Jump to content



Overclocking Core i7 (D0)


wacko_gr

Recommended Posts

Kαλησπερα και καλη χρονια σε ολους.

Ξεκινησα σιγα σιγα να ανεβασω λιγο παραπανω τον επεξεργαστη μου.Μεχρι στιγμης τον ειχα στα 3.3 και λογω ελειψης χρονου δεν ειχα ασχοληθει για παραπανω.Ετσι απο χθες ξεκινησα σιγα σιγα δοκιμες στην Εχ58 ud5.Ξεκινησα παρατηρωντας οτι ενω εδινα στο βιος τιμες για ρευμα στο cpu-z επαιρνα τελειως διαφορετικα πραγματα απο αυτα που περιμενα κανονικα.Τελικα εφταιγαν 2 πραγματα απο οτι καταλαβα.1 οτι ειχα κλειστο το load line calibration και δευτερον οτι η ud5 απο οτι διαβαζω και απο αλλους εχει ενα θεμα με το v droop την ωρα ωρα που κανει load o επεξεργαστης.Πλεον εχω βαλει 1.287 στο βιος και τρεχω prime95 και στο cpu-z βλεπω ρευμα 1.248 για 200χ20 με turbo κλειστο.

Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης.

1ον.Για να εχω τις μνημες στα 2000μhz me timings 8-9-8-21 παιζω με vtt 1.515v.Απο οτι βλεπω ολοι εισαστε καπου στο 1.3 κοντα.Μηπως ειναι υπερβολικο και κανω κατι λαθος??Θα ξαναδοκιμασω βεβαια να το ρυθμισω και πιο χαμηλα αλλα θυμαμαι οτι τοτε που ειχα ξεκινησα να τις παω 2000 δεν λειτουργουσε αλλιως για uncore 4000.

2ον.Στην ud5 to hyperthreathin ειναι αυτο που αναφερετε σαν multi threating mazi me thw epilogew gia turbo kai virtualization και τα σχετικα??

Απο θεμοκρασιες βλεπω 76-80 με θερμοκρασια δωματιου 26 και 68-72 με θερμοκρασια δωματιου 18.

Βλεπετε κατι που να χρειαζεται αλλαγη???:Qpi IOH??dram εχω βαλει 1.64v.:):)

Και μια ερωτηση για αγορα.Εχω μια scythe mugen 2 με τον δικο της ανεμηστηρα.Ειμαι σε σκεψεις η να την αλλαξω για καποια καλυτερη (Thermalright Ultra 120 Extreme,η δεν θα δω μεγαλες διαφορες??)ή να αλλαξω ανεμηστηρα.Θα βοηθησει να δω χαμηλοτερες θερμοκρασιες απο τον μαμα της scythe??τελευταια λυση custom υδροψυξη με ενα 360 ψυγειο και μια swiftech mcp655.

Έγινε επεξεργασία από Nick86
Link to comment
Share on other sites

Καλή χρονιά κι από μένα παιδιά. Στις ερωτήσεις του φίλου nick86 τώρα.

Το ρεύμα σου είναι μια χαρά λογικό στο vtt, γιατί παίζεις με μεγαλύτερο διαιρέτη στις μνήμες. Εμείς παίζουμε με 2:8 και όχι 2:10. Το hyperthreading είναι ίδιο με το Multithreading. Turbo είναι απλά 21 πολλαπλασιαστής σε φορτίο.

Με το να αλλάξεις τη mugen 2 θα κερδίσεις πολύ λίγα πράγματα, που δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Με έναν καλύτερο ανεμιστήρα θα έχεις περίπου την ίδια βελτίωση. Custom υδρόψυξη θα είναι καλύτερη αν δε σε απασχολεί το κόστος που είναι παχυλό.

ΙΟΗ δε χρειάζεται να πειράξεις παρά μόνο αν δεις ότι δε σταθεροποιείται αλλάζοντας vtt και cpu vcore. Είναι για πολύ fine tuning. Όλα είναι καλά. Προχώρα ακάθεκτος.

Link to comment
Share on other sites

μολις γυρισα σπιτι και ειδα οτι εβγαλε Prime 7 ωρες σερι.Θα κανω και αλλα τεστ αυριο με Linx και τα σχετικα και κανα 3d mark για να ειμαι σιγουρος πως ειναι σταθερο και εχουμε συνεχεια..:) Ολα αυτα με 1.248 Cpuz (1.29 bios) ρευμα και με Ητ on.

Wacko ενα ποστ σου σε μια σελιδα πολυ πισω για την ud5 με εβγαλε απο πολυ κοπο.Περιμενα οτι κατι περιεργο τρεχει με v droop στην ud5 και ευτυχως διαβασα το ποστ σου για το αναλογο θεμα.Ειχα κλεισει και το calibration και ετοιμαζομουν να παραγγειλω 2 κιλα μπανανες για τον επεξεργαστη μου γιατι τα ρευματα στο bioς ειχαν αρχισει να ξεπερνανε κατα πολυ αυτα που διαβαζα.Αλλα τελικα δεν ειναι κακο κομματι νομιζω.

Τι ανεμiστηρα προτεινεις να δοκιμασω??Για να παω σε μια σιγουρη λυση και οχι στο ψαξιμο..:/

Δεν με ενοχλει τοσο το θεμα θορυβος αλλα θελω να ειναι οσο πιο αποδοτικος γινεται στην ψυχτρα μου.Μηπως κανει και το κουτι μου ζημια στις θερμοκρασιες??Thermaltake spedo advanced??

Έγινε επεξεργασία από Nick86
Link to comment
Share on other sites

Πάρε έναν scythe slipstream 2000rpm. http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Scythe-Fan-120Mm-Slip-Stream-1900Rpm-SY1225SL12SH.htm

Είναι αρκετά θορυβώδης αλλά πολύ αποδοτικός. Το κουτί σου δεν είναι και ό,τι καλύτερο αλλά μην περιμένεις τρομακτικές διαφορές από κουτί σε κουτί. 2-3 βαθμούς στην καλύτερη περίπτωση είναι η διαφορά. Οπότε μη σε απασχολεί το κουτί. Δεν ξέρω τι ανεμιστήρες έχεις μέσα στο κουτί αλλά απλά δημιούργησε ένα υποτυπώδες έστω ρεύμα αέρα για να βοηθάει όσο μπορεί τον επεξεργαστή σου. Από μπροστά να βάζει αέρα και από πίσω να βγάζει.

Link to comment
Share on other sites

Το κουτι μου εχει συνολο 6 ανημηστηρες.Εναν μπροστα εναν στην μεση που βρισκεται αναμεσα στο κουτι με βαση που τον πας πανω κατω οπου θες 2 πισω εναν 240 πανω και εναν 240 πλαι.Ολοι οι αλλοι ειναι 12αρηδες.ΔΗλαδη εχει την νοητη ροη του μπαινει αερας απο μπροστα και τον στελνει με ροη προς το πισω μερος.Απλα δεν ξερω τι ρολο βαρανε οι ανεμηστηρες αυτοι...Δεν το εχω ψαξει...Θα ξεκινησω με αλλαγη του ενος που εχω πανω στον επεξεργαστη και σε αυτονπου βρισκεται σχεδον διπλα του απο το κουτι και βλεπουμε για τα υπολοιπα...:)

τρεχω τωρα linx και παρατηρω το εξης.Τελικα ανεβασα στο bios lλιγο ακομα ρευμα,γιατιενω εβγαλε 7 βρες prime sto linx χτες κολησε στην 11 επαναληψη. Ετσι Ανεβασα ρευμα στο 1.30 αλλα παρατηρω τωρα στο cpu-z oti kaue fora poy to linx ριχνει τον επεξεργαστη απο φθλλ λοαδ σε χαμηλοτερα ποσοστα και τον ξανασηκωνει τον σηκωνει με διαφορετικο ρευμα.Αλλες φορες 1.248αλλες 1.264 και μια φορα 1.28.Συνηθως ομως ειναι στο 1.248.Calibration πλεον το εχω ανοιχτο και το ρευμα οπως ειπα πιο πανω το εβαλα στο 1.30 για να δω αν βγαζει λινχ.Αλλα ειτε 1.30 ειτε 1.28+ το εχω στο cpuz μου δειχνει την περισσοτερη ωρα 1.248.

Και μια τελευταια ερωτηση για τωρα.Ξερω σας ζαλισα.Οταν θα ενεργοποιησω την επιλογη για να ριχνει τον πολλαπλασιαστη στο 12 οταν δεν χρειζεται θα πρεπει να αλλαξω κατι στα ρευματα??Ειναι καλο να τα ενερργοποιησω ολα??C1E virtualization kai ta σχετικα?

Έγινε επεξεργασία από Nick86
Link to comment
Share on other sites

Όσο κάνεις ακόμα δοκιμές, απενεργοποίησε όλες τις επιλογές. Αν βάλεις τη ρύθμιση να ρίχνει τον πολλαπλασιαστή δε χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα στα ρεύματα. Όταν καταλήξεις τελικά σε μια συχνότητα που σε ικανοποιεί και δεν ανεβαίνεις άλλο, μπορείς να ενεργοποιήσεις ξανά όποιο σε ενδιαφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Το εχω κανει ηδη.Μονο το Ητ εχω αφησει ανοιχτο και να λειτουργουν ολοι οι πυρηνες.Πλεον ειμαι 100% σταθερος στο 200χ20 και με τις μνημες στα 2000 με 8-9-8-21.Εχω τρεξει λινχ και πριμε και εχω ξεκινησει να δοκιμαζω PLL στο 1.4 απο 1.8 που ειναι κανονικα μην τυχον καταφερω να ριξω την θερμοκρασια του επεξεργαστη και νομιζω πως οσο τρεχω λινχ εχει καποια διαφορα 2-3 βαθμων.Το θεμα ειναι αν θα το βγαλει..Μετα θα ξεκινησω σιγα σιγα να ενεργοποιω επιλογες.

Εχεις καποια αλλη παρατηρηση πανω σε ολα αυτα η τι αλλο μπορω να κανω η να προσεξω??Κατι αλλο που να αλλαξω?

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο πέραν από ένα σχόλιο για το PLL. Με απλή ψύξη, αέρα και νερό, το να ρίξεις το PLL δε βοηθάει σε κάτι. Ούτε στη θερμοκρασία. Από προσωπική εμπειρία και μάλιστα με τη ud5, είδα ότι μετά τα 4GHz, ήθελε αύξηση για να σταθεροποιηθεί ο υπολογιστής. Στα 4,2 ήθελε περίπου 1,88 και στα 4,4 1,92. Από εκεί και πάνω δε βοηθούσε πλέον. Έχει όμως επίσης παρατηρηθεί ότι σε subzero καταστάσεις βοηθάει να είναι πιο χαμηλά. Χαμηλότερα και από 1,8 πολλές φορές. Συνήθως όμως το αφήνουμε στο 1,8. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, δεν υπάρχει κάποιος κανόνας αλλά όλα γίνονται με δοκιμές. Αν δεις ότι μπορεί να το έχεις 1,4 και να εξακολουθεί να είναι σταθερό, γιατί όχι...Χαμηλότερη τάση μόνο καλό κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Το εβαλα 1.4 και linx 20 επαναληψεις.Ξεκινησα να τρεχω και καποια bench και δειχνει σταθερο μεχρι στιγμης τουλαχιστον αν και με 7 ωρες prime και λινχ δεν νομιζω να βρει ιδιατερο προβλημα σε games εφαρμογες...Ειναι κακο που λεω να αρχισω να ανεβαινω και αλλο??:woot::woot:

wacko μεχρι στιγμης για τα 4 ghz peirajame qpi vtt cpu vcore κατα βαση.Απο εκει και πανω θελει δοκιμες σε Pll που μου ειπες παραπανω και σε ΙΟΗ??Για να ξεκινησω ας πουμε να κανω δοκιμες για τα 4,2 αρχικα (Turbo on) και αν δω οτι εχει αντοχες ο 920 για 4,4.Εννοοω οτι για αυτες τις συχνοτητες παιζουμε εκτος των vcore qpi και με PLL kai ioh??

Link to comment
Share on other sites

Την μεγαλυτερη διαφορα θα τη δεις αν απενεργοπιησεις το ΗΤ.

Εννοεις διαφορα φιλε μου σε θερμοκρασια απο οτι καταλαβα και απο την απαντηση του wacko ετσι??Σε επιδοσεις διαφορες??Και μιλαω οχι τοσο για καθημερινοτητα αλλα για 3dmark06 ας πουμε παραδειγμα??

Παιδια ειμαι νεος στον χωρο του overclocking kai oxi συγκεκριμενα σε αυτη την πλατφορμα.Και γενικα απλα διαβαζω οτι βοηθεια μπορειτε να προσφερετ δεκτη...:happy2:

Έγινε επεξεργασία από Nick86
Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι μιλάμε για θερμοκρασία. Διαφορά σε επιδόσεις με ΗΤ ενεργοποιημένο θα δεις μόνο στα παρακάτω: 3D Mark Vantage (και οποιοδήποτε benchmark τύπου sisoft sandra, pcmark κτλ.), WinRAR και σε οποιαδήποτε επαγγελματική εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο ή 3D γραφικών. Σε οτιδήποτε άλλο μάλλον χειρότερα αποδίδει.

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν μόλις έβαλα την ψήκτρα γιατί μου ήρθε σήμερα το bracket (ακόμα δεν έστρωσε η "θερμοαπαγογικι") και δοκιμαστικά με λίγο vcore το πήγα 4Ghz με max 85 βαθμούς στο prime 95 και 82 στο linx... :D

Έγινε επεξεργασία από dunkel_Stern
Link to comment
Share on other sites

Εννοεις διαφορα φιλε μου σε θερμοκρασια απο οτι καταλαβα και απο την απαντηση του wacko ετσι??Σε επιδοσεις διαφορες??Και μιλαω οχι τοσο για καθημερινοτητα αλλα για 3dmark06 ας πουμε παραδειγμα??

Παιδια ειμαι νεος στον χωρο του overclocking kai oxi συγκεκριμενα σε αυτη την πλατφορμα.Και γενικα απλα διαβαζω οτι βοηθεια μπορειτε να προσφερετ δεκτη...:happy2:

Οπως το πε ο wacko.

Μονο στο vantage κερδιζεις, στα games χανεις. 10 βαθμους κατω θα δεις στη χειροτερη!

Link to comment
Share on other sites

Nick86 αφου ολοκληρωσεις το OC σου, αν σε ενδιαφερει η εξοικονομηση ρευματος σε idle καταστασεις, χωρια απο τα ΕΙST και c1e, κατεβασε και εγκατεστησε το des της gigabyte.

Download

Read

Εκπλήκτικο utility,ριχνει εως 6x τον πολλαπλασιαστη.

post-11813-1416074266,7571_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πολυ καλο ακουγεται φιλε μου.Το φορτωσα αλλα λογω του οτι κανω ακομα δοκιμες για τα 4.2 περιμενω να δω αν βγαζει λινχ με 1.264 και αν βγαλει το βλεπω μετα πως λειτουργει.Θελει οπωσδηποτε C1E kai EIST ενεργοποιημενα για να παιξει απο οτι καταλαβα λιγο που το ειδα ε??

Έγινε επεξεργασία από Nick86
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.