Jump to content



Speedstep + Overclocking ?


morpheus

Recommended Posts

καλησπέρα,

ξέρει ή εχει δοκιμάσει κανείς αν υπάρχει μητρική που να επιτρέπει ταυτοχρονα overclocking και speedstep με αλλαγη συχνοτητας και τάσης;

Εννοώ να ανεβασω το FSB και να ανεβοκατεβαζει πολλαπλασιαστη ΚΑΙ ταση αναλογα με το φορτιο.

Η ASUS P5e-VM HDMI που δοκιμαζω τώρα (και όλες οι ASUS γενικα αποτι διαβαζω) υποστηρίζουν μονο αλλαγη πολλαπλασιαστη με σε μη-stock καταστάσεις. Η τάση ειναι συνέχεια καρφωμένη σε μια τιμή. Aκομα και με χρήση προγραμαμτων που αλλαζουν το VID (RMClock, Crystal CPUID), αλλαζει το VID (το επιβεβαιώνει και το coretemp) αλλα όχι η μετρούμενη τάση.

Οι Gigabyte διαβαζω οτι αν ρυθμιστει η ταση στο Normal, οχι στο Auto, την ανεβοκατεβαζουν μαζι με τον πολλαπλασιαστή, αλλα τοτε ομως περιορίζεται κανείς απο τις Default τασεις.

Μην μου πείτε οτι speedstep και overclocking δεν πανε μαζι, πανε και παραπανε. Δεν ψάχνω το απολυτο overclock, εναν E8500 στα 3.8-4G θελω να εχω αλλα οταν δουλευει idle στα ~2.5G να μην τρώει ολοκληρη την ταση που θελει για να ειναι σταθερος στα 4.

H DFI θυμαμαι οτι απο τις 939 μητρικες της ειχε 2 ρυθμίσεις για την τάση, μια που καρφωνε το CPUID και μια αλλη που αυξανε καθε ταση του CnQ κατα ενα ποσοστο, +3%, +5% κλπ, οποτε μπορουσες να εχεις μεταβλητη ταση και καλο overclock. Στις DFI για Intel παιζει κατι αντίστοιχο;

Η AMD παντως ειναι καλυτερη σε αυτό επιτρέπει πολυ μεγαλυτερο ευρος VID, σε A64 μπορεί κανείς να ρυθμισει την τάση απο 0.8V έως 1.5V νομίζω!

Link to comment
Share on other sites

Στην dfi p45 t2rs plus που εχω παιζει κανονικοτατα. Στο bios δεν εχει ρυθμιση για "καρφωτο" ρευμα αλλα ποσο overvoltage θες. Ετσι αυτη την στιγμη παιζω (q6600) με 1,30 για τα 3.2 και οταν ειναι idle ειναι στα 1.20 για τα 2.13gHz. Το ιδιο εχω δει και σε μια p35 gigabyte φιλου. Για τον περιορισμο ρευματων που λες δεν ξερω, ομως ηταν αρκετη για να παιξουμε εναν E6750 στα 3.6, οποτε δεν νομιζω να εχεις προβλημα, αφου οι 45αριδες θελουν μικροτερα ρευματα. Σε μια asus p5k pro που ειχα, κατι τετοιο δεν γινοταν... Οποτε πιστευω οτι ειναι θεμα κατασκευαστη, αλλα ψαξτο και για τον μοντελλο που θες να παρεις για να εισαι σιγουρος...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.