Jump to content



HTPC ή οχι...


r0y4ax

Recommended Posts

Εχουμε και λέμε... εχω το σύστημα της υπογραφής και μιας και δεν θέλω να βάλω htpc στο σαλόνι μου είπα απλά να συνδέσω το pc μου με την οθόνη που έχω, την LG 37LG5000 μια 1080p.

Αρχικά να πώ οτι σύνδεσα το pc με την TV με ενα DVI->hdmi καλώδιο αλλα είχα μόνο εικόνα όχι ήχο... γιατι ?

Για να παίζω τις ταινίες που θέλω δλδ χ264 1080p DTS.. χρειάζομαι κάτι άλλο?πχ μια καρτα ήχου καλύτερη απο αυτήν που έχω? το pc με την TFT είναι σε διαφορετικό δωμάτιο(8m~) και θέλω να συδέσω και το home cinema για να έχω 5.1... είναι ποιό βολικό να περάσω σε HTPC ή όχι ? πώς θα συνδέσω το Home cinema με το PC? με hdmi?

Αν η κάρτα γραφικών είχε hdmi θα είχα και ήχο ή όχι?

Τι τιμές παιζουν σε HTPC? και ποιά τα βασικά parts?

Link to comment
Share on other sites

Είχε ένα SPDIF καλώδιο η συσκευασία της...Συνδέεις εσωτερικά στη μητρική σου στην αντίστοιχη υποδοχή SPDIF-Out και στο SPDIF-In της κάρτας σου...Επίσης νομίζω πρέπει να κάνεις κάποια αλλαγή από Νvidia panel...

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ που έχω ένα htpc δεν έχω ήχο μέσω hdmi που συνδέω την 4850 (θα μου πείτε ότι η 4850 δεν έχει HDMI αλλα έχει adaptor που σου δίνει μαζί η συσκευασία) οποτε πείρα ήχο από την κάρτα ήχου από ένα τζακάκι που τοποθετείται στην κάρτα ήχου και σε 2 που καταλήγει Left & Right και πάει στον ενισχυτή :dirol:

Link to comment
Share on other sites

Αν το Home Cinema έχει HDMI In/Out μπορείς να το κάνεις pass through (με τη φάση του SPDIF)...Ο ήχος θα παίζει στο home cinema και η εικόνα θα παίξει στο Display σου πάλι μέσω HDMI...

Αν το Home Cinema δεν έχει HDMI, τότε δίνεις ώς έχουν HDMI εικόνα στο Display σου και ήχο στο Home Cinema είτε αναλογικό από 2πλό RCA (L&R) είτε ψηφιακό με οποιαδήποτε έξοδο ψηφιακή διαθέτει η κάρτα ήχου σου.

Στην περίπτωση αυτή & αν το Display σου έχει Audio Out (Toslink π.χ. ) μπορείς πάλι να χρησιμοποιήσεις την πατέντα με το SPDIF Ιn της GTX 280 σου και να περάσεις μέσω HDMI ήχο & εικόνα στο Display και κατόπιν από το Audio out αυτού να δώσεις στο Home Cinema...

Link to comment
Share on other sites

oxi δεν εχει..:( οπως και στην 9800+GTX ενος φίλου με hdmi...και μια 9800gx2 και αυτη εχει hdmi αλλα δεν ειχε...αγορασα 2 spdif καλώδια αλλα τιποτα.Εψαξα στο ιντερνετ και μιλάνε για ενα nvidia cable..αλλα πουθενα να το αγοράσω..

Link to comment
Share on other sites

Για τσέκαρε εδώ..αυτό ψάχνουμε...

To θέμα είναι πως γενικά περιλαμβάνεται στη συσκευασία των καρτών που το υποστηρίζουν... π.χ. δες στην σελίδα της ASUS EN9800GTX+ TOP/HTDI/512M :

AsusEN9800GTXTOP-HTDI-512M-BundledA.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η ati δεν χρειάζεται καλώδιο για να περάσει ήχο μέσω hdmi. Θέλει απλά τον driver για τον ati hd sound και να αλλάξεις από το πανελ ήχου την κάρτα γραφικών! Με λίγα λόγια σε γλυτώνει από περιττό κόπο

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω ακόμη και 2 μητρικές που το είχαν στη συσκευασία τους...

Ωστόσο έχεις δίκιο, ανάλογα με τον κατασκευαστή και προφανώς και την τιμή της κάρτας ποικίλλουν τα περλκόμενα...

Link to comment
Share on other sites

Να το παρεις τωρα απο "εξω" δεν λεει,μιας κ εδω δεν το κοβω να το βρεις καπου.

Αμα στο δωσει καποιος εχει καλος!Αλλιως παρε 1 optical η coaxial απο την μητρικη η την καρτα ηχου σου για το h.t κ δωσε με hdmi στην tv.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο το καλλώδιο δεν είναι τίποτα παραπάνω απο τα απλά που έχουν πάω τα κουτιά για το power button.

Εγώ είχα περίσεβμα απο ενα παλιό κουτί και το έφτιαξα μόνος μου.Το μόνο πρόβλημα είναι να κάνεις σωστά τις συνδέσεις τίποτα άλλο :magic:

Αν και στο τέλος απογοητεύτηκα γιατί ανακαλυψα ενα καλλώδιο που συνδέει το SPDiF της μητρικής με της κάρτας γραφικών εξωτερικά Μέσω s/pdif.

Το ένα καρφί πάει στην κάρτα γραφικών και το άλλο στην αντίστοιχη υποδοχή της μητρικής ;)

http://www.pccables.com/images/05030.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η μητρική έχει απο την πίσω μεριά αυτο το πορτοκαλί βύσμα

ASUS%20MAXIMUS%20FORMULA.gif

Βάζεις την μια μεριά του καλλωδίου εκεί και την άλλη εδω

galaxy_8800gt_512mb_04.jpg

Ακόμα συγνώμη,δεν είναι το καλλώδιο που έβαλα πάνω :sorry:

Είναι το καλλώδιο που έχει κάθε κάρτα γραφικών στο κουτί της και δεν ξέρουμε που χρησιμεύει :happy2:(Ακόμα και μια 8600GT που είχα είχε οπώτε φυσιολογικά όλες το έχουν)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που περιγράφεις απλά δε γίνεται...πιο γρήγορα θα κάψεις τίποτα, παρά θα δουλέψει.

Η μητρική εκεί βγάζει έξοδο ήχου, ενώ η κάρτα γραφικών εκεί που λες έχει έξοδο εικόνας, μέσω S-Video.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.