Jump to content



παμε "ΔΥΝΑΤΑ" !!


johngamer

Recommended Posts

λοιπον παιδια ετοιμαζομαι για το καλοκαιρι και αν μη τι αλλο χρειαζομαι δυνατη μουσικη!εχω τα z5500 και εχω τις εξης "ανησυχιες"...σκεφτομαι να παρω αλλο ενα σετ και να το βαλω παραλληλα με το αλλο...θα ειναι διπλασια δυνατο??? τουλαχιστον το μπασο γιατι απο ενταση στις υψηλες ειμαι ενταξει αλλα το μπασο δεν επαρκει σε ενα μεγαλο σαλονι...ξερω θα πειτε καγκουρια αλλα οι επαγγελματικες λυσεις ειναι πολυ ακριβες...ακουω γνωμες-προτασεις...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 45
  • Created
  • Last Reply

2πλάσια δυνατό δεν θα είναι...

Αφού τα μπάσα δεν σε ικανοποιούν θες οπωσδήποτε μεγαλύτερο sub, οι οικιακές λύσεις ενισχυτής + 5.1 (και όχι οι επαγγελματικές) είναι μονόδρομος.

Πάνε σε ένα Κωτσόβολο (ή ότι άλλο αντίστοιχο υπάρχει) και κοίτα της λύσεις που ύπάρχουν...

Link to comment
Share on other sites

2πλάσια δυνατό δεν θα είναι...

Αφού τα μπάσα δεν σε ικανοποιούν θες οπωσδήποτε μεγαλύτερο sub, οι οικιακές λύσεις ενισχυτής + 5.1 (και όχι οι επαγγελματικές) είναι μονόδρομος.

Πάνε σε ένα Κωτσόβολο (ή ότι άλλο αντίστοιχο υπάρχει) και κοίτα της λύσεις που ύπάρχουν...

+1

Link to comment
Share on other sites

Το να πάρεις άλλο ένα σετ z5500,το βλέπω waste of money αφού και πάλι μόνο ένταση θα έχεις,και πάλι δεν θα κάνουν για μεγάλο σαλόνι αφού οι δορυφόροι είναι αθόρυβοι σε σύγκριση ηχεία home cinema και κάνουν και φασαρία.

Έτσι όπως σε βλέπω θες το λιγότερο 10άρι sub μεγάλης ισχύος,σε συνεργασία με 5 ποιοτικά ηχεία με 6άρια ή 8άρια woofer,και έναν δυνατό ενισχυτή,έκει να δεις τι μπάσο θα έχεις.

Βέβαια να περιμένεις ότι θα σου φύγουν πάρα πολλά,για το sub συγκεκριμένα,για ένα ποιοτικό-δυνατό subwoofer,υπολόγισε γύρο στα 500ε,ή 300 για ένα 250w yamaha,το yst-sw515,βέβαια θα έχεις ποιότητα και ένταση που θα γελάς με τα logitech.

Η λύση πάντως είναι μονόδρομος,ή ηχοσύστημα home theater,ή δύο JBL Jrx 115 επαγγελματικά με 15άρια woofer,που θα σου φύγει άνετα κανένα 1000άρικο με ενισχυτή.

Πες μας πόσα δίνεις αν αποφασίσεις για κάτι,και θα σου πω εγώ ή κάποιος άλλος τι παίρνεις,πάντως επειδή το έχω ψάξει το θέμα,αν δεν δίνεις minimum 800άρικο δεν παίρνεις τίποτα που να γεμίζει το μάτι,ειδικά σε 5.1,εκτός αν πάρεις τα creative gigaworks s750,που είναι πιο δυνατά απ'τα logitech και έχουν και midrange μεγάφωνο σε κάθε ηχείο που θα δίνει μεσαίες συχνότητες,και tweeter που δίνει καθαρές υψηλές συχνότητες.Υπάρχουν και τα Edifier S750,αλλά άντε να τα βρεις εδώ πέρα.

Link to comment
Share on other sites

ειναι πολλα τα λεφτα τελικα...προς το παρον δεν το βλεπω να δινω τοσα πολλα σε ηχοσυστημα(το σπιτι δεν ειναι καν δικο μου...) απλα νομιζα πως ακομα ενα σετ 5500 θα εκακε την διαφορα και θα ηταν ετσι ενα καλο value for money μιας και το εχω βρει στα 150Εελαφρως μεταχειρισμενο απο εναν φιλο...θα φερω τωρα το σαβ/κο ενα σετ z2300 και θα το βαλω μαζι με τα δικα μου δοκιμαστικα και αμα δω ικανοποιητικη διαφορα τοτε θα παρω τα z5500..αλιως θα μεινω με τα z5500 που εχω τωρα.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα να δεις, 150€ για 5500 είναι... πάρτα και κράτα τα στην αποθήκη ένα πράμα.

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου και πατέντα να παίζουν και τα 2 σετ με ένα control-pod (αλλιώς με 3 Y-αντάπτορες δεν θα έχεις πρόβλημα).

(βέβαια με 2 σετ, μια και το σπίτι δεν είναι δικό σου, βλέπω να σε διώχνουν... :p)

Αλήθεια, πόσο μεγάλο είναι το σαλόνι, και που έχεις τώρα το sub?

Link to comment
Share on other sites

Ωπα... όντως... μεγάλος χώρος.

Αν τα θες για κανά παρτάκι, εγώ θα έβαζα την πηγή στη μέση του 14άρη τοίχου, και θα έβαζα στα 2-3 μέτρα από ένα set 5500. (και βάλε και κανά ανεμιστήρα στις ψύκτρες)

Άμα είναι για ταινίες ένα sub αριστερά και ένα δεξιά από την tv.

Αλλά προσοχή μη καταλήξεις σαν το παλικάρι... http://www.youtube.com/watch?v=PpOyRw-6ggg :snap:

Link to comment
Share on other sites

Όντως είναι μεγάλο,τα sub ίσως καλύψουν τον χώρο,αλλά τα ηχεία με τίποτα,δηλαδή θα ακούγεται αλλά θα τσιρίζουν και εσύ δεν θα έχεις το ίδιο αποτελεσμά στο αυτί που θα είχες με ένα ηχοσύστημα ενισχυτή/ηχείων με πολλά περισσότερα watt,και ευαίσθητα ηχεία.

Λίγο δύσκολα τα πράματα για σωστό αποτέλεσμα,τουλάχιστον δοκίμασε πως θα ακούγεται,αν και θα σου έλεγα πριν το κάνεις αυτό,να κάνεις φύλο και φτερό κάθε πιθανότητα που υπάρχει για αγορά ενισχυτή/ηχείων.

Όσο για αυτόν με τα 3 σετ,είναι λιγάκι έλεος,γιατί θα έδωσε γύρο στα 1100-1200$ αν πεις ότι έδωσε από γύρο στα 400 δολλάρια για το κάθε σετ,οπότε αν έβαζε κάνα 500άρι ταβάνι,θα έπαιρνε δυό Jbl Jrx125 (100db sensitivity,τώρα στα ποσα -/+ db δεν λέει) με δυό 15άρια woofer και ενισχυτή καμιά 800-1000αριά watt το κανάλι στα 4-8ohm,να το έκανε όχι party room,αλλά destroyed room.

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορείς να δοκιμάσεις με τα 2 σετ 5500 να δοκιμάσεις στο σαλόνι κάντο και δες αν ικανοποιηθείς.

Εγώ για να φτάσω να έχω το μπάσο που θέλω σε ένα χώρο συνολικά 6x7 κατέληξα στην ακόλουθη κατάσταση. Τα 5500 έχουν μείνει για ταινίες και σειρές (και γιατί απλά δε θέλω να τα αποχωριστώ φυσικά...χαχαχααχ).

pict0918.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου είναι ότι το subwoofer μπορεί να μπει σε πολύ άσχετα σημεία αρκεί να είναι σε λογική απόσταση από το σύστημα.

Συγκεκριμένα για ταινίες έχω δοκιμάσει διάφορες τοποθεσίες και η καλύτερη ήταν πίσω από τον κεντρικό 2πλό καναπέ. Το ύφασμα γλυκαίνει τον ήχο ενώ η δόνηση του μεταφέρεται στον καναπέ όταν βλέπουμε ταινίες με μάχες κτλ

Παρόμοια το SW του υπολογιστή βρίσκεται στα πόδια στερεωμένο πάνω στο εγκάρσιο ξύλο που στηρίζει το κάτω μέρος του γραφείου. Μπορώ να πω ότι με ελάχιστη ένταση το γραφείο λειτουργεί κάπως σαν ηχείο και τα μπάσα τα ακούει μόνο αυτός που τα χρειάζεται παραδόξως (εγώ δλδ :p)

Φαντάζομαι ο φίλος που το θέλει για πάρτυ κτλ μπορεί να ακολουθήσει παρόμοια τακτική.

Συνιστώ ένα καλό σύστημα home theater με ενισχυτή (αρκετοί καινούργιοι συνδέονται οπτικά με τις αντίστοιχες θέρες από τη κάρτα ήχου του PC σου). Επίσης το SW να είναι με τις ακίδες του από κάτω. Απολαμβάνεις καλύτερα την όλη φάση αν δε χαλιέται και ο από κάτω ;)

Link to comment
Share on other sites

αν πηγαινα σε τετοιες λυσεις δεν σκοπευα να παρω ενισχυτη home cinema...θα επαιρνα εναν τετοιο ενισχυτη http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=12085 ή εναν αντιστοιχο δικαναλο. το θεμα ειναι πως ειναι ακριβος και μαζι με τα ηχεια θα βγει καπου στο 1,5 χιλιαρικο! αν ειναι να κανω κατι τετοιο παω και παιρνω αυτοενισχυομενα...

Link to comment
Share on other sites

Είναι καλύτερο πακέτο αν θες να βάλεις ένα ηχείο εδώ,ένα εκεί κτλ,για να είναι πιο γεμάτος ο χώρος από ήχο.

Αλλά θέλει ενισχυτή.

Αν θες να πάρεις επαγγελματικά,δεν ξέρω πως τα βλέπεις τα jbl 125,αλλά πίστεψε με ότι όχι με τα 125,αλλά ακόμα και με τα 115 με ένα woofer,στο μισό αν τα βάλεις θα μαζευτεί η γειτονιά,επειδή είναι τεράστια,με καλό sensitivity και πολλά watts,φτιαγμένα να καλύπτουν τεράστιους χώρους παίζοντας δυνατά.Καμία σχέση με z-5500 ή με home cinema,ακόμα και αν είναι 2-3 sets z-5500,ή ακόμα και αν είναι στα ίδια watt τα ηχεία home cinema.;)

Πάντως προχώρα για κάποια τέτοια λύση.

Υ.Γ Spanaks τελικά τον yamaha έβαλες... Είχα πετύχει ένα topic στο avclub... Τουλάχιστον παίζουν καλά; Γιατί μικρός φαίνεται...:fie:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.