Jump to content



προβλημα με Ε8400 ????


Bobi Rhoads

Recommended Posts

καλημερα παιδες! που λετε εχουμε την εξης κατασταση!

μητρηκη Asus Striker 2 Extreme

CPU Intel E8400

μνημες corsair 4x 1GB dd3 3 1333mhz

καρτα γραφικων asus 9800GX2

που λετε οταν κανω overclock απο τις προεγκατεστημενες ρυθμησεις που εχει η μητρηκη...δλδ Ε8500 και CRAZY τοτε κανει αυτοματα το overclock και δουλευει μια χαρα..φυσικα ανεβαζο και της μνημες να ειναι κ αυτες μαζι στα fsb της cpu! αλλα μεσω της επιλογης crazy δεν μπορω να πετυχω κατι πανω των 3560ΜΗΖ στη CPU:weep:

το θεμα ειναι πως αν παω μονος να βαλω συχνοτητες πανω του 1600 fsb ειτε με linked τη μνημη ειτε unlinked δεν μπουταρει καν το pc!:nothing:

ρευματα κλπ τα αφηνω AUTO :unsure:

Λοιπον...επειδη εγω με το θεμα Overclocking ειχα μεινει στην εποχη P4 των 3.2GHz :man_in_love: ....πειτε καμια γνωμη τοτι πρεπει να κανω :to_pick_ones_nose:

α...μιλαμε παντα για αεροψυξη και δεν εχω κανενα προβλημα απο θερμοκρασιες!

Link to comment
Share on other sites

το εβαλα στο manual και αφησα multiplier στο 9.

η επιλογη για τα fsb μου ειναι στα 1600ΜΗz για να μπουταρει στα 3.6GHz ο επεξεργαστης.

εκει μπουταρει επιτυχως!

απο εκει κ πανω οτι κ να κανω δεν μπουταρει:unsure:

οταν λες 425 εννοεις να βαλω αυτο που ειπα πριν 1600 αλλα αντι για 1600 να το βαλω 425???δεν μου κανει κλικ κατι (παντως γιανα πω την αλιθεια το δοκιμασα κ εκει....πολυ χαμιλα δλδ....και ουτε εκει μπουταρει)

σκατουλες....:TD:

ααα....και κατι αλλο....stepping ειναι E0

Link to comment
Share on other sites

μηπως φταιει η CPU????? στο δευτερο μου pc (οχι αυτα της υπογραφης καμια σχεση! )

ειχα εναν dual core e1500 ο οποιος δεν κλοκαρε οθτε 1 ΜΗz πανω απο default...και νομιζα πως εφτεγε η μητρηκη εως οτου εβαλα ενα dual core e5200 πανω στη μητρηκη εκεινη και κλοκαρει οπου θελω!

παρεπιπτωντος....οι 8400 που κλοκαρουν καλυτερα ειναι αυτοι με το C0 stepping?????

γιατι απο οτι ειδα εδω μεσα τα μεγαλυτερα νουμερα στους 8400 τα εχουν αυτοι με C0 stepping!

Link to comment
Share on other sites

με αφορμη το θεματακι που μ εστειλες στο λινκ μπηκα μεσα κ διαβασα....και ειδα πως δεν μπορουσαν οι περισσοτεροι να κανουν o/c απο 1600 εως 1800 fsb.

ε ειπα κ εγω λοιπον να δοκιμασω κ εμενα δεν μπουταρε μεχρι κ 1900 fsb!:suicide2:

μπουταρει ομως με 2000:jump:

στην αρχη δοκιμασα με 8x multiplier και η συχνοτητα μ ηταν στα 4GHz οπου ηταν σταθεροτατος μετα απο αρκετα prime 32m με ταση 1.33v.

δοκιμασα με 8.5x multiplier και ενω μπουταρε κανονικα στα 4.25GHz με 1.35v(εκει ηταν σταθερος) οταν εμπενε windows μου εδειχνε στο ''system'' κ καλα πως η συχνοτητα ηταν 4500 ΜΗz :giveup: και οταν ανοιγα cpuz μ εδειχνε πως ειναι με 8χ multiplier στα 4GHz! το ιδιο μ εδειχνε κ το προγραμματακι της ASUS!

στ 2000fsb δεν δοκιμασα να σας πω την αληθεια με 9χ multiplier.....

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να μπουτάρει στα παραπάνω fsb επειδή λογικά θα άλλαξες και τον διαιρέτη στις μνήμες!!!Δλδ πριν μπορεί να μην μπούταρε λόγο διαιρέτη (fsb strap)!Και καλά με αυτόν που έβαζες να κολλούσε αλλά με αυτόν που βάζεις τώρα να είναι όλα κομπλέ!

Link to comment
Share on other sites

Randi Rhoads βαλε ολα τα stock με τιμες και οχι σε AUTO. Το AUTO δινει παραπανω ρεύμα απο οτι πρεπει να δώσει και στο τέλος θα πάρεις στο χέρι κάποιο hardware σου. Βαλτα ολα stock και δες αν εισαι σταθερος με τις stock τάσεις και ρυθμισεις σου. Οταν επιβαιβωθεις οτι ολα πανε καλα, αρχισε το overclock με καποιον μεθοδικο τρόπο. Καθε φορα πειραζε μια ρυθμιση ωστε να ξερεις τι φταιει και να μην χαθεις.

Τις μνημες να τις εχεις πατα κατω απο την ονομστικη λειτουργια για να ξερεις οτι δεν φταινε ποτε.

Τωρα οσο ανεβαζεις το FSB θα βλεπεις τι χρειαζεσαι. Το VCore μην ξεπερασει το 1.35. Το ιδιο το VTT , το ιδιο και το MCH. Πολλοι θα σου πουν να εχεις AUTO τα GTL, εγω σου προτεινω να τα ορισεις απο την αρχη και να ξερεις τι σου γινεται.

Καλα κλοκια

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.