Jump to content



Μπέρδεμα με συγχρονισμό thunderbird profiles


geogeoland

Recommended Posts

Χαιρετώ! Λοιπόν, το θέμα έχει ως εξής... προσπαθώ να συγχρονίσω τα προφίλ του thunderbird μεταξύ των δύο μου υπολογιστών (laptop-desktop). Το laptop τρέχει vista, το desktop xp.

Συγχρονισμός=αντικατάσταση των δεδομένων του φακέλου C:\Documents and Settings\*user's-name*\Application Data\Thunderbird\Profiles\*****.default με τα δεδομένα του αντιστοίχου φακέλου απο το PC που έχει τα πιο πρόσφατα ενημερωμένα δεδομένα, στην προκείμενη περίπτωση το laptop.

Εδώ είναι το πρόβλημα. Ενώ στα XP ο φάκελος αυτός περιέχει κανονικά αρχεία (δύο φακέλους "Mail", "extensions", .dll κλπ), ο αντίστοιχος φάκελος στα vista το μόνο που περιέχει είναι δύο αρχεία .mfl, ένα XPC.mfl και ενα XUL.mfl. Φυσικά σε περίπτωση αντικατάστασης (τα περιεχόμενα του φακέλου των vista στα xp πχ και το αντίθετο), o Thunderbird δεν δουλεύει.

Πώς μπορώ να τα συγχρονίσω? Τα φώτα σας. :)

Link to comment
Share on other sites

Αν δε βγάζεις αλλιώς άκρη μπορείς από τα properties του λογαριασμού του thunderbird να αλλάξεις την τοποθεσία που ψάχνει για να διαβάσει τα mail. Θα το βάλεις να κοιτάει στον άλλο σου φάκελο και τέλος.

Αλλά όντως περίεργο

Link to comment
Share on other sites

Αυτό θα ήταν μια λύση, αλλά μόνο αν ο φάκελος ήταν στο ίδιο PC. Γιατί για να δουλέψει έτσι τώρα, θα πρέπει να έχω συνέχεια ανοιχτά και τα δύο μηχανήματα και συνδεδεμένα στο δίκτυο... :blink::)

Για να δούμε αν θα ψαρέψουμε και τίποτ' άλλο... :p

Link to comment
Share on other sites

Μμμ... βρήκα μόλις μια "πρόχειρη" λύση για το ημερολόγιο. Δεν είναι ακριβώς συγχρονισμός, αλλά σε γλυτώνει απο το να το κάνεις με το χέρι, οπότε το postάρω για όποιον τυχόν έχει παρόμοιο πρόβλημα. :)

Αν χρησιμοποιούμε το πρόσθετο "Lightning", επιλέγουμε "calendar" απο κάτω αριστερά στην οθόνη και μετά "Αρχείο/export calendar". Το αποθηκεύουμε σε .ics, μεταφέρουμε το νεοδημιουργημένο αρχείο στον άλλο υπολογιστή, κάνουμε απο την ίδια διαδρομή import calendar και voila! :computer:

Link to comment
Share on other sites

εγω όταν θέλω να μεταφέρω όλοκληρο το προφίλ το κάνω με απλή αντιγραφή του καταλόγου.

για να βρεις ποιος είναι ο κατάλογος τρέξε τον thunderbird με την εντολή:

[B]thunderbird -profilemanager[/B]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.