Jump to content



Overclocking Core i7 (D0)


wacko_gr

Recommended Posts

Αφού θα είσαι με το ίδιο ρεύμα!!!Οι θερμοκρασίες ίδιες θα είναι!!!:toomuchne

Δεν ισχυει αυτο που λες, με ιδιο ρευμα στα 3 κ στα 4 Ghz πχ θα δεις αιθητη διαφορα στη θερμοκρασια.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ισως το σκεφτώ για αργότερα και κυρίως για να ανέβουν λίγα MHz ακόμα οι μνήμες... Στα 4GHz θα μπορεί να σταθεί η Mugen 2 ή θα ψηνω μπριζόλες?? :hehe:

Κι εγώ στα 4GHz είμαι (21x191) με την Mugen2, και για να είμαι LinX Stable πρέπει να παίρνει το CPU κατ' ελάχιστο 1.26V, αλλιώς πετάει σφάλμα (είμαι με κλειστό το ΗΤ γιατί αλλιώς πρέπει να δώσω πάνω από 1.32V). Με αυτά τα Volt στο CPU η μέγιστη θερμοκρασία που πιάνουν οι πυρήνες στο LinX είναι 73C (με θερμοκρασία δωματίου 25C και έναν ανεμιστήρα πάνω στην Mugen 2 σε pull διάταξη).

Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους τελείωσα και με το νέο στήσιμο!!!:happy2:

Η διαφορά είναι της τάξεως των 7C περίπου σε κάθε πυρήνα!Θα ποστάρω όταν ξανα τρέξω linx γιατό ξέχασα να κάνω print screen!

Λεπτομέρειες για τις αλλαγές στο κατάλληλο thread "Δείξ'τε την υδρόψυξη που φτιάξατε".

edit

έτρεξα και ορίστε τα αποτελέσματα

πριν:

i792021x190stable.jpg

τώρα:

i792021x190stable.jpg

Venom7, έχεις απλά πολύ καλό κομμάτι CPU ή βοηθάει και η μητρική σου με τα γύρω ρεύματα στο να είσαι σταθερός στα 4GHz με ΗΤ on και τόσο χαμηλή τάση? Εμένα για το αντίστοιχο, χρειάζεται να παίρνει το CPU σταθερά πάνω από 1.3V (δλδ 0.07V πάνω από το δικό σου). Και εκτός αυτού οι θερμοκρασίες που έχεις είναι απίστευτες... Σε τι θερμοκρασία δωματίου είναι αυτές?

Link to comment
Share on other sites

Thank you man για τα καλά σου λόγια!Είναι λίγο από όλα όπως τα λες!Και cou καλό αλλά και μητρική.Οι μετρήσεις είναι με θερμοκρασία δωματίου 24C με κλιματιστικό.

Αλλά δες και την υπογραφή μου.

Επίσης ίναι και D0!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γεια σας, ειμαι αρχαριος στο Overclocking γι' αυτο ζηταω και την βοηθεια σας ωστε να κανω overclocking τον επεξεργαστη μου. Το συστημα μου ειναι το εξης.

Επεξεργαστης: intel core i7 920 2.66Ghz co

Τροφοδοτικο: 500w

Μητρικη: GA-EX58-DS4

Ram: Adata 3gb DDR3-1333G

Cpu cooler: Prolimatech Megahalems Rev.2

bios ver.: f11

Mπορω να τον παω μεχρι 4Ghz? Αν οχι μεχρι ποσο φτανει?

Τι ρυθμισεις πρεπει να κανω στο bios ωστε να φτασω στο μεγιστο δυνατον Ghz με αυτο το pc?

Έγινε επεξεργασία από paulos
Link to comment
Share on other sites

Man δεν πάει έτσι η δουλειά!!!

Πρέπει να κάτσεις μόνος σου να διαβάσεις με τις ώρες περί υπερχρονισμού στο νετ.Να αποκτήσεις βασικές ιδέες.Να πηραματιστείς μόνος σου και μετά να απευθυνθείς σε εμάς για απορίες και περετέρω βοήθεια.Εξάλλου τπτ δεν είναι στάνταρ.Κάθε κομμάτι μητρική-επεξεργαστής είναι μοναδικό και έχει-θέλει τις δικές του ρυθμίσεις-ρεύματα.

Link to comment
Share on other sites

Κανενα ελληνικο Guide? Να πω πως εχω δοκιμασει αυτο το Guide http://www.hwbox.gr/reviews/3865-review-overclocking-guide-gigabyte-ga-ex58-extreme-core-i7-920-4-ghz.html αλλα μου βγαζει blue screen.

Έγινε επεξεργασία από paulos
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να καταλάβεις τι κάνει η κάθε ρύθμιση στο bios και αυτό γίνεται μόνο με τον φίλο μας τον google!Και στο lab άμα ψάξεις και διαβάσεις θα μάθεις πολλά.Απλά θέλει χρόνο,υπομονή και επιμονή.

Άμα σου βγάζει μπλε οθόνη σημαίνει ότι κάτι θέλει παραπάνω ρεύμα ή κάποια αλλαγή ή ότι δεν αντέχει την τιμή που έχεις ορίσει.ΘΕΛΕΙ ΨΑΞΙΜΟ!!!

Τώρα το αν μπορείς να πας 4ghz είναι καθαρά από το τι θερμοκρασίες έχεις και το κομμάτι cpu και ίσψς και οι μνήμες.Γιατί με 1333 δεν ξέρω τι επιλογές έχεις και αν υπάρχει κάποιος συνδυασμός που να παίζουν με cpu@4ghz!

Link to comment
Share on other sites

ξεκίνα από την αρχή εδώ μέσα, από την πρώτη σελίδα και θα μάθεις παρά πολλά φίλε μου. μετά σου λέμε ότι θες γιατί είμαι σίγουρος ότι και εσύ θα ξέρεις να μάς πεις που αντιμετωπίζεις πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα πω μόνο ότι είναι αμφίβολο να πας 4 με C0 επεξεργαστή και αν πας θα χρειαστείς πολύ ρεύμα. Να υπολογίζεις τουλάχιστον 1,4ν και με QPI γύρω στο 1,3ν κατ'ελάχιστο. Να τα έχεις υπόψη σου αυτά πριν ξεκινήσεις. Τα νούμερα που βλέπεις σε αυτό εδώ το thread δεν ισχύουν στην περίπτωση σου. Άλλωστε το θέμα έχει φτιαχτεί από εμένα για D0. Έχω γράψει και ένα ποστ με τη διαδικασία του oc βήμα προς βήμα αλλά πρέπει να το βρω. Αν το βρω θα το ξαναβάλω να πάρεις μια ιδέα.

Link to comment
Share on other sites

1.3qpi??

Στα 1333 οι μνημες?

Θελει πραμα (ταση) για να ανεβει..και καμποση ανοχη για τις θερμοκρασιες.

Μεχρι 180χ21 αν το παλεψει και μπορει να ψυξει (ερχεται και χειμωνας) κατι μπορει να γινει.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.