backup καλο) αλλα απο εκει και περα τι παιζει?ακουω για κατι ταχητυτες διαβασματος τρελες. 340 MB/sec... ισχυει????

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον ας το θεσω αλιως το πραγμα...Ποιος κανονικος δισκος δηλαδη που δεν ειναι SSD ουτε Raptor θα μου καλυψει τις αναγκες μου για ταχυτητα???Ειμαι ποιο πολυ Fan της Seagate γιατι δεν με εχει απογοητευσει οσους δισκους και αν εχω δικους τους που εχω τουλαχιστον 10 δισκους απο τους παλιους που ηταν 10GB μεχρι και 500GB τωρινους....

Raid φοβαμε να κανω με αυτα που ακουω και εκτος αυτου οπως λετε για να κανω σωστο Raid πρεπει να αγορασα και κανα 3 δισκους και μετα θα εχουμε και ποιο πολυ φασαρια και ποιο πολυ καταναλωση σε ρευμα και δεν ειμαστε για τετοια...Γενικος ειμαι της γνωμης ΛΙΓΑ και καλα :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις άλλη λύση. Είτε Raptor πάρεις είτε RAID0 δεν έχεις ασφάλεια. Η πιο φτηνή λύση είναι 2 δίσκους για RAID0 και συχνό back-up σε άλλο δίσκο. Αλλιώς πας σε RAID0+1 ή σε RAID5.

Link to comment
Share on other sites

250άρηδες WD 2ετίας ο ένας - 1 έτους ό άλλος: MO 52MB/sec (60 max)

250άρηδες WD RE3: MO 97MB/sec (120 max)

το bench έγινε με HDTach στο ίδιο PC (υπογραφής)

οι δίσκοι είχαν τα ίδια ακριβώς data (μόλις είχε γίνει μεταφορά του mirror)

Δε νομίζω να φταίει η διαφορετικότητα των δίσκων του πρώτου config. Οι RE3 είναι όντως καλοί. Θα έπρεπε τους δοκιμάσω και μόνους τους για καλύτερη εικόνα αλλά τώρα είναι λίγο αργά.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια τι ειναι αυτα που λετε ολοι τσιμπιστε εκει 2x750gb με θηκη με ethernet συνδεση με το ρουτερακι για file server κ εναν 750 εσωτερικο για παιχνιδια κ καθαρησατε κανα 250αρι ευρω θα σας παει.Τωρα τα περι raid κ ταχητητες κ μακακιες ειναι περιτα.Μην καιγεστε παρτε εναν ssd με 75ευρο για τα windows να πηγαινουν σφαιρα.ο ραπτορας δεν αξιζει πολυ ακριβος κ πολυ θορηβο ρε παιδι μου.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.