Jump to content



Μηδαμινή διαφορά


$@39@

Recommended Posts

Μόλις έβαλα τον πρώτο μου slc samsung 64gb αλλά αλλιώς τα περίμενα και αλλιώς τα βλέπω εν'τέλει. Καμία πραγματικά αισθητή διαφορα στο boot και γενικά μεγάλη διαφορα στην ταχύτητα του pc μου. :suicide::rant:Γιατί; Καμιά γνώμη;

Link to comment
Share on other sites

mech δεν ξέρω τι είναι αυτό που με ρωτάς. Δεν έχω πειράξει κάτι σε raid στο bios πάντως... αυτοκτονώ τώρα όμως...

Το hd tach είναι για xp κι έχω Vista...

Τρέξτο σε XP Compatibility Mode.

Chosen+SSD, ήρθε το πυροβόλικο...:hehe:

Ίσως να είναι σε ide mode o controller και να μην παίζει full.

Στο boot, που σου δείχνει τους δίσκους, στην πρώτη οθόνη, ή πιο μετά?

Προσπάθησα κάτι έψαξα και στο γκουγκλ αλλά δεν κατάφερα. Κατέβασα το hd tune για να δω τι παίζει αλλά πρέπει να δω και μερικά καλά αποτελέσματα για να συγκρίνω.

Εμένα μια χαρά παίζει...

Link to comment
Share on other sites

Σε ide πρέπει να είναι απ'ότι είδα στο bios αλλά θεώρησα σωστο να μην το αλλάξω.Στο Boot δεν έχω δει μέχρι τώρα γιατί έχω βάλει την εικόνα της asus να φαίνεται. Να πάω στο bios και να αλλάξω την επιλογή ide σε τι;

Στην πρώτη δείχνει τελικα.

Link to comment
Share on other sites

Όχι αλλά θα ήθελα αφού πήγα σε slc να δω τρελλή διαφορά. Σε άνοιγμα προγραμμάτων είναι πολύ πιο γρηγορο το μηχάνημα από πριν αλλά δεν έχω παίξει ποτε με velociraptor για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης με κάτι γρήγορο ώστε να δω το πιο γρήγορο θεωρητικά...

Link to comment
Share on other sites

Εκτός του boot (για το οποίο ο SSD δεν έχει σχέση, τα Windows αναγνωρίζουν συσκευές εκείνη την ώρα) και του άμεσου φορτώματος των εφαρμογών (υποθέτω και της όλης αίσθησης του PC, ειδικά σε multitasking), τι άλλο θα περίμενες να κάνει ένας SSD?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ με το που πρωτοέβαλα τον Memoright SLC πριν από 1.5 χρόνο παρατήρησα το εξής: το bootάρισμα του λειτουργικού μετά από φρέσκια εγκατάσταση γινόταν σε <10 δευτερόλεπτα (ΧΡ) και με το που έβαζα οδηγούς της Nvidia για την κάρτα γραφικών ουσιαστικά ανέβαζα το χρόνο boot (εώς το desktop) κατά 8-10 επιπλέον δευτερόλεπτα.

Τις τραγικές διαφορές στο boot θα τις δεις με τον SSD όσο πιο πολλά προγράμματα έχεις στην εκκίνηση (startup) που θα τα δεις να ανοίγουν σχεδόν άμεσα όλα μαζί στο taskbar.

Η φάση πριν από εκείνη τη στιγμή (δηλαδή κατά της διάρκεια της μπάρας φόρτωσης του λειτουργικού) έχει να κάνει με το πόσο καλοστημένο κι ελαφρύ είναι το λειτουργικό σου.

Αν θες να δεις το λειτουργικό σου να ανοίγει πιο γρήγορα κι από κονσόλα XBOX/PS κάνε εγκατάσταση τα TinyXP που έχουν κομμένα όλα τα services να τα δεις όλα ;)

Εγώ π.χ. σε Asus P5Q-Dlx αλλάζοντας μόνο την ΙΡ από dynamic/DHCP σε προκαθορισμένη/static, μείωσα την φόρτωση του λειτουργικού μου κατά σχεδόν 1 ολόκληρη βόλτα της μπάρας.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά τα Vista στο startup είναι... γράμματα με μεγαλα γαματα...

Ανοίγω το pc. Περνάει το Logo του bios, και τότε αρχίζουν οι μπάρες..... περνάνε 8-9 μπάρες, αλλα το λειτουργικό δεν έχει αρχίσει την διαδικασία εισόδου. Ο SSD δεν κουνιέται καν. Το λαμπάκι δεν ανάβει... Μετά απο αυτά τα 8-9 περάσματα, ξεκολλάει κάνει αλλα 3, και μπάινει στο Welcome. Και μετά τα γνωστά. Αυτήν την καθυστέρηση την κάνει και σε κανέναν άλλον χρήστη?

Παλαιότερα έμπαινα στα Vista σε 45'' με μόλις 3-4 μπάρες. Τώρα... πάω πάνω απο λεπτό.

OCZ Core v2 60GB.

Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα 45 δεύτερα κάνει να ανοίξει αλλά τα προγράμμτα στο start up ανοίγουν σχεδόν αστραπιαία. Αν δεν ήταν το dx10 σιγά μην έβαζα svista. Ένα pc που έχω με xp αργό σαν χελώνα ανοίγει σε 38...:laughing: και όντως αυτό με τις μπάρες στο boot είναι πολύ σπαστικό :rant:κάνει λες και φορτώνει της Παναγιάς τα μάτια... ήμαρτον!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.