Jump to content



Συνθεση νέου υπολογιστή


OperatorX

Recommended Posts

Καταρχάς καλησπέρα! Με λένε Πέτρο και είμαι νέο και ψάρακας. Αυτό είναι το πρώτο μου post Και ελπίζω να έχει ανταπόκριση! Επίσης ελπίζω να είναι στο σωστό μέρος.

Αρχικά έχω καταλήξει σε κάποια πράγματα και για άλλα θέλω την γνώμη σας! Παραθέτω κάτω την σύνθεση.

Στα σίγουρα:

Case: Coolermaster HAF Full ATX με τα απαραίτητα φίλτρα για σκόνη

CPU: Intel i7 920

CPU Fan: Coolermaster V8

HDD: 1x WD 10k 150GB , 1x WD 7,2K 1TB

Ram: 3x2GB DDR3 1600MHz 7.7.7.20 πιθανών Α-Data

Και τώρα τα διλλήματα¨

PSU: Μετά από έρευνα στο Internet και από συμβουλές του Γιάννη από extreme είδα ότι το Silverstone Olympia 750 παρέχει μεγαλύτερα Amber 30 και 28 από τα άλλα τροφοδοτικά στην ίδια κατηγορία! Από Εfficiency είναι >80% . Από την άλλη το Coolermaster 700 παρέχει 5 χρόνια εγγύηση! Το Corsair καλά στοιχεία. Ποια η γνώμη σας?

Μ/Β Θα χρειαστώ μητική για s1366! Τρις επιλογές. Αρχικά ήταν τέσσερεις αλλά η MSI Eclipse έφυγε! Για όλες έχω ακούσει και καλά και κακά! Προβλήματα με BIOS με Drivers και συμβατότητας. Το μόνο που δεν θέλω είναι να έχω πάλι τέτοιας φύσης πρόβλημα! Η ASUS P6T είναι η πιο σταθερή από ότι λένε! Η Gigabyte έχει υπεροχή σε σχέση με τις άλλες! Οι RAM είναι μέχρι 24GB και μέχρι 2000ΜHz! H ASUS Rampage 2 Extreme φαίνεται να είναι η καλύτερη σε θέμα O/C και για μένα η ASUS Μου κάνει πιο αξιόπιστη από την Gigabyte (κολλήματα που έχει ο καθένας). Με Ποια κάρτα μητρική θα έχω τα λιγότερα προβλήματα? Και με ποια τις περισσότερες δυνατότητες?

Τέλος , πάμε στο θέμα για την κάρτα γραφικών! Το πιο λογικό είναι να πάω για την 285GTX. Αλλά από ποια εταιρία? Είδα ότι όλες οι κάρτες μεταξύ ASUS, eVGA, Gigabyte, XFX είναι ίδιες, αλλά ποια εταιρία είναι πιο αξιόπιστη? Με ποια κάρτα θα έχω διαφορά?

Κλείνοντας. Θέλω να πω ότι προχώρησα στο νέο thread αφού έψαξα σο forum αλλά περισσότερο μπερδεύτηκα παρά βοηθήθηκα να αποφασίσω :) !

Θα εκτιμούσα να μου πουν παιδιά από την εμπειρία τους με Χ58 κάποια προβλήματα που αντιμετώπισαν και δεν βρήκαν λύση.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Link to comment
Share on other sites

επειδή μίλησα με ένα τεχνικό, και επειδή το PC δεν είναι αποκλειστικά για gaming θα πάω σε nVidia σίγουρα. Επείσης δεν εμπιστεύομαι την ati γενικά. Υποστηρίσουν και CUDA οπότε nVidia μονόδρομος! Τέλος φοβάμαι προβλήματα συμβατότητας με τους Intel...

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά πιστεύω πως φοβάσαι πολλά χωρίς λόγω, αλλά από την στιγμή που είναι φανμπουσμός (με την καλή έννοια) πάω πάσο, αν ΔΕΝ είναι από την άλλη άκου λίγο και για τις ΑΤΙ.

Καλός ήρθες!

Υ.Γ Το ότι μίλησες με τεχνικό στατιστικά μπορεί κάλλιστα να μην λέει τίποτα, μίλα με φίλους, άτομα που είναι στον χώρο ειδικά του gaming πολύ πιο μέσα από πολλούς τεχνικούς.

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει κάτι που να μπορεί να με πείσει ότι δεν θα έχω προβλημε οπως τα γνωστα προβλήματα με Ati? Από άλλα φορουμ άτομα με συνθέσεις i7 και ATi έχουν προβλήματα! Για αυτό το λόγο το λέω.

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει κάτι που να μπορεί να με πείσει ότι δεν θα έχω προβλημε οπως τα γνωστα προβλήματα με Ati? Από άλλα φορουμ άτομα με συνθέσεις i7 και ATi έχουν προβλήματα! Για αυτό το λόγο το λέω.

Δεν εχω δει κατι τετοιο φιλε μου..

Kαι ποιοι ειναι οι λογοι που σε βγαζουν στο μονοδρομο της nvidia? To cuda? Σε τι θα σου χρησιμεψει?

Link to comment
Share on other sites

To pc εκτός του gaming που δεν είναι η κυρια χρήση, το έχω για web design εφαρμογές και προγραμματισμό σε java, sql, php, C. Επείσης δουλεύω flash και σκέφτομαι να ασχοληθώ με video εφαρμογές. Ξέρω ότι ειδηκά για video η ΑΤΙ είναι καλύτερη αλλά για όλα τα άλλα νομίζω ότι υπερέχει η nVidia

Link to comment
Share on other sites

Oι asus εχουν ενα προβληματακι με το turbo multi που το ριχνουν σε o/c καταστασεις. Κατα τα αλλα, η p6tdlx ειναι αψογη κ δεν εχει κανει το παραμικρο. Τωρα δε ξερω αν σε ενδιαφερει το συγκεκριμενο θεμα.

Αν διαλεγα εγω τωρα, θα πηγαινα ειτε σε καποια απο τις dfi ειτε σε gigax58ud5.

Για μνημες ριξε μια ματια εδω, ειχα ποσταρει καποια λινκς προς το τελος.

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=57689

Link to comment
Share on other sites

gigax58ud5 από εμένα και nvidia 285 ή 4870χ2. τροφοδοτικό coolermaster 700 ucp ή coolermaster modular πολύ καλά και τα 2 και έχουν 5 χρόνια εγγύηση. και κάτι να πάθουν 5 χρόνια είναι αυτά. άλλωστε πάνω από 500 watt δεν καίει με τίποτα το σύστημά σου. όσο για σκληρούς μην χαλαλίζεις τα λεφτά σου σε velociraptor εκτός και είναι μεταχειρισμένος. περίμενε να πέσουν οι τιμές στους ssd. απλά δεν αξίζει αυτή την στιγμή ένας καινούργιος raptor. καλύτερα πάρε 2*640gb σε raid0 και μετά να σου μείνουν για αποθηκευτικό χώρο. η αλλιώς πάρε 2*1tb samsung splitpoint f1 και αργότερα τους κάνεις raid 1 ή τους έχεις χώρια. από επιδόσεις σχεδόν όσο ένας raptor ο ένας samsung πάντα.

μνήμες πάρε τις πιο φθηνές 1600άρες και ψύκτρα μόνο άμα κάνεις o/c

Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστώ όλους για τις απαντησεις σας! Από μητρική τελικά η ζυγαριά γέρνει προς την Gigabyte ΕΧ58 Extreme για την μεγάλη διαφορά στις RAM. Απο PSU το Silverstone Olympia έχει δαιφορά! Τελος από κάρτα γραφικών όλες ίδιες είναι με το ηιπσετ 285GTX οπότε....

:D:happy2::happy2::happy2:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.