Jump to content



scanning Bios image in hard Drive


thanassis

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

στον υπολογιστή ενός φίλου, προσπαθώντας να αναβαθμίσει το BIOS σε μητρική socket 478 της Gigabyte έβγαλε μπλε οθόνη και τώρα κάνει συνεχώς επανεκινήσεις και εμφανίζει αυτό το μήνυμα "scanning Bios image in hard Drive"

μπορούμε να κάνουμε τίποτα??? σώζεται η μητρική?? μήπως βάζοντας κάπου κάποια rom με το πρόγραμμα που φλασάρει θα γίνει αυτόματα η διαδικασία???

Link to comment
Share on other sites

εμφανίζει αυτό το μήνυμα, και κάνει επανεκκίνηση, τίποτα άλλο, δηλαδή σαν να περιμένει να αναγνώσει bios απο κάπου, δεν το βρίσκει και κάνει επανεκίνηση...

δοκιμάσαμε να γράψουμε σε cd το τελευταίο bios με το πρόγραμμα αναβάθμισης και το bat αλλά δεν προσπάθησε καν να διαβάσει το cd, όπως επίσης και το δισκάκι της μητρικής (μήπως και έχει καμια rom μέσα)

Link to comment
Share on other sites

πήγα από εκεί και το είδα απο κοντά

το μήνυμα είναι:

Award Boot Block BIOS v1.0

Copyright© 2000

scanning Bios image in hard Drive

το σύστημα δεν είχε οδηγό δισκετας, βάλαμε έναν και μια δισκέτα bootable με τα αρχεία για το φλασάρισμα αλλά δεν ψάχνει καν στην δισκέτα και αν αποσυνδέσουμε τους δίσκους λέει ότι δεν βρήκε τίποτα ούτε στους δίσκους και στις δισκέτες...

βάλαμε και το image του bios "bios.bin" που είχε πριν η μητρική στο c:/bios.bin και δεν το βλέπει.....

πάει για φούντο η μητρικη?? έχετε να προτείνετε κάτι??

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμασε να βαλεις ολα τα αρχειο που υπαρχουν στο zip του bios της Gigabyte οπως ειναι στο C.

Ισως το βρει ετσι...

το δοκίμασα, τα έβαλα σε bootable floppy, σε bootable usb flash, στον HDD, χωρίς αποτέλεσμα.... απο το CD δεν διαβάζει, (δοκίμασα και σε cd)

Link to comment
Share on other sites

έστειλα mail στην gigabyte και ούτε που είδαν τι τους έγραψα!!! μου απάντησαν δηλαδή να βάλω τα 3 αρχεία σε ένα floppy, πράγμα που είπα ότι έκανα ή να την στείλω με RMA (έχουν περάσει 4-5 χρόνια απ την αγορά) ή να τους στείλω αν έχω απορία!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.