Jump to content



βοήθεια-συμβουλές για σχεδισμό σελλίδας σε html


Amadeus7

Recommended Posts

γειά σε όλους, είμαι νέος στον προγραμματισμό (1ο έτος πληροφορική) και δεν ξέρω πολλά ακόμα, γνωρίζω μόνο c και html.

οι καθηγητές μας λοιπόν μας είπαν ότι δικαιούμαστε να έχουμε από μία σελλίδα στο ίντερνετ, έτσι κουτσά στραβά έφτιαξα μία σελλιδούλα την οποία δεν έχω τελειώσει ακόμα, με όχι πολλά πράγματα (μία απλή σελλιδούλα σε html), αλλά η πρώτη μου πρόσπάθεια είναι :hm: αυτό είναι το site http://cs.uoi.gr/~cs081459/, θα ήθελα να μου δώσετε τίποτα ίδέες για το τι μπορώ να βάλω παραπάνω χρησιμοποιώντας μόνο html. επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν γίνεται να κάνω κάτι σαν forum ή έστω να μπορούν οι επισκέπτες να αφήνουν μηνύματα τα οποία να εμφανίζονται ύστερα στη σελλίδα. περιμένω για τις ιδέες σας. :T:

Link to comment
Share on other sites

:OT:

Μηπως τυχαινει να χερεις τον Γιωργο Σφηκα γιατι ειναι αποφοιτος στο ιδιο πανεπιστημιο και κανει τωρα εκει το διδακτορικο του..?

γιατί είναι off topic? προγραμματισμός δε λέει στο forum? όχι δεν τυχαίνει να τον ξέρω :D

Link to comment
Share on other sites

off topic εννοεί αυτό που σε ρωτησε..!

Για τη σελίδα σου...

1. μη χρησιμοποιείς frames (very bad) :no:

2. αντι να βάζεις click here - κάνε link το κείμενο που περιγράφει το θέμα

3. βγάλε τον ....παπαγάλο!

3.1 γενικά απέφυγε τα έντονα backgrounds που κάνουν την ανάγνωση του κειμένου δύσκολη

4. δεν μπορείς με απλό HTML να μαζεύεις και σχόλια - θες κάποια server side γλώσσα.

Στη φάση που είσαι, μάθε τα βασικά της HTML (τα μισοξέρεις ήδη) και μετά βουρ για CSS και Java Script.

αυτά

Link to comment
Share on other sites

Καλή είναι, έτσι κι αλλιώς η html δεν είναι για πολλά πολλά. Καλύτερα να προχωρήσεις σε php, έτσι θα μπορέσεις να υλοποιήσεις το φόρουμ και το guestbook που θες. Αλλά θέλει δουλειά και διάβασμα. ;)

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις συμβουλές. κυρίως για εξάσκηση την δημιούργησα και εβελπιστώ να την κάνω ένα αξιοπρεπές site :) . θέλω να χρησιμοποιώ κυρίως html γιατί τα αρχεία της σελλίδας μου πρέπει να είναι αποθηκευμένα στον προσωπικό μου κατάλογο στο server της σχολής όπου το όριο των αρχείων που μπορώ να αποθηκεύσω είναι 100mb. πρέπει λοιπόν εκεί να έχω εργασίες κλπ συν τα αρχεία της σελλίδας μου οπότε πρέπει να χρησιμοποιώ κάποια ελαφριά γλώσσα. απ'ότι ξέρω οι java και css είναι ποιό βαριές, για php δε γνωρίζω, είναι ελαφριά? τα frames τα χρησιμοποίησα κυρίως για να τα δείξω στο καθηγητή μου, μας είχε βάλει μία εργασία με frames και επειδή δεν ήθελα να να χάσω χρόνο στην εργασία αυτή τα ενσωμάτωσα στη σελλίδα και συνέχισα την υπόλοιπη ώρα προγραμματίζοντας αυτήν. πώς αλλιώς θα μπορούσα να χωρίσω τη main σελλίδα από την επικεφαλίδα και το menu αριστερα? με tables? για τα backgrounds δε θέλω να τα βγάλω αλλά απλώς θα τα θολώσω λίγο ώστε να φένονται καλύτερα τα γράμματα. τα (click here) τα έβαλα διότι πιστεύω πως με μαύρο χρώμα θα φένονται καλύτερα τα ονόματα των site παρά με το μπλέ χρώμα των link. προσωρινά (αν το προσέξατε) ο κώδικας είναι παρα πολύ κακογραμμένος, απλώς ήθελα να έχω μία γενικη άποψη για τη μορφή της σελλίδας και επίσης να κάνω και διάφορες αλλαγές (και με βάση τις δικές σας συμβουλές) πρίν ολοκληρώσω τη μορφοποίηση της σελλίδας με καθαρογραμμένο κώδικα και να βάλω και ότι άλλο θέλω στο περιεχόμενό της. ευχαριστώ πάλι για τις συμβουλές σας

Link to comment
Share on other sites

Το CSS δεν ειναι βαρυ και δεν χρειαζεται ουτε php, ουτε asp ουτε java...χρησιμοποιειται για να προσθετεις ωραια και γρηγορα εφε στις σελιδες δηλαδη ειναι μονο για την μορφοποιηση του layout.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.