Jump to content



Overclocking Core i7 (D0)


wacko_gr

Recommended Posts

χμμμ... δεν ειμαι 100% σιγουρος να σου πω ...

Τα ειχα ουτως ή αλλως ενεργοποιημενα απο παντα (eist, c1e, c6e-c7e-c8e) γιατι μενει 24/7 ανοιχτο το pc ...

Aπλα, ενα heads up, στο setup μου, με πανω απο 185 bclk και eist ενεργοποιημενο τρωω bsods στο resident evil 5. Εως τα 185 κανενα προβλημα με eist. (οπου το vcore ειναι στο "normal" και οχι με manual τιμη, που δλδ μπορει να εφταιγε και αυτο)

Το googlαρα κιολας και βρηκα και αλλους με προβληματα σε overclocked ud5 + eist, αλλα βεβαια και πολλους που τους απανταγαν πως δεν ειχαν αντιστοιχα προβληματα.

Θα με ενδιεφερε να μου πεις πως συμπεριφερεται η δικια σου με eist στα παιχνιδια οταν σταθεροποιησεις το oc σου.

Link to comment
Share on other sites

Μολις σταθεροποιησω στα 4.2(Σημερα λογικα) θα ενεργοποιησω παλι επιλογες Eist και C1E και θα μπω να παιξω κανα fallout 3 η κανα cod 6 να σου πω.Μεχρι στιγμης παντως με τις επιλογες ενεργοποιημενες δεν ειχα καποιο προβλημα σταθεροτητας.Βεβαια επαιζα και 166*21 καιρο τωρα.Παντως το προγραμμα προσπαθησα να το ανοιξω και με παρεπεμψε στο bioς να ανοιξω πρωτα C1E και EIST..

Link to comment
Share on other sites

Εβγαλε 20 επαναληψεις Linx στα 4,2(21*200) με cpu voltage 1.264 se full load(75 βαθμους μεγιστο) kai 1.28 σε idle κατασταση και Pll voltage 1.4v.Πως τον βλεπετε σαν κομματι τον επεξεργαστη??

Θα τρεξω και prime το βραδυ να δω τι παιζει.

Με το Ητ off οντως εχει πολυ μεγαλη διαφορα σε θερμοκρασιες.

Link to comment
Share on other sites

Οτι εγραψα τωρα ειναι με απενεργοποιημενο Ητ.

Με ενεργοποιημενο εβγαλε χτες στο 1.264 4ghz και δεν δοκιμασα παραπανω.Θα το δοκιμασω πιο αργα αν βγαζει με HT on στα 4,2 με 1,264 η αν χρειαζεται παραπανω ταση..

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ρεύμα για 4GHz. Λογική η θερμοκρασία για το ρεύμα που δίνεις.

attachment.php?attachmentid=37561&stc=1&d=1262792935

τι άλλο να πειράξω για να ρίξω το vcore γιατί στην παρούσα δεν πέφτει ούτε click κάτω? άμα το ρίξω, στο prime 95 μου πετάει μπλε οθόνη

post-10229-1416074266,7944_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

πρέπει να αλλάξω πάστα :rant::rant::rant: έχω την zalman 9900 , η πάστα της zalman είναι για κλάματα. στα 3.4 με στοκ ρεύμα (ga x58a ud7) και πιάνω max temp 80c(real temp):suicide2:... πήρα από το πλαίσιο 12g artic silver 5 να βάλω να δω τι θα κάνει...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον,

Καταρχας κλεισε το ΗΤ. Δεν προσφερει ΤΠΤ και ανεβαζει τη θερμοκρασια 10 βαθμους! Με 12gb ram ειναι ακομα πιο δυσκολο το κλοκαρισμα. Θα σου προτεινα να παιξεις με 6gb με τις ρυθμισεις που εχεις ηδη να δεις αν θα κρασαρει. Eπισης βαλε το Uncore οσο τρεχεις τη μνημη σου επι δυο. (π.χ. 1600mhz ram-> 3200mhz uncore).

Οι θερμοκρασιες σου μια χαρα ειναι για ΗΤ on και +300mv. Δοκιμασε με 100mv και βλεπουμε.:cool:

Link to comment
Share on other sites

csaris το ht το έχεις ενεργοποιημένο ?

edit

και αν μπορείς να μου πεις στην ud7 τις ρυθμίσεις σου ..

HT OFF παντα!

Βασικα δεν εχω πειραξει και πολλα...

21χ200 με 1.2875ν ολα τα cpu features disabled.

μνημες αυτοματα στο xmp και uncore 2xταχυτητα μνημης.

Ολα τα αλλα στο auto.

Link to comment
Share on other sites

εμενα δεν βγαζει 20αρι linx ουτε στα default ο 920 D0! ολα στο auto απο τη μητρικη, 133χ20 με turbo mode on + HT on και τις μνημες στα 1600 με 8αρια κ 1,65v!! μητρικη ud7 με το f3g bios! η μητρικη δινει απο 1,21-1.25v στο cpu σε full load kai 1.175 στο qpi! τι παιζει?

edit:

1)αν παω και βαλω χειροκινητα τις τιμες που δινει απο μονη της η μητρικη, αντι για auto, τοτε πολλες φορες το pc δεν ποσταρει windows ή θα μου πεταξει μαυρη οθονη μετα απο λιγο! οχι ομως παντα!

2)στην προσπαθεια μου να τον κλοκαρω, παρατηρησα το εξης: οτι ενω κραταω σταθερα τα voltages και τις ολες ρυθμισεις, δεν μου βγαζει τους ιδιους χρονους στο linx! δλδ τη μια φορα το linx θα σταματησει πχ στα 50 sec και στο καπακι αν πατησω να ξανατρεξει θα μου σταματησει στο 1 λεπτο και 30 sec! ξαναπαταω καπακι 3η φορα και σταματαει πχ στα 51 sec! συνεχεια σχεδον οι χρονοι διαφερουν! ολα σε win 7 64bit!

Έγινε επεξεργασία από redbighunter
Link to comment
Share on other sites

Το ρευμα για τα 2,83 ειναι Υπεραρκετο νομιζω.Μαλλον με 1.175 δεν μπορει να κρατησει το uncore στο 3200 που χρειαζεται για να ειναι οι μνημες στα 1600.Δεν προσπαθεις να το ανεβασεις.Νομιζω απο τους περισσοτερους με 1600αρες η περιπου αυτες τις συχνοτητες που εχω διαβασει παιζανε καπου στο 1.3 το vtt.Εγω ειμαι με 2000 οποτε το εχω 1.495-1.515.

Έγινε επεξεργασία από Nick86
Link to comment
Share on other sites

@Dunkel Stern: Είναι πάρα πολύ το +300mv στο vtt, ανεξάρτητα από την ποσότητα μνήμης που έχεις, δεδομένου ότι η classified ούτως ή άλλως κάνει overvoltage σε αυτό. Δηλαδή μιλάμε ότι πρέπει να έχεις γύρω στο 1,6ν σε load, νούμερο απλά τρομακτικό. Ρίχτο στο +100 όπως ειπώθηκε παραπάνω και ξεκίνα από εκεί. Επίσης, QPI PLL δε χρειάζεται αύξηση, ΙΟΗ δε χρειάζεται αύξηση, γενικά για τα 4GHz τίποτα δε χρειάζεται πείραγμα πέραν του vcore και του vtt.

@redbighunter: Άλλαξε bios στη μητρική. Μοιάζει με πρόβλημα bios αυτό που σου παρουσιάζει. Δεν έχει καμμία άλλη εξήγηση. Επίσης δε μας είπες από θερμοκρασίες τι γίνεται, μήπως είναι εκεί το πρόβλημα. Το uncore σίγουρα δεν είναι το πρόβλημα. Επίσης τσέκαρε τις μνήμες σου. Άλλαξε τους dimm slots, ή βγάλε κάποια και δοκίμασε με λιγότερα από 3 dimms. Ακόμα καλύτερα θα ήταν αν δοκίμαζες εντελώς διαφορετικές μνήμες. Τέλος, μπορείς να ρίξεις ακόμα περισσότερο το διαιρέτη της μνήμης και να τις δουλέψεις στα 1333, για να δεις μήπως βελτιώνεται καθόλου η κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.